![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 02 December 2004 Skąd: Warszawa ![]() |
-------------------- Zamiast na siłę ulepszać samochód lepiej ulepszyć kierowcę...
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 02 June 2006 Skąd: okolice Warszawy ![]() |
pytanie tylko po co bylo zrobione - chyba tylko zeby pokazac ze sie da.
-------------------- <b>wtryskiwacze: BOSCH 525cc wysokoomowe, Bosch 650cc, SIEMENS 630cc 1200cc Lucas niskoomowe</b> |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Fri, 02 May 2003 Skąd: Warszawa ![]() |
Evo bardzo ladne. Pomysl z silnikiem, bezsensowny.
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Sat, 18 October 2008 Skąd: Opole ![]() |
Rzeźba tylko dla rzeźby. Bez sensu....
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Tue, 12 September 2006 Skąd: WO ![]() |
Ba... reklama dźwignią handlu
![]() |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Mon, 27 October 2008 Skąd: okolice Breslau ![]() |
Ładne a silnik od evo można było obrócić i też byłoby super czyli sztuka dla sztuki no i ta reklama. Czad
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Sun, 12 December 2004 Skąd: Krk ![]() |
Ja myśle ze nie głupi pomysł, jeśli to auto do driftu. (RWD)
-------------------- 2011 S5 Sportback
2007 Seat Leon FR TFSI - SOLD 2007 Seat Leon Supercopa - SOLD 2006 Renault Clio Sport CUP - SOLD 2006 VW GOLF CUP (VW RACING) - SOLD 2004 Fiat Seicento Gr.N - SOLD 2004 BMW E46 Compact - SOLD 2003 Ligier Nova - SOLD www.bth.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() FotoPstryk Dołączył: Wed, 02 March 2005 Skąd: Olsztyn ![]() |
u japoncow do beemek pakuja F20C Sr20... to czemu by w europie nie zrobic odwrotnego myku
![]() -------------------- www.slubfotki.pl - Najszybszy fotograf ślubny
www.ictus.cba.pl - fajne fotki motoryzacyjne |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 11 June 2007 Skąd: WG ![]() |
Wsadzać R4 do lancera? - też uważam że to bez sensu. Lepszy efekt dało by R6
![]() I czy ja dobrze widzę, w samochodzie zamontowane są wskaźniki auto gauge ?? -------------------- A4 Allroad 3.0TDI
KTM 520EXC |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sun, 30 January 2005 Skąd: GGC Inc. ![]() |
wydaje mi się że S14 do takiej wydumki jest znacznie lepszym rozwiązaniem niż jakakolwiek inna R6 BMW. Potencjał ma ogromny, a jest znacznie lżejsza od R6, a wiec nie niszczy ci doszczętnie prowadzenia, ale w tym momencie dochodzimy do wniosku po co było wywalać 4G63
![]() -------------------- Sierra P100 pick-up 89r. - SOLD
Silvia S15 Nurburgring facelift edition - SOLD M3 E46 LCI www.nissantech.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Thu, 27 November 2003 Skąd: Plateau/Warszawa ![]() |
Effekt 585 hk.
E30 M3 girkasse 5 trinns (lav.km. Funker knallbra), M5 E34 Mellomaksel, M5 E34 differensial, Custom forsterka drivaksler med M5 E34 knuter, 3 platet tilton racing clutch. Myślę, że to jest odpowiedź. Cały układ napędowy by BMW. Być może trudniej było połączyć silnik Evo ze skrzynią z BMW (by mieć mocne RWD), niż zrobić taką modyfikację. Tym bardziej, że w tamtych rejonach robią jakieś chore konie z silników BMW, z przedziwną łatwością. -------------------- BMW M3T by VTG - ET 10.2s
Shelby GT500 - 12.1s |
|
|
![]()
|
|
![]() I live here ! Dołączył: Mon, 14 October 2002 Skąd: z dupy... ![]() |
Zeby zrobić z kazdego Evo AWD -RWD wystarczy wymienić jeden element w Transfer Case na dedykowany element Cusco. Koszt chyba około 1200 pln+ sprowadzenie.
Jak dla mnie pomysł jest kretyński, szczególnie, ze już dawno obalono mit wyższości wzdłużnie ustawionego silnika nad poprzecznie ustawionym. -------------------- 530---------------220koni
LC----------------230 koni Evolution V------496 koni V12--------------408 koni |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Tue, 12 February 2008 ![]() |
TEŻ O TYM SŁYSZAŁEM- OD TEGO ROKU BEEMKA I MECHU WSADZAJĄ SILNIKI W POPRZEK
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Fri, 02 May 2003 Skąd: Warszawa ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sat, 12 July 2008 ![]() |
Zeby zrobić z kazdego Evo AWD -RWD wystarczy wymienić jeden element w Transfer Case na dedykowany element Cusco. Koszt chyba około 1200 pln+ sprowadzenie. Jak dla mnie pomysł jest kretyński, szczególnie, ze już dawno obalono mit wyższości wzdłużnie ustawionego silnika nad poprzecznie ustawionym. Do Imprezy też jest coś takiego, a mimo to Imprezy Team Orange nie mają oryginalnego przeniesienia napędu. Zresztą ich Evo 9 też było przerobione na RWD w ten sam sposób, nie wiem od czego skrzynia, bo po japońsku nie mówię, ale miało to to 4g63t i wyrzeźbioną podłoge. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 11 June 2007 Skąd: WG ![]() |
Jak dla mnie pomysł jest kretyński, szczególnie, ze już dawno obalono mit wyższości wzdłużnie ustawionego silnika nad poprzecznie ustawionym. Rozłożenie masy?? -------------------- A4 Allroad 3.0TDI
KTM 520EXC |
|
|
![]()
|
|
![]() SHIFT_oldschool Dołączył: Sun, 14 November 2004 ![]() |
Do Imprezy też jest coś takiego, a mimo to Imprezy Team Orange nie mają oryginalnego przeniesienia napędu. Zresztą ich Evo 9 też było przerobione na RWD w ten sam sposób, nie wiem od czego skrzynia, bo po japońsku nie mówię, ale miało to to 4g63t i wyrzeźbioną podłoge. Dokładniej motor 4G63 ze zmiennymi fazami umieszczony wzdłużnie plus skrzynia Hollinger dedykowana do Silvii S15 i tylny dyfer i zmodyfikowane półosie od Skyline'a GTR (tak przynajmniej wynikało z filmiku Video Option umieszczonego na YT). IMO operacja z użyciem 4G63 ma sens, z silnikiem BMW gorzej... Kuba, co miałeś na myśli mówiąc o obalaniu mitów? Przeważnie przerabiane na tyłopędy Evo prędzej czy później się rozsypywały, vide Evo RMR, które notorycznie traciło którąś z półosi, skrzynię albo inne tego typu, i to na niemal na każdych zawodach. |
|
|
![]()
|
|
![]() I live here ! Dołączył: Mon, 14 October 2002 Skąd: Faaker See ;) ![]() |
Zeby zrobić z kazdego Evo AWD -RWD wystarczy wymienić jeden element w Transfer Case na dedykowany element Cusco. Koszt chyba około 1200 pln+ sprowadzenie. Jak dla mnie pomysł jest kretyński, szczególnie, ze już dawno obalono mit wyższości wzdłużnie ustawionego silnika nad poprzecznie ustawionym. Jeśli to takie proste - po ch... w driftowych evo z D1 jest silnik (notabene 4G63 z evo) wzdłużnie montowany i jakieś wydumki ze skrzyniami? -------------------- '93 e36 325i - kolejna próba :)
'94 e34 v8 |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Wed, 24 November 2004 Skąd: Warszawa - Wawer ![]() |
No fajnie, "czystość" projektu stoi na wysokim poziomie. Widać, ze sporo czasu, pracy i pieniędzy poszło w to auto. Pełen szacunek.
... tak się tylko zastanawiam nad sensownością. Wiem, część napisze, że czemu nie? Ale tak na serio, to nie prościej było by to w budę BMW wsadzić? Bardzo dobrze rozpoznane, części do zawieszeń/hamulców itp. tez jest od groma - niemalże jak do evo. Odpada jeszcze robota z produkcją części podłogi od nowa. IMHO totalny bezsens. No ale jako student, nie rozumiem ludzi, którzy srają pieniędzmi ![]() ![]() -------------------- | Pinin Racing | Warsaw Speed Team | Prorace | TheTechGuy |
'96 CaliforniaCento www.facebook.com/dragracingsafety |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 02 December 2004 Skąd: Warszawa ![]() |
Ciężka o ładniejszą bude od E6,może dlatego
![]() -------------------- Zamiast na siłę ulepszać samochód lepiej ulepszyć kierowcę...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 29 August 2025 - 10:19 |