![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Rookie Dołączył: Sat, 20 September 2003 Skąd: Ostrowiec, Warszawa ![]() |
Wie ktoś coś może o wymianie silnika 15B7 z civica coupe na mocniejszy, np. 1,8 vtec od Integry type R. A może na 1,6 vtec. Z jak wieloma przeróbkami się to wiąże i co oprócz silnika musze mieć (skrzynia, elektryka itd.). Jak by ktoś znał jeszcze przykładowe koszty, to już by byłó zajebiście. Pozdrawiam.
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sat, 09 November 2002 Skąd: Bydgoszcz ![]() |
Użytkownik BRACIA na tym forum, wyślij pw albo coś to się może czegoś na temat kosztów silnika dowiesz, bo wsadzili ten silnik chłopaki do CRXa.
-------------------- srtb
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sun, 16 February 2003 Skąd: Wawa Ursus ![]() |
ale crx i coupe to 2 rózne bajki
-------------------- ____________________________________________
Dizlem - lamusie, możesz wozić se mamusie... Wombat |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sat, 02 August 2003 Skąd: Bydgoszcz ![]() |
CYTAT ale crx i coupe to 2 rózne bajki
hehe crx i crx to juz moga byc nawet 2 bajki koszty:- silnik od itr mysle ze w przedziale 5-10k pln zalezykto od kogo i po jakim ukladzie - robocizna , hmmmm nie wiem ile bo my sobie sami robilismy Poczekaj do wiosny bo mam zamiar kupic coupe i wsadzic B16a1 z mala turbinka to cos wiecej ci powiem ale jak cos to na pw |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 17 October 2002 Skąd: Pruszków ![]() |
CYTAT("BRACIA":3e5ecnws) CYTAT ale crx i coupe to 2 rózne bajki hehe crx i crx to juz moga byc nawet 2 bajki koszty:- silnik od itr mysle ze w przedziale 5-10k pln zalezykto od kogo i po jakim ukladzie - robocizna , hmmmm nie wiem ile bo my sobie sami robilismy Poczekaj do wiosny bo mam zamiar kupic coupe i wsadzic B16a1 z mala turbinka to cos wiecej ci powiem ale jak cos to na pw po wykonaniu kilku telefonow handlarze krzycza za ten silnik 9-10k zł i niewidza czy beda mieli -------------------- Brakuje mi VTEC'a :(
MX-5 uczymy się RWD |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sun, 16 February 2003 Skąd: Wawa Ursus ![]() |
coupe to nić innego jak komora silnikowa od civica 92-95
w nim było seryjnie B16 przecież to i B18 wlezie bez problemu. U ciebie jest ból z przejściem z dwuwtryskowgo silnika z pionową gardzielą na wielowtrysk. ZMienia to układ np linki gazu, zmienia ilosc czujników na silniku.. itd. W ciemno moge strzelić że potrzebujesz: Silnika B16 Komputera od B16 Kolektor wydechowy kompletny dolot skrzynia z półosiami cięgła zmiany biegów sprzęgło alternator i ew kompresor klimy przewody wspomagania tu masz dokladnie historie gostka co w 5 generacje robił swapa http://hybrid2.honda-perf.org/tech/adrian-5g.html -------------------- ____________________________________________
Dizlem - lamusie, możesz wozić se mamusie... Wombat |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 07 November 2002 ![]() |
Do tego bedzie ci jesce potrzebne linka gazu z b16 i jej mocowanie do pedalu. Ale to wszystko powinienes miec w zestawie silnika - wszystko to co wymienil wombat powinno tam byc. Wymiana nie jest trudna - jak ktos sie sprezy to powinno mu to zajac trzy dni razem z wyciagnieciem starego silnika. Koszt samego wlozenia silnika moze delikatnie przekroczy 1000 pln - zalezy u kogo to bedziesz robil. U mnie np. byloby to mnie niz 1000 pln , o ile dostarczylbys mi wszystkie czesci
-------------------- I LIVE TO RIDE
|
|
|
![]()
|
|
![]() Rookie Dołączył: Sat, 20 September 2003 Skąd: Ostrowiec, Warszawa ![]() |
Dzięki ! Link do stronki od Wombata załatwił mi sprawę, mam tam wszystko. A ty Zun w jakim mieście mieszkasz, to jak sie zdecyduje to może swap bedzie u ciebie (jakieś referencje) ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 07 November 2002 ![]() |
CYTAT("Juniorohw":1j22ixy2) Dzięki ! Link do stronki od Wombata załatwił mi sprawę, mam tam wszystko. A ty Zun w jakim mieście mieszkasz, to jak sie zdecyduje to może swap bedzie u ciebie (jakieś referencje) ?
okolice bielska, a wlasciwie to cieszyna. Referencje ?? Co do swapow ?? he he jakies tam sa .... ale w sumie to na razie nie duzo - ale wierz robilem juz trudniejsze rzeczy - swap to bułka z masłem...... -------------------- I LIVE TO RIDE
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Wednesday, 09 July 2025 - 23:06 |