![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 08 March 2003 Skąd: Ostrava CZ/ Katowice ![]() |
Jade w pazdzierniku do Toronto i zamierzam kupic pare rzeczy do subarki. Turbo jest teraz zmieniane na IHI VF 34, ....... chce kupic wtryski od STi ... (580 CAD) i FMIC (1500 CAD) ....... mysle o zakupie dodatkowego komputerka do sterowania dawka paliwa ....... mysle o A'Pexi S-AFC (560 CAD) lub HKS Super AFR (390 CAD) .... który jest lepszy ? ..... sa moze inne lepsze alternatywy (greddy, blitz)? a moze kupic cos co steruje rowniez boostem ?
-------------------- 996TT..... 522 Hp
Sti ..........340 Hp CSL ........360 Hp Cat. ........125 Hp RR ..........272 Hp |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Fri, 29 November 2002 Skąd: Pruszkow ![]() |
a o pompie nie myslisz?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 08 March 2003 Skąd: Ostrava CZ/ Katowice ![]() |
CYTAT("Marcin07":16xg07p5) a o pompie nie myslisz?
pompa Valbro .... just in order (210 CAD) -------------------- 996TT..... 522 Hp
Sti ..........340 Hp CSL ........360 Hp Cat. ........125 Hp RR ..........272 Hp |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Thu, 22 May 2003 Skąd: Toronto ![]() |
Boost Control - http://www.apexi-usa.com/electronics_savcr.asp
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Thu, 22 May 2003 Skąd: Toronto ![]() |
Nastepna zabawka - http://www.innovatemotorsports.com/
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Fri, 18 October 2002 Skąd: Warszawa ![]() |
Wydaje mi sie, ze poszukac w necie to Tomo sam moze.
Sugeruje albo konkretne odpowiedzi albo powstrzymanie sie - porady w postaci linkow nie sa w tym przypadku wskazane. -------------------- 1:41,519 - Tor Poznań - Subaru Impreza - małymi krokami do przodu
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sun, 22 June 2003 Skąd: Kraków ![]() |
CYTAT("marcin@klubsubaru.pl":3d1ay7ye) Wydaje mi sie, ze poszukac w necie to Tomo sam moze.
Sugeruje albo konkretne odpowiedzi albo powstrzymanie sie - porady w postaci linkow nie sa w tym przypadku wskazane. zamiast opieprzac lepiej bys napisal cos konkretnego (jako posiadacz subaru) bo wydaje mi sie ze Matt wiecej wniosl do tematu niz ty... jak chodzi o komputer to chyba apexi (S-AFC II) jest najpowszechniejsze i raczej ludzie nie narzekaja, tylko popatrz na eBay'u bo one chodza po okolo 300$ wiec zebys nie przeplacil. do boosta jest AVC-R (tez apexi) ale o nim slyszalem ze "powoli" dziala (duzy czas reakcji) |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Fri, 18 October 2002 Skąd: Warszawa ![]() |
Co do opieprzania - to akurat na tym forum moge
A co wniosly tamte dwa posty nie do konca rozumiem. Przechodzac do meritum: Moje zdanie tomoking zna - mniejsze znacznie ma co kupi, a wieksze kto mu to bedzie stroil. Moje subaru jest na samodzielnym kompie (Autronic) i uwazam to za najlepsze rozwiazanie, aczkolwiek najdrozsze. Jezdzi kilka subarynek zrobionych na Unichipie i calkiem smigajacych, ostatnio pojawila sie tez jakas na apexi, ale nie mialem okazji blizej sie przyjrzec. -------------------- 1:41,519 - Tor Poznań - Subaru Impreza - małymi krokami do przodu
|
|
|
![]()
|
|
autronic jest niestety nie dostepny do WRX
![]() a co strojenia ..... hmmmm ... coraz bardziej jestem przekonany do Ecutek`a -------------------- 996TT..... 522 Hp
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Fri, 27 June 2003 ![]() |
CYTAT("tomoking":323eycet) Jade w pazdzierniku do Toronto i zamierzam kupic pare rzeczy do subarki. Turbo jest teraz zmieniane na IHI VF 34, ....... chce kupic wtryski od STi ... (580 CAD) i FMIC (1500 CAD) ....... mysle o zakupie dodatkowego komputerka do sterowania dawka paliwa ....... mysle o A'Pexi S-AFC (560 CAD) lub HKS Super AFR (390 CAD) .... który jest lepszy ? ..... sa moze inne lepsze alternatywy (greddy, blitz)? a moze kupic cos co steruje rowniez boostem ?
tak troche off topic ale bylem ostatnio w tokyo wiec moglem popatrzec za czesciami do subaru, szkoda ze nie dales znac, znacznie taniej niz w usa i kanadzie -------------------- Ah VTEC. All the lag, none of the turbo. It's like waiting for bad sex.
ed9dbac21f]http://.photobucket.com/albums/v179/evonatino/1111111111111111copy.jpg[/] numer gg 9428576 |
|
|
![]()
|
|
CYTAT("evonation":1p02gucp) CYTAT("tomoking":1p02gucp) Jade w pazdzierniku do Toronto i zamierzam kupic pare rzeczy do subarki. Turbo jest teraz zmieniane na IHI VF 34, ....... chce kupic wtryski od STi ... (580 CAD) i FMIC (1500 CAD) ....... mysle o zakupie dodatkowego komputerka do sterowania dawka paliwa ....... mysle o A'Pexi S-AFC (560 CAD) lub HKS Super AFR (390 CAD) .... który jest lepszy ? ..... sa moze inne lepsze alternatywy (greddy, blitz)? a moze kupic cos co steruje rowniez boostem ? tak troche off topic ale bylem ostatnio w tokyo wiec moglem popatrzec za czesciami do subaru, szkoda ze nie dales znac, znacznie taniej niz w usa i kanadzie to fakt w Japonii jest tanio ..... ale troche daleko . Pare latek temu bylem przez pol roku w Saporro ..... dziwny kraj , dziwni ludzie -------------------- 996TT..... 522 Hp
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sun, 20 October 2002 Skąd: W-wa ![]() |
hmm... a gdybys jednak zdecydowal sie na ktorys z tych samodzielnych kontrolerow paliwa, let's say S-AFC, komus bys to dal do wystrojenia? co z zaplonem?(bez zmian?) i turbosprezarka? (MBC?)
hem... do pre-99 nie ma EcuTeka... opowiedzialbys cos o twoich przygodach z V-techem |
|
|
![]()
|
|
CYTAT("PrOsIaQ":38ocdecu) hmm... a gdybys jednak zdecydowal sie na ktorys z tych samodzielnych kontrolerow paliwa, let's say S-AFC, komus bys to dal do wystrojenia? co z zaplonem?(bez zmian?) i turbosprezarka? (MBC?)
hem... do pre-99 nie ma EcuTeka... opowiedzialbys cos o twoich przygodach z V-techem chyba stroil bym tam co Marcin , ....... a co do V techa , hmm , to jest dobre dla seryjnych rozwiazan , napevno mozna boxa dostroic indywidualnie ..... ale mam wrazenie , ze w Vtechu nie maja czasu na takich eksperymentatorow jak ja ..... moze sie myle. Box Vtecha daje boost 1.2 bar , zwieksza davke paliva .............. z boxem mam wahania obrotow silnika na neutralu(jalowy) , po wywaleniu kata w stockowym up pipe boost spadl do 1 bar i tu widac, ze trzeba to stroic po kazdym modsie (ja teraz zmieniam pare zeczy wiec zobacze jak zachowa sie po modsach box Vtecha) .... -------------------- 996TT..... 522 Hp
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 29 July 2003 Skąd: Niedaleko...całkiem niedaleko ![]() |
a co strojenia ..... hmmmm ... coraz bardziej jestem przekonany do Ecutek`a[/quote]
Ja stroiłem swój w Ecutek'u i jestem zadowolony , na pewno jest to bardzo dobre rozwiązanie do nowszych subarek. Natomiast człowiek, który stroi samochód Marcinowi jest też godny polecenia |
|
|
![]()
|
|
[quote="Marcin Jeliński":1mxthcjm]a co strojenia ..... hmmmm ... coraz bardziej jestem przekonany do Ecutek`a[/quote]
Ja stroiłem swój w Ecutek'u i jestem zadowolony , na pewno jest to bardzo dobre rozwiązanie do nowszych subarek. Natomiast człowiek, który stroi samochód Marcinowi jest też godny polecenia [/quote] a gdzie Ecutek w PL ma siedzibe ? ... bo na necie jest tylko tel i emil na ecuteka -------------------- 996TT..... 522 Hp
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 29 July 2003 Skąd: Niedaleko...całkiem niedaleko ![]() |
a gdzie Ecutek w PL ma siedzibe ? ... bo na necie jest tylko tel i emil na ecuteka[/quote]
W pobliżu Poznania[/quote] |
|
|
![]()
|
|
[quote="Marcin Jeliński":uxfcsveg]a gdzie Ecutek w PL ma siedzibe ? ... bo na necie jest tylko tel i emil na ecuteka[/quote]
W pobliżu Poznania[/quote][/quote] .... no to mam daleko jakies 450 km -------------------- 996TT..... 522 Hp
|
|
![]()
|
|
Ja mam 330km i się poświęciłem, czego to się nie robi dla SUBARU
|
|
|
![]()
|
|
CYTAT("Marcin Jeliński":2szdw01l) Ja mam 330km i się poświęciłem, czego to się nie robi dla SUBARU
nu ja inastranec i ja bojus po polsze guljat -------------------- 996TT..... 522 Hp
|
|
![]()
|
|
CYTAT("tomoking":3u4wnixv) CYTAT("Marcin Jeliński":3u4wnixv) Ja mam 330km i się poświęciłem, czego to się nie robi dla SUBARU nu ja inastranec i ja bojus po polsze guljat W takim razie musisz poszukać sobie tjunera w Czechach , a tak na marginesie to ciekaw jestem czy są w Czechach jacyś tunerzy Subaru? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Monday, 07 July 2025 - 22:09 |