![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Thu, 17 August 2006 Skąd: Warszawa ![]() |
nudzi mi sie troche w robocie, wiec stwierdzilem, ze napisze pare slow o moim wozidelku:
![]() model: opel corsa b 1.6 gsi z 1994r. silnik: 2.0 16V (c20xe) z 1992r. zawieszenie: przod: gwint interalloy (swiezo po regeneracji - twardosc ~b8 bilstein) tyl: koni sport przednia gorna i dolna rozporka wiechers tylna gorna rozporka wiechers hamulce: seria gsi (tarcze przod 254x20mm, tyl bebny) kola: felgi 14x5,5' opony przod - toyo proxes t1r 195/45/14 opony tyl - continental sport 175,60/14 wnterze: fotele speed 3 pasy 3 punktowe z elektrycznymi napinaczami schroth kierownica raid pusty tyl brak podsufitki, plastikow, wykladzin, mat wygluszajacych, generalnie brak wszystkiego ![]() do moich rak corsa trafila w pazdzierniku 2007. byla juz po swapie na c20xe. wygladala wtedy tak: ![]() ![]() ![]() ![]() z rzeczy koniecznych zmienilem po zakupie: - maske bez zamka zapinana tylko na spinki na normalna (ta na spinki tez byla metalowa) - puszke sfi na domowego produkcji power cupa - spialem przednie kielichy amorkow rozporka wiechers - felgi 14x8' zastapily felgi 15x7' - w ramach redukcji masy wnetrze z ekoskory zastapily z przodu fotele speed 3 a tyl wylecial - w schowek trafilo niezastapione z wiadomych przyczyn cb ![]() na dzien dzisiejszy corsarz wyglada tak (dodatkowo na masce sa tutaj jeszcze nie zalozone wyloty powietrza z astry gsi): ![]() ![]() ostatnio pare dni pracy i wnetrze wylecialo prawie do konca. przy okazji zalepilem pare dziur tu i owdzie ![]() no i po zmonotowaniu calosci do kupy (slaba jakosc bo cykana telefonem) silniczek we wzorowym stanie: ![]() dalsze plany: - ogarniecie blacharki - przemalunek calej fury na inny kolor - decyzja czy rozwjam silnik atmosferyczny czy ide w strone turbo/kompresora podziekowania dla gumisia za ciepliwosc, pomoc oraz wycieczke do kielc po fure. pozdr spajki |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sun, 12 February 2006 Skąd: centrum PL ![]() |
W środku nie jest przypadkiem za głośno? (szczególnie jak na używanie CB)
autko bardzo ładne, schludne i hmmm 'minimalistyczne' ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Thu, 24 May 2007 Skąd: Whitestock ![]() |
Hej
![]() Moze slabo streetracingowe pytanie, ale ; czym lakierowales srodek na ten ciemny mat? Z pistoletu jakiegos czy zwykly spray jakis? ![]() Pzdr -------------------- Soda Cleaning System
_http://sodujemy.pl |
|
|
![]()
|
|
W środku nie jest przypadkiem za głośno? (szczególnie jak na używanie CB) wbrew pozorom wcale nie jest tak glosno jak sie moze wydawac. a co do cb - dodatkowy glosnik (cb jest w schowku) mam przy lusterku przy glowie tak na wszelki wypadek ![]() czym lakierowales srodek na ten ciemny mat? Z pistoletu jakiegos czy zwykly spray jakis? ![]() czerna matowa farba do kladzenia bez podkladu i waleczek ![]() pozdr |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Tue, 02 September 2003 Skąd: warszawa ![]() |
Chyba zamieniles zdjecia miejscami przed i po.
-------------------- bartek
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Thu, 27 March 2008 ![]() |
z czarna maska byl fajniejszy
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Sat, 19 November 2005 Skąd: From Hell ![]() |
Na Borbetach T prezentowała się fajniej. Czarna maska również była fajnym akcentem.
-------------------- "We are made of emotions(...)It's only a question of finding the way to experience them." - Ayrton Senna
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Sat, 26 August 2006 Skąd: Kielce ![]() |
zadbane autko ale jednak z czarną maską lepiej to wyglądało...
![]() -------------------- Mazda 323 GT>>>
Citroen Xsara VTS>>>ASTRA GSI RALLY Fiat Stilo Abarth Fiat 125 1973r - SPRZEDAM GO!!! GO!!! YAMAHA YZF R6 |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sun, 03 December 2006 Skąd: łódzkie ![]() |
Po zakupie na Borbetach T i z czarną maską wyglądała kozacko ale zawsze można wrócić do tamtego setupu
![]() |
|
|
![]()
|
|
czarna maska nie miala zamka tylko spinki - kradzieje pod blokiem przy takiej opcji wyjeli by mi silnik w dwa dni...
felgi (to byly RH a nie borbety) byly fajne, ale niestety za male - 14'. planowane sa wieksze heble i stad zmiana na 15". moze jak wpadnie pare zl extra to znow cos w podobie zagosci ![]() powrotu nie bedzie - maska trafila na smietnik a kola do nowego wlasciciela. pozdr |
|
|
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Sat, 19 November 2005 Skąd: From Hell ![]() |
Tyle ze te wczesniejsze felgi wygladaly na wieksze...
-------------------- "We are made of emotions(...)It's only a question of finding the way to experience them." - Ayrton Senna
|
|
|
![]()
|
|
![]() prawie jak integra Dołączył: Mon, 29 December 2003 Skąd: waw ![]() |
czarna maska nie miala zamka tylko spinki - kradzieje pod blokiem przy takiej opcji wyjeli by mi silnik w dwa dni... nooo taaa, bo przeciez kradzieze silnikow to ostatnio tak czeste sa, ze trzeba motorownie na noc wyjmowac ![]() na poprzednich kolach wygladal znacznie lepiej, te sa wybitnie nietrafione.. i nie mow, ze w corsie bez wygluszen nie jest glosno - jest masakrycznie glosno ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Sat, 02 February 2008 ![]() |
Autko fajne.... Tak jak mówił Maciunio jakieś ładne felgi 15" OZ na niskim profilu i będzie bomba:)
|
|
|
![]()
|
|
nooo taaa, bo przeciez kradzieze silnikow to ostatnio tak czeste sa, ze trzeba motorownie na noc wyjmowac ![]() czy Ty nigdy ironii nie zrozumiesz? wiec wersja specjalnie dla Ciebie: jak maska by nie byla zabezpieczona zamkiem w ciagu paru dni zapewne zniknal by mi czesciowo osprzet silnika, rozporka, akumulator i reszta tego co w trakcie nocy mozna wymontowac... na poprzednich kolach wygladal znacznie lepiej, te sa wybitnie nietrafione.. nie zawsze musi byc pieknie. wazne ze sa wieksze i heble wejda. a jak sie trafi jakas okazja na ladny felunek i bedzie kasa to sie pomysli... i nie mow, ze w corsie bez wygluszen nie jest glosno - jest masakrycznie glosno ![]() nie jest cicho, ale tragedii nie ma. 22.05 jade w traske 550km - po powrocie napisze czy jeszcze mam sluch ![]() pozdr |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Tue, 21 November 2006 Skąd: Warszawa/Raszyn ![]() |
Ostatnio miałem okazje siedzieć z prawej i fakt jest taki że odpycha się miło.Redukcja masy i zdrowe C20xe swoje zrobiły.Typowy cichociemny bandyta.
Pozostaje pogratulować szybkiego wozu... -------------------- WARNING! Small children may get sucked into turbo!
X20SED+td05-16=300.... B235+???=??? się zaczyna robić |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 20 November 2006 Skąd: Warszawa ![]() |
No to teraz pozostaje tylko wpasc na siebie na swiatlach
![]() Ja 6h dziennie pracuje na prasie, wiec nosze sluchawki redukujace dzwieki, kup sobie takie i w nich jedz ![]() -------------------- Reklama na forum jest możliwa jedynie na określonych warunkach.
|
|
|
![]()
|
|
@Kamilbike:
to jest ta corsa o ktorej kiedys gadaliscie z waszka. kupil ja jego znajomy a ja po chwili od niego ![]() pzodr |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Tue, 22 April 2008 Skąd: Oława ![]() |
Pewnie ma bajeczne osiągi. Wielki w małym zaklęty. Jestem pełen podziwu.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 20 November 2006 Skąd: Warszawa ![]() |
biiiiip blad to nie ta
![]() ![]() -------------------- Reklama na forum jest możliwa jedynie na określonych warunkach.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Sunday, 04 May 2025 - 01:11 |