Shoutbox 0 nowych PW 

Reply to this topicStart new topic
> [m50b20 ] Kolektor ssacy z m50b25, czy ma sens przekladka
doden
post Fri, 25 Jan 2008 - 00:20
Post #1

Rookie

Czesc ,mam kolektor ssacy z silnika m50b25 razem z wtryskami i zastanawiam sie czy go u siebie zalozyc pod m50b20, pompe paliwa juz zmienilem i jest od 2,5 3,5bar (2.0 ma 3.0bar) tak wiec jest troszke wydajniejsza, nie sadze aby przybylo KM ale zastanawia mnie to czy poprawi sie doł tego silnika aby lepiej rwal z nizszych obrotow.Jesli ktos cos wie to bylbym wdzieczny za odp.
A i jeszcze jedna sprawa ten kolektor od 2.5 ma na dole po prawej stronie taki czujnik od czego to jest bo u mnie w 2.0 tego nie ma i jesli tego nie bede mial podlaczonego to czy wszystko zadziala poprawnie ? ??
Dodam jeszcze tylko od siebie tyle ze u mnie nie ma vanosa a kolektor jest od wersji z vanosem.
czekam na sensowne odp.
Pozdro
Go to the top of the page

+Quote Post
Wspieraj forum
post Fri, 25 Jan 2008 - 00:20
Post #

Dotacja

Dotacja na forum

Quote Post
korona
post Fri, 25 Jan 2008 - 09:04
Post #2

Forum Homee

CYTAT(doden @ Fri, 25 Jan 2008 - 00:20) *
........ pompe paliwa juz zmienilem i jest od 2,5 3,5bar (2.0 ma 3.0bar) tak wiec jest troszke wydajniejsza.....

blink.gif no no, to nieźle, kto ci podsunął pomysł na takie zaawansowane mody wink.gif

Włożenie wtrysków od B25 nie spowoduje ŻADNEGO przyrostu a jedynie przelewanie silnika w całym zakresie obrotów.
Wymiana kolektora ssącego prawie na pewno spowoduje pogorszenie się momentu obr. na dole, jako że kolektor został obliczony właśnie tak by jak najlepiej przebiegała krzywa momentu w seryjnym silniku

CYTAT
czekam na sensowne odp.

To jeszcze poczytaj trochę zanim się za coś weźmiesz a potem zadaj sensowne pytania, inaczej cie tu żywcem zjedzą za takie farmazony jak wypisujesz np o pompach

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Thursday, 19 June 2025 - 21:20