![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Fri, 03 November 2006 Skąd: Warszawa ![]() |
Witam chcialbym aby opis tego projektu prowadzil takze Sid gdyz ma on duzo fotek oraz duza wiedze na temat swojego setupu do ktorego przygotowywal sie od dobrych kilku miesiecy. A wiec zaczynamy . Zycze milego ogladania
1. Pacjent to jedno z najladniejszych audi s4 b5 z roku 2000 jakie jezdzi po naszych drogach. Auto proste zadbane widac ze wlasciciela oczko w glowie. Piekne karmelowe skory recaro , rns-e navi , system bose poprostu full na maxa. 2. Auto mialo standardowe modyfikacje czyli program wydech . Wlasciciel Andrzej zrobil takze kilka modyfikacji we wlasnym zakresie i bardzo dobrze one mu wyszly. Powaznie podszedl do sprawy przerobki swojej s4 i dobral sprawdzone rozwiazania zza wielkiej wody. Ilosc sprzetu ktory przywiozl wprowadzil mnie o lekki zawrot glowy co do najmniejszej spinki , szpilki , uszczeleczki wszystko aso. Widac ze projekt mocno doinwestowany dajacy duza nadzieje na pozniejszy sukces i zero tzw " druciarstwa ". Oto wstepny setup : - nowe turbo 2 x K04 + uszczelki, śróbki i itp - 2 x kolektory wydechowe - 4 rury do turbo od RS4 + osprzet - 6 x wtrysków 440 cc - 3 x lekkie alu koła alternatora i itp - nowy rozrzad i wszystkie uszczelki na dniach - 2 x głowice od 2,8 - kolektor ssacy bedzie rowiercany moj od S4 - sprzegłow kevlar stage 3 - lekkie koło zamachowe - rura bi-pipe cala alu o wiekszych wymiarach niz te od S4 - duzy centralny IC - wieksza pompa paliwa walbro - wieksze dwa DV - kubełki x 2 - chłodnica oleju - Short Shifter - hamulce upgrade STOPTECH, tarcze, klocki, linki w stalowym oplocie nowy plyn na 4 koła - zawiecha gwint - rura ssaca od RS4 + połączenia - przepływka od RS4 - wydech inny niz w serii 2.5 cala kwasowka bez katow - wskaznik doładowania defi - nowe łapy skrzyni biegów i poduszki pod silnik od RS4 A wiec po kolei widok ogolny auta tzw doborowe towarzystwo ![]() ![]() ![]() Bardzo kontrowersyjna decyzja wyjecie skory recaro w pieknym karmelowym kolorze i zalozenie foteli kubelkowych bimarco futura ![]() Zaczynamy od ogledzin i pierwsze co to wyjaca o pomoc turbina oraz auto wyraznie przeladowujace hmm to nic ![]() ![]() ![]() Poszlo to bardzo sprawnie i bez zadnych klopotow po okolo 3 godzinach mielismy silnik podpiety i gotowy do wyjecia, jeszcze ogledziny czy wszystko ok i do gory ![]() ![]() A jeszcze niedawno siedzialo tu ponad 320 zwawych konikow ![]() ![]() Piotrek i Maciek sa bardzo dumni z wyjecia motoru i dumnie pozuja ![]() Widok od dupy strony ![]() Zaczyna sie mozolne rozbieranie i selekcjonowanie osprzetu silnika wszystko co wzbudza podejrzenia jest od razu wymieniane na nowe ![]() Dekle juz sciagniete ![]() Glowice tez zostaje jeszcze turbo i zaczynamy czyscic silnik . Prosze zwrocic uwage na wielkosc kanalow w glowicy s4 i rs4 bedzie to wyraznie pokazane ponizej ![]() ![]() Zaczynamy myjnie ![]() ![]() GLOWICA OD AUDI S4 I JAK TO MA DZIALAC ![]() ![]() ![]() NOWE GLOWICE JEST ROZNICA ? ![]() ![]() Juz zalozone zaczynamy powolny etap montazu tego co nam Sid naprzywozil ![]() ![]() ![]() Wiecej fotek oraz dalszy opis wkrotce a dokladnie po weekendzie ![]() -------------------- WWW.SPORTMILE.PL - TUNING SERVICE
WWW.CARMILE.PL - PREMIUM AND EXOTIC CARS SERVICE / BLACHARSTWO LAKIERNICTWO / PROFESJONALNE PRZYGOTOWANIE AUT DO SPORTU ADRENALINE MOTORSPORT WARSAW OUR HOBBY |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Tue, 06 January 2004 Skąd: Warszawka ![]() |
Ciekawy projekt.
Szykuje się niezły potwór. Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Rookie Dołączył: Thu, 14 June 2007 Skąd: WŁOCŁAWEK ![]() |
no no ... to co mi sie podoba - mocno doinwestowany budżet ... grubo. Jak sie bawić to do bólu ... bez bocznych uliczek .
Powodzenia. PS. Ja niedlugo wkleje swojego EvoVI "light" TrackDay ![]() -------------------- Misio Lans Ewa 6 Tomek Mak Edycja RS2
|
|
|
![]()
|
|
Kurde najpierw Jacek teraz ty Oj evo za mna chodzi oj chodzi
![]() -------------------- WWW.SPORTMILE.PL - TUNING SERVICE
WWW.CARMILE.PL - PREMIUM AND EXOTIC CARS SERVICE / BLACHARSTWO LAKIERNICTWO / PROFESJONALNE PRZYGOTOWANIE AUT DO SPORTU ADRENALINE MOTORSPORT WARSAW OUR HOBBY |
|
|
gość_k-meal_* |
![]()
|
![]() |
w jaka moc celujecie?
auto ma byc do jazdy na codzien? |
|
|
![]()
|
|
jesli chodzi o moc to bedzie ona uzalezniona tylkoi wylacznie tym czy pojawi sie do tego setupu aem lub autronic . Jesli pozostanie na ori kompie chcialbym zeby ponad 400 koni sie pojawilo. Z stand alone mysle ze 450 spokojnie do zrobienia . Czas pokaze auto ma sluzyc do jazdy na codzien i tak tez zostanie wystrojone, nie bede sie napinal o konie jesli wlasciciel powie ze starczy to starczy mimo np ze zostanie jeszcze pewien zapas. Chcialbym aby doladowanie bylo na stabilnym poziomie 1.6-1.7 bara
-------------------- WWW.SPORTMILE.PL - TUNING SERVICE
|
|
gość_k-meal_* |
![]()
|
![]() |
fajnie. patrzac na rejestracje, to samochod z moich okolic. nie ma tam zbyt wielu bardzo szybkich aut, wiec tym bardziej sie ciesze.
![]() mam nadzieje, ze bedzie mi dane widziec, jak auto smiga. powodzenia w pracy nad nim! pozdr. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 08 October 2005 Skąd: Rzeszów ![]() |
Witam wszystkich
odnosnie projektu - kompletowania czesci sporo bylo napisane w tym poscie i w ramach lektury mozna go przesledzic http://www.streetracing.pl/forum/index.php...t=0&start=0 teraz jestem jeszcze na etapie zakupu nowych chamulców i nowych felg z oponami - narazie poszukiwanie maciek i Adam sprawnie pracuja nad moim autem wiec za 2 tygodnie bedziemy widziec koncowy efekt a tak przy okazji wszystkie czesci z mojego silnika 2,7 bi bede chcial gdzies upłynnic aby odbic sobie i tak spore koszty zakupu nowych czesci a tym czasem zbieram sie do wyjazdu na Francje - powrót w poniedziałek - bede mmial przy sobie laptopa -------------------- |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Sat, 15 September 2007 Skąd: warszawa ![]() |
Projekt jak najbardziej profi przygotowany. Ciekawy jestem jaki bedzie efekt koncowy gdyz podejscie i przygotowanie to kawal dobrej roboty zarowno jednej jak i drugiej strony. Trzymam kciuki za dobry wykres i czekamy na dalsze info
-------------------- www.pm-motorsport.pl
Subaru impreza sti 443km 611nm Ford focus RS 303km 390nm na wiosne bedzie więcej |
|
|
![]()
|
|
Witam Andrzej czy moglbys zmienic cytuje " Firma ktora mi zmontuje calosc to VTG, termin Pazdziernik " to juz chyba mocno nieaktualne a moze kierowac na " zla " strone
![]() no offence -------------------- WWW.SPORTMILE.PL - TUNING SERVICE
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 01 March 2005 Skąd: Wrocław ![]() |
To już wiem skąd i dlaczego otrzymałem wczoraj "zaskakujący" telefon w sprawie zderzaka od RS4
![]() Rozumiem,że wjadą też szersze błotniki od RS4! Tak jak wczoraj mówiłem,atakujcie Mammotha z Wrocławia bo on bawi/bawił się w zderzaki do mniej typowych aut. Pozdro -------------------- Focus RS mk2 370 PS i 512 NM
Focus RS mk1 330 PS i 440 NM Lewopasmowym powolnojeźdzcom mówimy NIE! |
|
|
![]()
|
|
Sluger spokojnie wzielismy sie troche za killera wiec ten zderzak bardziej chce zaadoptowac do niego ............ aczkolwiek
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 19 December 2004 Skąd: Wrocław ![]() |
widze ze wspolczynnik doladowanych audi na jednym metrze kwadratowym warsztatu jest ogromny...
-------------------- _ MIEJSCE NA TWOJĄ REKLAMĘ _
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 08 October 2005 Skąd: Rzeszów ![]() |
Witam Andrzej czy moglbys zmienic cytuje " Firma ktora mi zmontuje calosc to VTG, termin Pazdziernik " to juz chyba mocno nieaktualne a moze kierowac na " zla " strone ![]() no offence zaraz zobacze co da sie zrbic co do zmiany firmy z VTG na SportMile wyszlo dlatego iz na poczatku grudnia probowalem sie przez 3 tygodnie (słownie trzy tygodnie !) na dwa numery i mi sie nie udało doWa-wy mam 250 km wiec bez wczesniejszego uprzedzenia nie widzi mi sie jechac w ciemno A SportMile Adama znałem i mialem z nim na biezaco kontakt to sie jakos razem zgralismy Adam i Maciem maja mniej pracy a zatem moga sie bardziej "przyłożyć" do projektu termin Pazdziernik - he he - chcialbym aby to wtedy juz bylo - ciagle kompletowanie czesci termin projektu przesunelo na polowe stycznia -------------------- |
|
|
![]()
|
|
hehehehe mammoth no mistrz
|
|
![]()
|
|
Witam tak jak obiecalem prace trwaja nadal dzisiaj zalozylismy kolektory wydechowe , turbiny i dokonczylismy skladanie glowic fotki ponizej
![]() niezly zestaw ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Turbo juz siedzi bierzemy sie za szklanki ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- WWW.SPORTMILE.PL - TUNING SERVICE
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Thu, 10 October 2002 Skąd: Warszawa ![]() |
Zastanawiam się czemu składacie silnik na środku garażu ?
-------------------- Administrator forum - kontakt forum@racingforum.pl
TP: 1:42.147 | 450 km | 1335kg | slick Hankook 260 VERKLINE |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Sat, 30 August 2003 Skąd: new york ![]() |
Jesli to sa kolektory wydechowe z Ebay moga byc z nimi problemy.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Fri, 10 November 2006 Skąd: Warszawa WN ![]() |
Nieźle się zapowiada.
P.S. Do czego to doszło, żeby wyjmować recaro, a wkładać bimarco ![]() -------------------- "If in doubt, flat out" Colin McRae
Kilka aut wywołujących uśmiech na twarzy :) |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sun, 31 August 2003 Skąd: Wrocław ![]() |
nie myśleliście o taśmie na kolektory? pytam z ciekawości
![]() -------------------- AUQ k04-01 - było
: Kawasaki Z750s..- też było teraz- STI bug |
|
|