![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() I live here ! Dołączył: Mon, 13 January 2003 Skąd: Warszawa/Wiedeń ![]() |
Witam !
Nadchodzi Rage Race, wiec trzeba bylo cos porobic w aucie i o to wynik po dzisiejszym zabiegu Wynik z hamowni MAHA to 353 KM oraz 713 Nm poprawilismy wynik o 17 KM oraz 29Nm ![]() Pozdrawiam Maciek -------------------- 730KM/970Nm i 585KM/750Nm
www.tdiracing.pl www.ventumair.eu - Szkola Pilotow |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Fri, 01 September 2006 Skąd: okolice LBN ![]() |
Osz w pyte przebite 700 niutków. teraz to tira możesz przeciągać Zacny wynik, nie powiem. Ale czy ten nagły HOOOOP momentu nie jest jakiś strasznie morderczy, elektronika nie walczy z trakcją bo ja nie wiem jak to można utrzymać jak ludzie mając 300Nm mówią :"Brak trakcji na pierwszych biegach..."
-------------------- _http://wojciechkulbaka.ownlog.com/ |
|
|
![]()
|
|
![]() I live here ! Dołączył: Mon, 13 January 2003 Skąd: Warszawa/Wiedeń ![]() |
spokojnie, skrzynia bardzo ladnie dozuje ten moment, bo ma ograniczniki na kazdym biegu, ktore zostaly podniesione, ale w miare rozsadku...
ogolnie do tego ogumienie w rozmiarze 255/30/19 bardzo pomaga, jest o wiele lepiej niz na 255/35/18... -------------------- 730KM/970Nm i 585KM/750Nm
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 18 April 2006 Skąd: Poznań ![]() |
To jest całkiem seryjny silnik?
Jest zmienione cokolwiek poza dłubniętym ECU? IC jest seryjny, daje rade przy jeździe pod obciążeniem, czy jednak nie przydałby się większy? |
|
|
![]()
|
|
samochod jest po modyifkacji sterownika oraz skrzyni biegow...
IC seryjny daje spokojnie rade... -------------------- 730KM/970Nm i 585KM/750Nm
|
|
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Sat, 23 July 2005 Skąd: Nowy Jork / Choszczno ![]() |
A odnosnie skrzyni, ma seryjnie chlodnice oleju? Jak nie to planujesz wstawic, czy jest taka mozliwosc wogole?
-------------------- 97 Ultra White SC300 + 2JZ VVTi + GT35R + 6 speed
98 Smaragd schwarz SL500 08 S500L |
|
|
![]()
|
|
nie planuje zadnych zmian mechanicznych w tym aucie, jedyne co dojdzie to jeszcze wydech, ale bardziej pod katem wygladu niz przyrostu mocy...
-------------------- 730KM/970Nm i 585KM/750Nm
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 28 May 2005 Skąd: Elbląg ![]() |
Matschke, probowales sie zmierzyc z M3 E46, bardzo jestem ciekaw jakby to wygladalo
pozdro. -------------------- Wojtek
F4R |
|
|
![]()
|
|
przegrywalem dlugosc, teraz wlasnie jade sie sprawdzic z Marosem
-------------------- 730KM/970Nm i 585KM/750Nm
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Wed, 05 October 2005 Skąd: Poznań ![]() |
Pieeeeknie Mierzyles juz 0-100, 0-200? Niby to jest caly czas ok 20% przyrost czyli nawet mniej niz w wiekszosci tdi ale nie ma problemow z dpf-em? Chociaz jak patrze na dziwne rzeczy jakie ludzie robia na e60-forums czyli boxy dajace 330/790 to mysle ze twoje 350/710 jest w pelni bezpieczne. Jaka oliwe lejesz to co na przegladach w aso czy motul? Te 19" masz RFT?
|
|
|
![]()
|
|
![]() I live here ! Dołączył: Mon, 14 October 2002 Skąd: Faaker See ;) ![]() |
runflaty są do niczego na zakrętach w porównaniu do dobrych "normalnych" opon (w sensie bez runflata), mam nadzieję, że nikt na tym forum ich nie ma
-------------------- '93 e36 325i - kolejna próba :)
'94 e34 v8 |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sat, 21 February 2004 Skąd: Warszawa ![]() |
CYTAT("Matschke":yem4bkb2) przegrywalem dlugosc, teraz wlasnie jade sie sprawdzic z Marosem
I jaki wynik? |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Mon, 14 August 2006 Skąd: Śląsk ![]() |
Matschke jak to jest wkoncu z tym twoim autem?? poprawiliscie ostani i tak dobry wynik o kolejne 17KM oraz 29Nm modyfikujac nadal tylko program?
-------------------- BMW 320d E-90 Ac Schnitzer & CompSport
202KM & 404NM |
|
|
![]()
|
|
wynik taki sam jaki byl, czyli dlugosc dla M3 Marosa...
DPF ma wedlug komputera po 25.000km przebiegu jeszcze 90% wydajnosci, wiec wszystko ok. mialem Runflaty 18tki, teraz mam normalne opony 19tki i jest o niebo lepiej i z trakcja i z komfortem, naprawde jest wygodnie osiagi do setki to jakies 5.4s do setki, do 200 km/h 18s olej jest swiezo zalany od BMW, czyli Castrol... lepszy wynik zostal osiagniety poprzez wymiane filtru powietrza i korekcie w kompie poprzez serwis, bo przeplywka wypluwala bledy.... -------------------- 730KM/970Nm i 585KM/750Nm
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Mon, 14 August 2006 Skąd: Śląsk ![]() |
chcialbym miec takiego potwora w garazu ale narazie musze sie zadowolic tylko 2.0d 163km narazie seria lecz wybieram sie na dniach na wirus tylko nadal nie wiem gdzie...
masz gdzies fotki jak wygalada twoja e91 na tycvh '19 ?? ps.w bmw fans widzilem tescik twojej buni lecz zaciekawilo mnie co innego napisales ze da sie sprawdzic w komputerze temp silnika??? -------------------- BMW 320d E-90 Ac Schnitzer & CompSport
202KM & 404NM |
|
|
![]()
|
|
jesli juz to BMW Trends
temperature silnika da sie sprawdzic kodami jak w kazdym BMW, ale jest to dosc skomplikowana sprawa w E90, E91, E92. zdjecia auta ponizej: ![]() -------------------- 730KM/970Nm i 585KM/750Nm
|
|
![]()
|
|
![]() I live here ! Dołączył: Mon, 14 October 2002 Skąd: z dupy... ![]() |
Oraz jak to zawsze ja mam pytanie: Czy skrzynia biegów zniesie pałowanie podczas tej imprezy z podniesionym czołem? Nie lepiej zdjać tego momentu trochę, żeby się jednak nic nie wysralo, gdzieś pod Radomskiem? -------------------- 530---------------220koni
LC----------------230 koni Evolution V------496 koni V12--------------408 koni |
|
|
![]()
|
|
Kuba, skrzynia ZF montowana jest tylko do wersji 335i oraz 335d i znosi 750 Nm. Identyczna skrzynia jest montowana w Continentalu GT, gdzie auto ma 560 KM oraz 750Nm...
Przed modyfikacja sprawdzalem wielokrotnie informacje o skrzyni i dzwonilem nawet do Niemiec.... -------------------- 730KM/970Nm i 585KM/750Nm
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Wed, 27 September 2006 Skąd: Łódź ![]() |
Auto swietne, nie lubilem BMW ale... Z wygladu dalej mi sie nie bardzo podobaja ale te ich diesle
353 KM we wzasadzie seryjnym mechanicznie aucie. Felgi to wg mnie najbardziej kozackie ze wszystkich jakie mozna sobie sprawic. Szkoda ze nie robia w 16 cali -------------------- http://www.allegro.pl/show_user_auction ... id=3039513
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 06 February 2006 Skąd: Warszał ![]() |
CYTAT("PTK86":2ocbssni) Auto swietne, nie lubilem BMW ale... Z wygladu dalej mi sie nie bardzo podobaja ale te ich diesle
353 KM we wzasadzie seryjnym mechanicznie aucie. Felgi to wg mnie najbardziej kozackie ze wszystkich jakie mozna sobie sprawic. Szkoda ze nie robia w 16 cali 17 też ci wejdzie -------------------- Michał [vRS]
Manual Devil |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 18 July 2025 - 23:50 |