Shoutbox 0 nowych PW 

Reply to this topicStart new topic
> Ustawienie pompy wtryskowej:)
KiNiO1
post Sun, 20 May 2007 - 12:03
Post #1

User

Witam. W moim AFN'ie wysiadly wtryski a pompa byla slaba. Kupilismy pompe i wtryski (pompa jest od ALH 11mm tloczek 038 130 107J). Z kolega mechanikiem wlozylismy pompe do mojego AFN przerobilismy wtyczki sterujace i odpalamy. Odpalilismy auto i wkreca sie lepiej na obroty. Po czym po 2 min zgasl i nie chcial za cholere odpalic. Zdjelismy kolo po czym okazalo sie ze kolo w pompie sie obrocilo o pol obrotu... Ustawilismy ja wedlug partametrow seryjnych AFN... i stad moje pyttanie:

-Jak powinnismy ustawic parametry na pompie aby auto chodzilo lepiej???
-Jak dawki poprzestawiac ale jaki powinny byc?????
-Jak powinno wszystko byc ustawione??????

Pytania do mechanikow!!! Prosze o porady... Auto lepiej szlo na starych lejacych wtryskach!! a teraz juz nie ma kopa;/

Pozdrawiam
Go to the top of the page

+Quote Post
Wspieraj forum
post Sun, 20 May 2007 - 12:03
Post #

Dotacja

Dotacja na forum

Quote Post
And280
post Sun, 20 May 2007 - 16:07
Post #2

Rookie

ile dales za pompke lepiej oplacaloby sie chybq ja zregenerowac jest dobry fachowiec od pomp w policach i za 800zl zrobil by ci cala pompke i dal jeszcze na to 2 lata gwarancji co d ustawienia dawki tojedzi do pompiarza. a i zeby pompa chodzila z 90 przy kompie 110 to trzeba by bylo cos z mapami paliwa zrobic albo kompa wymienic bo to moze byc problem podpinales vaga??

+Quote Post
Ddomi
post Tue, 22 May 2007 - 23:37
Post #3

Frequent User

CYTAT("And280":2d3bllt9)
ile dales za pompke lepiej oplacaloby sie chybq ja zregenerowac jest dobry fachowiec od pomp w policach i za 800zl zrobil by ci cala pompke i dal jeszcze na to 2 lata gwarancji co d ustawienia dawki tojedzi do pompiarza. a i zeby pompa chodzila z 90 przy kompie 110 to trzeba by bylo cos z mapami paliwa zrobic albo kompa wymienic bo to moze byc problem podpinales vaga??

Człowieku nie masz nawet pojecia o czym piszesz..

Przestaw minimalnie nastawnik w strone aku i probuj.

+Quote Post
Boris86
post Wed, 30 May 2007 - 20:21
Post #4

Super User

To ja sie podłącze do tematu.
Wie ktoś może z jakiego materiału robione są krzywki w pompach wtryskowych i jakiej obróbce cieplnej są poddawane (np. do silników serii TDI)??
Tak na zdrowy rozum czy są to materiały i obróbki podobne do tych jakie stosuje sie na wałki rozrządu w innych samochodach?

--------------------
RX-7 FD3s // Viper // Soarer // JZS147 // 325i // 523i // 323 BG 2,5V6 // Kadett C QP

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Wednesday, 30 April 2025 - 13:15