![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Fri, 11 July 2003 Skąd: Łódź ![]() |
Witam.
Mam pytanie -- kto/gdzie zrobi mi portowanie i szlifowanie koletrora wydechowego, najlepiej w Łodzi albo Warszawie? Ważnie, żeby wykonawca: - zdjął kolektor - wyszlifował, wypolerował - założył kolektor - wszystko to w maksymalnie 2 dni. Interesuje mnie również cena takiej usługi -- wiem, że mogłem zapytać na forum sponsorowanym, ale nie chciałem crosspostować. Proszę o porady. Dzięki. PS. Proszę nie piszcie również, że sam mogę to zrobić. Nie mam na to czasu. |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 22 September 2003 Skąd: Kielce ![]() |
Zdjac mogą Ci w zaufanym warsztacie, a polerkę to moze piaskarką? bo rozumiem że kolek to jakiś odlew żeliwny? W sumie to jak zrobić polerkę średnic wewnętrznych w jakims ciasnym powyginanym kolektorze?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Kolektor rest rurowy, więc w sumie polerować za bardzo w środku nie trzeba. Bardziej chodzi mi o portowanie i wygładzenie miejsc, w których zebrano materiał.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Tue, 14 January 2003 Skąd: krakow ![]() |
My Ci zrobimy ale jestesmy w Krakowie. Ostatnio auto po takim zabiegu zyskało 10nm w całym zakresie i 7Km, wykres pokażę jutro.
-------------------- Pozdrawiam
A. |
|
|
![]()
|
|
W kraku też mi pasuje. Jaka mniej więcej cena będzie? Dacie radę w 1 dzień? Macie hamownie na miejscu?
Added after 9 minutes: Już poczytałem. Pozostaje pytanie o cenę i czas wykonania. Added after 3 minutes: Jeszcze więcej przeczytałem. Wyczerpujące info macie na stronie. Jescze tylko czas. Da radę w 1 dzień? |
|
|
![]()
|
|
Kurcze troche z tym pracy jest, żeby było wykonane dkłądnie i pożądnie. Teoretycznie jak by tak sie od 8 rano zabrac to moze do 10 wieczorem by sie dało radę zrobic, wszystko zalezy od tego jak szybko sie zdmontuje klektor i jakie trudnosci przy tym się pojawią (1 srukba moze zmarnować godzine. )
Srednio obróbka kolektora zajmuje nam około 1,5 dnia z czego 8 godzin to zabawa z frezem. -------------------- Pozdrawiam
A. |
|
|
![]()
|
|
ZTCW kolektor u mnie sie dosc trudno odkreca. Ale nic. W takim razie postaram się o dwa dni. Wolę wolniej ale dokładniej, bo sam kolektor jest bardzo dobry, jedyne co można w nim poprawić to właśnie portowanie.
Tutaj są zdjęcia kolektora z amatorskim portowaniem: http://vipmetal.isurf.ca/01_11_2005/res ... F0911s.jpg http://vipmetal.isurf.ca/01_11_2005/res ... F0913s.jpg http://vipmetal.isurf.ca/01_11_2005/res ... F0914s.jpg Jutro będę do Ciebie dzwonił. Jak możesz daj mi prywatne namiary na PW. |
|
|
![]()
|
|
![]() Rookie Dołączył: Fri, 14 January 2005 Skąd: Warszawa ![]() |
Witam,
podlaczam sie do pytania - kto to moze zrobic w Wawie? |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Thu, 22 May 2003 Skąd: Warszawa/Olsztyn ![]() |
wypoliszować heder to Ci pewnie może wiele companys, ale pewnie chodzi o to, żeby było czip a nie ekspensiv. Czy was pogięło z tymi wtrąceniami angielskimi?Przecież na to wszystko są polskie słowa. Co do zysków mocy to nie liczyłbym na dużo, a nawet założę się o duże ciemne piwo, że zysk na hamowni będzie prawie niezauważalny
|
|
|
![]()
|
|
załaczam wykres punto hgt 1.8. Sami bylismy zaskoczeni efektami bo nie spodziewalismy si ze az tyle to da. Zaby nie było niedowien ato było hamowane kilkanascie razy zanim wogóle przystapilismy do jakichkolwiek modyfikacji aby upewnic się ze auto ma powtazalne wyniki. Tak samo próby po modyfikacji były powtazane kilkanascie razy więc tego co auto zyskało jestesmy pewni.
Damy radę zrobić obróbkę w jeden dzień. Nie gwarantujemy ze w Twoim przypadku wyniki będą tak "spektakularne" [url:m2q4auac]http://forum.projectxs.pl/album_pic.php?pic_id=16[/url:m2q4auac] -------------------- Pozdrawiam
A. |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Fri, 23 July 2004 Skąd: Wawa ![]() |
Niestety link nie działa...
|
|
|
![]()
|
|
Takie portowanie jak na zamieszczonych zdjęciach daje jakieś 4-5 koni na kołach kolesiom w USA (więcej niż dedykowany kolektor Triala za $800, hehehe). Zamierzam zrobić cały wydech w tym roku, więc żeby nie było słabego ogniwa, chciałbym mieć zrobiony też portnig (jakie jest polskie słowo na to?)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 25 February 2003 Skąd: Gdańsk ![]() |
np. wygładzanie/wyrównywanie
|
|
|
![]()
|
|
Danke
|
|
|
![]()
|
|
link działa na 100%
-------------------- Pozdrawiam
A. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sat, 01 February 2003 Skąd: Warszawa/Wiedeń ![]() |
CYTAT("podany link":ogec02fg) Nieautoryzowany
Niestety nie. -------------------- 1992 200SX S13 - reaktywacja.
|
|
|
![]()
|
|
U mnie jest "Nieautoryzowany"
|
|
|
![]()
|
|
no tak fota jest na naszym forum i dlatego trzeba sie zalogować zeby ogladać. Nie mam gdzi jej dać wiec walnołem na cardomain, ale tam pomniejszają zdjecia.
![]() -------------------- Pozdrawiam
A. |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Wed, 08 October 2003 Skąd: centrum ![]() |
Hmm , takie rzeczy to chyba samemu można się pobawić jeżeli chodzi o taki porting kolektora. Polerke w starszych kolektorach można zrobić za pomocą różnych wynalazków. Ja użyłem przewodu od paliwa o długości kilkunastu centymetrów. Z jednej strony wkitrałem w przewód wiertło (tak aby zasadzić na wiertarke) z drugiej strona nadciąłem wzdłużne z dwóch stron przewód tak aby przełożyć przez niego papier ścierny.
-------------------- RWD
|
|
|
![]()
|
|
Spoko sposób
Wiadomo, że najbardziej sam bym chciał rozebrać auto i grzebać się w nim całymi dniami. ALe, jak napisałem: CYTAT("Imek":1bffccij) PS.
Proszę nie piszcie również, że sam mogę to zrobić. Nie mam na to czasu. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Sunday, 04 May 2025 - 09:33 |