Shoutbox 0 nowych PW 

Reply to this topicStart new topic
> Myjka ciśnieniowa, Karcher / Stil / Bosch itp
Yaaqb
post Tue, 01 Feb 2022 - 22:44
Post #1

User

Szukam myjki ciśnieniowej do użytku domowego, ale intensywnego. Na weekendy dla kilku aut + inne prace gospodarcze. Zależy mi na produkcie mobilnym, sprawdzonym i trwałym z dobrym wsparciem serwisowym. W jaki sprzęt pójść majac 3-4kzl? Co można w tej kwocie polecić?
Go to the top of the page

+Quote Post
Wspieraj forum
post Tue, 01 Feb 2022 - 22:44
Post #

Dotacja

Dotacja na forum

Quote Post
soltyk
post Tue, 01 Feb 2022 - 23:39
Post #2

Super User

Karcher, ewentualnie Black & Decker. Mam tego drugiego, lecz tani model, a używam sporadycznie. Cokolwiek kupisz, patrz aby była aluminiowa pompa (najtańsze Karchery mają plastikową). Karcher ma najwięcej końcówek do dokupienia.

+Quote Post
Bio
post Wed, 02 Feb 2022 - 08:02
Post #3

Forum Killer

Karcher ma największy system, więc kupisz do niego "wszystko".

Popatrz za modele K5, K7 - niżej nie ma wg mnie sensu, jeśli to będzie na siebie pracować.

--------------------
Blog Motoryzacyjny TorquedMad mind - tqmm.pl
FB: @torquedmadmind
Insta: @tqmmpl
Twitter: @tqmmpl

+Quote Post
kylo
post Wed, 02 Feb 2022 - 08:22
Post #4

Super User

W tych pieniądzach to już kupisz z pompą mosiężną. Kiedyś używałem kranzle chyba 1152 model i nie pamiętam żeby się psuła.
Dobre było to że miała 15 metrów węża na bębnie i nie trzeba było przestawiać myjki co chwile.
Seria hd od karchera też powinna dać radę.
Natomiast ja do użytku amatorskiego używam zwykłego karchera k5 od lat i całkiem nieźle sobie radzi. Ogarniam tym 5 aut z czego 2 to powiedzmy małe ciężarówki. Czasem kostka koło domu sporadycznie zdarzała się ściana czy jakiś dach. Ma 7 lat i raz był na serwisie na gwarancji gdzie stwierdzili że coś prawdopodobnie mróz kiedyś rozsadził przy głowicy ale naprawili. Może dlatego że to był wtedy środek lata. No i widze ze juz sie wąż ciśnieniowy przełamuje w jednym miejscu.

+Quote Post
Yaaqb
post Wed, 02 Feb 2022 - 10:13
Post #5

User

Myślę właśnie nad hd 5/15, że względu na pompę, ale mowia, że przepplyw 500l trochę mały. Co lepiej, większy przeplyw, mniejsze cisnienie? myjka będzie używana weekendowo, ale zaznaczam że intensywnie.

+Quote Post
kylo
post Wed, 02 Feb 2022 - 10:47
Post #6

Super User

Z większym przepływem szybciej po prostu będziesz mył. Można dać wtedy większą dysze z szerszym strumieniem i dalej masz duże ciśnienie. Ja do pracy mam 2 sztuki hd 1050b i one robią dobrą robote jak jest duża powierzchnia do umycia. Natomiast do auta to nawet nie chce mi się tego wyciągać. Takie 5/15 do samochodów powinno spokojnie starczyć.

+Quote Post
Stander_M
post Wed, 02 Feb 2022 - 15:49
Post #7

Frequent User

Polecam Sthil RE 130 Plus ze zwijaczem na wąż, do domowych zastosować ( samochód 4x4 po taplaniu, enduro, kostka itp ) bardzo dobrze się sprawdza, pompa aluminiowa, ciśnienie bardzo dobre, na razie odpukać 3 sezon niezawodna. Zwijany wąż bardzo poprawia funkcjonalność.

--------------------
RRS SDV6, Tesla M3LR, Tesla S 100D, Lexus GX460 offroad

+Quote Post
_adams_
post Wed, 02 Feb 2022 - 18:40
Post #8

Forum Killer

Cokolwiek kupisz nowego wszystko będzie z PRC wink.gif ale ważne aby serwis był dobry. Karcher wg mnie jest kiepski, Stihl będzie dużo lepszym wyborem. Hikoki (Hitachi) robi dobre elektronarzędzia

Nie wiem czy nie lepiej coś używanego, z dobrym serwisem, mycie na gorąco itp Gorącowodna domyje kostkę, elewację i inne trudne brudy, no i nie ma plastikowej pompy

https://auctionport.be/pl/kavel/stihl/11923

--------------------
Życie jest rumakiem który nie znosi tchórzliwego jeźdźca.

B6 1.8T@GT28RS>B9 2.0T Allroad
Punto Evo 1.4T

+Quote Post
Yaaqb
post Wed, 02 Feb 2022 - 19:32
Post #9

User

Za duża, chciałbym zmieścić do auta, kombi i przewieźć. 400v nie zawsze też dostępne. Karcher HD 6/16-4 M prawie spełnia wszystkie kryteria, tylko waży sporo, bo 48kg

+Quote Post
Patry
post Thu, 03 Feb 2022 - 08:08
Post #10

User

Polecam Kranzle XA 17TST, nieporównywalne do karczerów i innych wynalazków i mieści się w budżecie.
Jak się zepsuje za 10 lat to części dokupisz, wąż ze zwijakiem, pompa mosiężna, zasilanie 230V tylko bezpiecznik musi być mocny bo wyrzuca przy starcie biggrin.gif
Sprzęt na lata, bez wodotrysków typu aplikacja na telefon jak w karcherze tongue.gif

+Quote Post
Driftman
post Thu, 03 Feb 2022 - 08:34
Post #11

Forum Homee

Kranzle mistrz. To co pisze w parametrach to po pomiarach prawda, a nie gówno deklaracje jak u innych.

--------------------
Hondy i Mercedesy AirRide modyfikacje seryjnego Airmatica
Diagnozujesz czy zgadujesz ?
Zawodowo -obrabiarki przemysłowe. Z pasji -samochody, elektronika
Współpraca z Monster Garaż-kompleksowe remonty silników

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Saturday, 02 August 2025 - 15:42