![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
User Dołączył: Sat, 26 February 2011 ![]() |
Szukam myjki ciśnieniowej do użytku domowego, ale intensywnego. Na weekendy dla kilku aut + inne prace gospodarcze. Zależy mi na produkcie mobilnym, sprawdzonym i trwałym z dobrym wsparciem serwisowym. W jaki sprzęt pójść majac 3-4kzl? Co można w tej kwocie polecić?
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 10 February 2014 ![]() |
Karcher, ewentualnie Black & Decker. Mam tego drugiego, lecz tani model, a używam sporadycznie. Cokolwiek kupisz, patrz aby była aluminiowa pompa (najtańsze Karchery mają plastikową). Karcher ma najwięcej końcówek do dokupienia.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Wed, 13 August 2008 Skąd: Bratislava ![]() |
Karcher ma największy system, więc kupisz do niego "wszystko".
Popatrz za modele K5, K7 - niżej nie ma wg mnie sensu, jeśli to będzie na siebie pracować. -------------------- Blog Motoryzacyjny TorquedMad mind - tqmm.pl
FB: @torquedmadmind Insta: @tqmmpl Twitter: @tqmmpl |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Tue, 11 June 2013 ![]() |
W tych pieniądzach to już kupisz z pompą mosiężną. Kiedyś używałem kranzle chyba 1152 model i nie pamiętam żeby się psuła.
Dobre było to że miała 15 metrów węża na bębnie i nie trzeba było przestawiać myjki co chwile. Seria hd od karchera też powinna dać radę. Natomiast ja do użytku amatorskiego używam zwykłego karchera k5 od lat i całkiem nieźle sobie radzi. Ogarniam tym 5 aut z czego 2 to powiedzmy małe ciężarówki. Czasem kostka koło domu sporadycznie zdarzała się ściana czy jakiś dach. Ma 7 lat i raz był na serwisie na gwarancji gdzie stwierdzili że coś prawdopodobnie mróz kiedyś rozsadził przy głowicy ale naprawili. Może dlatego że to był wtedy środek lata. No i widze ze juz sie wąż ciśnieniowy przełamuje w jednym miejscu. |
|
|
![]()
|
|
Myślę właśnie nad hd 5/15, że względu na pompę, ale mowia, że przepplyw 500l trochę mały. Co lepiej, większy przeplyw, mniejsze cisnienie? myjka będzie używana weekendowo, ale zaznaczam że intensywnie.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Tue, 11 June 2013 ![]() |
Z większym przepływem szybciej po prostu będziesz mył. Można dać wtedy większą dysze z szerszym strumieniem i dalej masz duże ciśnienie. Ja do pracy mam 2 sztuki hd 1050b i one robią dobrą robote jak jest duża powierzchnia do umycia. Natomiast do auta to nawet nie chce mi się tego wyciągać. Takie 5/15 do samochodów powinno spokojnie starczyć.
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Wed, 27 January 2010 Skąd: Częstochowa ![]() |
Polecam Sthil RE 130 Plus ze zwijaczem na wąż, do domowych zastosować ( samochód 4x4 po taplaniu, enduro, kostka itp ) bardzo dobrze się sprawdza, pompa aluminiowa, ciśnienie bardzo dobre, na razie odpukać 3 sezon niezawodna. Zwijany wąż bardzo poprawia funkcjonalność.
-------------------- RRS SDV6, Tesla M3LR, Tesla S 100D, Lexus GX460 offroad
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Thu, 17 December 2009 Skąd: Kruszwica ![]() |
Cokolwiek kupisz nowego wszystko będzie z PRC
![]() Nie wiem czy nie lepiej coś używanego, z dobrym serwisem, mycie na gorąco itp Gorącowodna domyje kostkę, elewację i inne trudne brudy, no i nie ma plastikowej pompy https://auctionport.be/pl/kavel/stihl/11923 -------------------- Życie jest rumakiem który nie znosi tchórzliwego jeźdźca.
B6 1.8T@GT28RS>B9 2.0T Allroad Punto Evo 1.4T |
|
|
![]()
|
|
Za duża, chciałbym zmieścić do auta, kombi i przewieźć. 400v nie zawsze też dostępne. Karcher HD 6/16-4 M prawie spełnia wszystkie kryteria, tylko waży sporo, bo 48kg
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Fri, 05 December 2008 Skąd: Łódź ![]() |
Polecam Kranzle XA 17TST, nieporównywalne do karczerów i innych wynalazków i mieści się w budżecie.
Jak się zepsuje za 10 lat to części dokupisz, wąż ze zwijakiem, pompa mosiężna, zasilanie 230V tylko bezpiecznik musi być mocny bo wyrzuca przy starcie ![]() Sprzęt na lata, bez wodotrysków typu aplikacja na telefon jak w karcherze ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 29 January 2007 Skąd: Z Mercedesów i Hond ![]() |
Kranzle mistrz. To co pisze w parametrach to po pomiarach prawda, a nie gówno deklaracje jak u innych.
-------------------- Hondy i Mercedesy AirRide modyfikacje seryjnego Airmatica
Diagnozujesz czy zgadujesz ? Zawodowo -obrabiarki przemysłowe. Z pasji -samochody, elektronika Współpraca z Monster Garaż-kompleksowe remonty silników |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Saturday, 02 August 2025 - 15:42 |