![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Thu, 01 March 2007 ![]() |
Czy ktoś korzysta z urządzeń Yanosika - XS lub GTR? Interesuje mnie wyłączenie funkcja informacji o kontrolach prędkości (stacjonarnych i nieoznakowanych radiowozach). Nie potrzebuję nawigacji, map czy jakichkolwiek innych opcji. Próbowałem korzystać z apki w telefonie, ale najczęściej zapominam odpalić i to się nie sprawdza. Do tego mam stary samochód i szczytem integracji smartfona z multimediami jest podpięcie apple music przez kabel dedykowany do pierwszych iPodów.
Ewentualnie jakieś inne pomysły na przygotowanie się do nadchodzących zmian? Do tej pory w ogóle się tym nie przejmowałem, bo mandaty dostawałem raczej rzadko, a jeśli sytuacja robiła się podbramkowa, to korzystałem z kursów zbijających 6 punktów. Widzę jednak, że obecnie likwidacja tych kursów + 2 lata na kasowanie się punktów powoduje, że przy takich przepisach, przynajmniej raz przekroczyłbym 24 pkt. |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Fri, 17 June 2011 Skąd: Warszawa ![]() |
Próbowałem korzystać z apki w telefonie, ale najczęściej zapominam odpalić i to się nie sprawdza.[..] Ja w starym samochodzie wsadziłem 2din z androidem i w tej sposób samochód zyskał nawigację, spotify, kamerę cofania, sterowanie głosem, wifi itp. Całość kosztowała mniej niż nowy mandat za pierdnięcie. Przy uruchomieniu włącza się yanosik i cześć. |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Sat, 12 November 2016 Skąd: Stolica ![]() |
mam urządzenie yanosik GTR w aucie.
-------------------- Sleeper R30T 744KM 789Nm
0-100 2.99 100-200 5.8 ET 10.539 |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Thu, 01 March 2007 ![]() |
Ja w starym samochodzie wsadziłem 2din z androidem i w tej sposób samochód zyskał nawigację, spotify, kamerę cofania, sterowanie głosem, wifi itp. Całość kosztowała mniej niż nowy mandat za pierdnięcie. Przy uruchomieniu włącza się yanosik i cześć. Mam S-klase W221 i tam żeby wsadzić androdia to trzeba zainwestować coś koło 3-4k pln, więc to już jest jakiś koszt. mam urządzenie yanosik GTR w aucie. I jak Ci się sprawdza ten GTR? Warto wg. Ciebie? |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Sat, 14 February 2009 Skąd: Oborniki Śląskie ![]() |
Próbowałem korzystać z apki w telefonie, ale najczęściej zapominam odpalić i to się nie sprawdza. Yanosika w telefonie można skonfigurować tak, aby przy podłączeniu do samochodu po bluetooth uruchamiał się automatycznie. -------------------- `05 Renault Sport Megane 225 5d
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Fri, 17 June 2011 Skąd: Warszawa ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Wed, 09 December 2009 ![]() |
A czy ktoś rozwiązał problem automatycznego uruchamiania Yanosika wraz z Androidem auto?
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Sat, 11 June 2011 Skąd: lublin ![]() |
Nie polecam yanosika, za pierwszym razem jak mi prawko zabrali to właśnie" jechałem "na yanosiku
![]() Po prostu od stycznia 70/80% uwagi bede skupiał na tym czy nie jada gdzieś lub gdzieś nie stoją, nie na znakach, na pieszych, warunkach na drodze itd. tylko na tym czy mnie nie celują ![]() -------------------- GOLF MK4 R32 OEM-niuu toys
RS4 B5 SPORTEC -family cars S3 8l ABT ,BAM ,Imola Gelb -wife car GOLF MK2 RALLYE R32 4M...-toys |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Tue, 16 December 2014 ![]() |
Nie polecam yanosika, za pierwszym razem jak mi prawko zabrali to właśnie" jechałem "na yanosiku ![]() Po prostu od stycznia 70/80% uwagi bede skupiał na tym czy nie jada gdzieś lub gdzieś nie stoją, nie na znakach, na pieszych, warunkach na drodze itd. tylko na tym czy mnie nie celują ![]() Heh mi z kolei radio z androidem i janosikiem zwrocilo sie w ciagu tygodnia. |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Sat, 11 June 2011 Skąd: lublin ![]() |
Noo ja tak jak napisalem, pierwszy raz 4lata temu jak użylem yanosika to trasa w wakacje na urlop i cyk...
Od tamtej pory już nie korzystam z tego, pewniejsze dla mnie wypatrywać gdzie stoja/jada ![]() Jeszcze raz straciłem (3lata temu) , pozniej z grubszych 99/50 (2 lata temu) fart i zeszły rok miałem 22pkt i przyszło zdjęcie które wpisałem na kolegę... Wszytsko na jebanych pipiduwach zwanych terenem zabudowanym gdzie można i 2paki lecieć ale nie 50 bo gdzieś za krzakami sklep albo 5 chałup na krzyż Teraz mam chyba z 2punky nie wiem, 100zl dostałem za chyba 79 na 50.., po nowemu będzie pewnie z 800zl i 10pkt ![]() Linie, zakazy, światła odpuszczam i to nazywczajniej będę w miarę możliwości przestrzegał ale prędkość nie bo się nie da Najgorsze w tym wszystkim są te dwa lata gdzie będą pkt. Się trzymać -------------------- GOLF MK4 R32 OEM-niuu toys
RS4 B5 SPORTEC -family cars S3 8l ABT ,BAM ,Imola Gelb -wife car GOLF MK2 RALLYE R32 4M...-toys |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Sat, 12 November 2016 Skąd: Stolica ![]() |
I jak Ci się sprawdza ten GTR? Warto wg. Ciebie? do tej pory nie miałem z nim kłopotów (2 lata), ostatnio samo urządzenie świruje jak mam zimno w aucie ale po rozgrzaniu wraca do normalności. przy dotychczasowych kwotach mandatów to było dosyć drogie rozwiązania bo samo urządzenie 500-600 i subskrypcja do tego jeszcze. Ale jak patrze na kwoty mandatów od 01.01.22 to już tak drogo nie jest ![]() no i też mi się zdarzyło, że oddałem prawko na 3 miechy z yanosikiem, który mi mówi o suszarce za 100m, jak już mnie pałkarz na pobocze ściąga z wynikiem 117/60. EDIT: ale takie chyba rzeczy się dzieją w dużych miastach jak ma dużo zgłoszeń i co chwile gada na tej samej drodze to mu sie yebie pod czapką. polecam generalnie. na androidzie za dużo świruje z BT, android auto itp. szału dostawałem. a oddzielne urządzenie mi nie przeszkadza, podłączony do zapalniczki, zamontowany na desce i jest spoko. -------------------- Sleeper R30T 744KM 789Nm
0-100 2.99 100-200 5.8 ET 10.539 |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Thu, 17 December 2009 Skąd: Kruszwica ![]() |
Używanie yanosika nie zwalnia z myślenia - jeśli jest ostrzeżenie o patrolu to należy stosować się do przepisów dużo wcześniej i później też niż to wynika z komunikatu.
Raz - nie wiadomo w którym miejscu inny kierowca zaznaczył patrol, a dwa - bardziej kumate patrole się przemieszczają o kilkaset metrów, oni też mają yanosika ![]() Mi to uratowało dupę kilka razy, a gdybym wcześniej zaczął używać to nie straciłbym mapy. Nie należy jednak polegać na tym ślepo. -------------------- Życie jest rumakiem który nie znosi tchórzliwego jeźdźca.
B6 1.8T@GT28RS>B9 2.0T Allroad Punto Evo 1.4T |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Wed, 17 June 2020 ![]() |
Nie polecam GTRa jako urządzenie.. pierwsze po roku chwile po gw się zaczęło wyłączać i resetować. Gwarant umył ręce. Drugie podczas mrozów bardzo długo się uruchamia (kilka minut) i bardzo długo łapie GPSa. Z telefonu jak masz możliwość sporo lepiej to działa.. Zawsze możesz kupić w cenie GTRa jakiegoś S7 czy S8, kartę sim i na stałe go trzymać w aucie
![]() |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Sat, 26 May 2012 ![]() |
Ja zrobiłem na yanosiku 342 tys km. od 2014 roku i jestem mega zadowolony. Można powiedzieć że zastąpił mi cb radio.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 26 October 2015 ![]() |
Ja jakieś 3-4 lata temu przestałem korzystać przez nachalne komunikaty. Co chwila: nieoznakowani w okolicy, uwaga kontrola prędkości itp itd. Mimo wszystko tylko 1 raz dostałem mandat (i oddałem prawko na 3 miechy) jak na estakadzie o 2 w nocy robiłem sobie test 100-200km/h
![]() -------------------- Projekt: Mustang SN95 '94 coupe 302W 280KM
Daily: 300C '05 Wagon 5.7 AWD 360KM Praca: Rimac <TBD> |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Wed, 07 January 2009 Skąd: Rzeszów ![]() |
Używam GTRa w obu autach i jestem zadowolony.
-------------------- RS3 8V2 nardo limo pl 540HP 680NM
109-Performance |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Wed, 27 January 2010 Skąd: Częstochowa ![]() |
Zainstaluj yetiway na telefonie, ta sama baza radarów i zdarzeń która jest w yanosiku tylko dział w tle i jest bez reklam, kosztuje ok 100 na rok, włącza się automatycznie jak złapie BT z auta i wyłącza jak wyłączysz zapłon.
-------------------- RRS SDV6, Tesla M3LR, Tesla S 100D, Lexus GX460 offroad
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Tue, 28 December 2021 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sat, 23 November 2002 Skąd: Słupsk ![]() |
Ciagle jeżdżę na Yanosiku, już 350 tys za mną. Mandatów nie dostaję jak z nim jeżdżę, bez zdarza się
![]() Mam 2 telefon (stary iPhone 6) na którym mam tylko Yanosika i tak sobie leży w autach. -------------------- S3,
A4 |
|
|
![]()
|
|
I live here ! Dołączył: Wed, 20 August 2008 Skąd: 3city ![]() |
Czuję się przy Was jak stary dziad
![]() ![]() Nie działa już jazda za "zającem" ? Czasem tak mi się zdarza i ani razu nie było mandatu. -------------------- -Poznań 1:44.1 (extreme) -Łódź 54.6 -Pomorze 40.19 -Toruń 28.4 -Koszalin 48.9 (extreme)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Saturday, 02 August 2025 - 16:46 |