![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
User Dołączył: Mon, 05 January 2015 ![]() |
Witam
Mam problem z którym sam nie mogę sobie poradzić... TT ma dziwny zwyczaj, że nie chce odpalać czasami. Sprawa wygląda tak: Wkładam kluczyć, przekręcam pompa działa cały czas, świecą się wszystkie kontrolki które powinny z wyjątkiem jednej, tej od EPC. W ogóle się nie zapala. skutkuje to tym że silnik kręci, ale nie dostaje paliwa (sprawdzone, mimo że pompa chodzi). Zauważyłem że przepustnica w tym przypadku nie "pozycjonuje" się, w ogóle nic się z nią nie dzieje, po przekręceniu kluczyka... Natomiast czasami jest normalnie jak powinno być czyli wkładam kluczyć, przekręcam, pompa się załącza sie na chwilę, przepustnica się "bazuje" i słychać z niej charakterystyczny dźwięk, EPC się zapala po czym pięknie odpala. z rzeczy które zrobiłem, to wymieniłem pompę paliwa na nową ori, wyczyściłem przepustnice (była brudna), sprawdziłem przekaźnik 167 pod kolumną kierowniczą który odpowiada za pompę paliwa. VCDS pokazuje jeden błąd: 16989 Uszkodzenie pamięci wewnętrznej ROM sterownika, co też jest zagadką, dlaczego się pokazuje, skoro soft jest ori. Zastanawiałem się czy może on mieć jakiś związek z występującymi objawami... Może to wina kostki stacyjki? Pomóżcie koledzy bo już nie mam pomysłów :/ |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Fri, 21 September 2012 Skąd: Opole/OKR ![]() |
Przekaznik ECU sprawdz w komorze. 428 bodajże. Często gęsto jest zalany.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Tue, 14 July 2015 ![]() |
Szukaj przekaźnika od zasilania lub jak ktoś soft robił i sterownik rozbieral to mógł się flash odlutowac. Wystarczy że jedna nozka odskoczy i takie są objawy.
Warto podlozyc drugi sterownik |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Mon, 05 January 2015 ![]() |
Mimo że sam osobiście nie robiłem nic z softem, cholera wie, czy ktoś inny wcześniej czegoś tam nie dłubnął. Będę musiał poszukać kogoś ze storownikiem. Jeżeli chodzi o ten przekaznik to rozumiem że mówisz o przekazniku od zasilania ECU o którym w wspomniał marianmk2? Ten z numerem 428?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Saturday, 28 June 2025 - 12:03 |