Shoutbox 0 nowych PW 

Reply to this topicStart new topic
> citroen c2 vts i ginący prąd
mariano89
post Wed, 04 Mar 2015 - 23:05
Post #1

Rookie

witam wszystkich. kupiłem okazyjnie c2, miałem stresa, że coś może być nie tak, no i oczywiście się nie pomyliłem. Przy kupnie babeczka mówiła, że nie ma prądu w akumulatorze bo stał 3 tygodnie. Odpalilismy na kable, auto jechało normalnie i za chwilę odpalalo bez problemu. Kupiłem nowy akumulator postawiłem auto na czas wykupienia ubezpieczenia i road taxu i dzisiaj jak już wszystko było gotowe do legalnej jazdy, pojechałem do auta i otworzyło się z pilota, ale nie odpalilo, wszystko się świeci ale rozrusznik nawet nie zakręci. Ktoś może kojarzy co może byc? Albo Podpowiedź jak szukać uciekającego prądu w aucie na canie? Proszę o pomoc, bo auto mi się bardzo podoba i nie chce go oddawać, a chciałbym nim jeździć 
Go to the top of the page

+Quote Post
Wspieraj forum
post Wed, 04 Mar 2015 - 23:05
Post #

Dotacja

Dotacja na forum

Quote Post
jankes6
post Thu, 05 Mar 2015 - 06:48
Post #2

Super User

Sprawdz kostke stacyjki...typowwa awaria w saxo/c2

+Quote Post
mariano89
post Thu, 05 Mar 2015 - 08:09
Post #3

Rookie

A co z nią może być nie tak? na co zwrócić uwagę?

+Quote Post
ap2
post Thu, 05 Mar 2015 - 08:32
Post #4

User

Nie chce się wymądrzać ale jak 'typowa' to pewnie na jakimś forum Citroena będzie to opisane (chyba się nadtapia i nie łączy ale pewny nie jestem)

+Quote Post
mariano89
post Thu, 05 Mar 2015 - 23:37
Post #5

Rookie

Wszystko sprawdzone, sprawdziłem pobór wszystkiego i cały czas idzie ok. 0,5A. Po Wyciagnieciu po kolei wszystkich bezpiecznikow nic się nie zmzmieniło. Ale słychać bardzo cichy pisk/syk z okolic alternatora. Nie miałem narzędzi ze sobą, żeby odkręcić kabel od altka, ale jutro to zrobię. Jeśli się okaże, że po odkreceniu przewodów pisk ustanie i pobór zniknie to co mogło w alternatorze paść? Ładowanie tak jak trzeba, ok. 14.4V.

Kolego ap2 wybacz, ale siedzę na forum saxo od kilku lat i nie przypomniałem sobie, żeby ktoś miał podobny problem, po prostu myślałem, że tu jest więcej osób, a co za tym idzie więcej pomysłów.

+Quote Post
malus765
post Fri, 06 Mar 2015 - 08:11
Post #6

Rookie

Mi ostatnio alternator pobierał prąd też coś koło 0,5A. Jak sie okazało winny był regulator napięcia.

+Quote Post
ap2
post Fri, 06 Mar 2015 - 09:29
Post #7

User

@mariano89
Przepraszam jeśli źle mnie zrozumiałeś - nie mam Citroena ale jak wpisałem w google citoren + kostka + problem to pojawiło się kilkanascie wyników w których opisane jest, że ta 'kostka' się topi, nie łączy i coś tam jeszcze z tego powodu się blokuje blokuje.
Nie chce pisać tutaj porad bo nie mam takiego auta, jednak jak napisane, że problem standardowy to dla mnie znaczy, że gdzieś to jest dokładniej opisane.
W kazdym razie pozdrawiam. smile.gif

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Thursday, 26 June 2025 - 14:14