![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Wed, 15 October 2008 Skąd: Kamień Pomorski ![]() |
Kolejne auto które trafiło do nas na modyfikacje mechaniczne AUDI S4 C4 V8. Swap z 4.2 32v na 4.2 40V ARS + turbo . Życzenie klienta bezawaryjne 500KM .
SILNIK STAGE I : - Seria - dodatkowa przystawka oleju - łapy silnika custom Skrzynia biegów : -seria S4 Sprzęgło : - stałe koło zamachowe - wzmocniony docisk - tarcza organiczna z mocniejszymi sprężynami Układ wydechowy: - 2x GT2871 - kolektory z kwasiaka - przelotowy na jednym tłumiku z kwasówki Układ dolotowy : -kolektor ssący od rs6 - IC od FMIC.PL - rury aluminiowe od FMIC.pl - łączniki gumowe od FMIC.pl Układ paliwowy: - pompa paliwa aeromotive - wtryski bosch 630cc Elektronika : - STAND ALONE EMU - koło na wale 60-2 ZAWIESZENIE: Supersport. HAMULCE : - zaciski porsche - tarcze a8 Więcej zdjęć z prac nad autem za pare dni . ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- FIAT RITMO 2.0 16VT 4WD E85 10,7 et
FB: WalasMotorSport |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Fri, 26 January 2007 Skąd: Marki - kiedyś W-Wa Wawer ![]() |
Ciekawe czy te 500KM to będzie bezawaryjne ... ;-) ale życzę powodzenia .
Zobaczymy też jak siniki 40V dają sobie radę z turbo . -------------------- Jak to na forach bywa na początku pomagają a później się wymądrzają ...
Teraz Pług-407SW 2.2HDI Twin-Turbo, Mercedes W201 E230 Youngtimer w poszukiwaniu Supry MK3 7MGTE |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Fri, 14 April 2006 Skąd: Żory ![]() |
A ja myślałem że to S6 C4
![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 25 October 2009 Skąd: Łódź ![]() |
Zapowiada się ciekawy projekt .Te zdjęcia to mają chyba rozbudzić nasz apetyt ,podobnie jak projekt fiata coupe ...widzimy bude bez silnika i silnik na "palecie"
![]() -------------------- quattro
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sun, 03 December 2006 Skąd: łódzkie ![]() |
Myślę, że właściciel rzeźbi na innym silniku żeby w razie w. powrócić do serii gdyby np. sprzedawał autko.Z drugiej strony bałbym sie robić takie trasy takim project carem bo nigdy nie wiadomo czy się coś nie wysra...a wtedy w trasie byle jaki mechanior tego nie naprawi
|
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Thu, 21 December 2006 Skąd: Żyrardów ![]() |
S4 kompresor nitro lata w trasy jak zle i nic mu sie nie dzieje, a nitrem strzelane jest nawet zeby wyprzedzic tira...
-------------------- 885 60 50 40
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 14 April 2008 ![]() |
a nitrem strzelane jest nawet zeby wyprzedzic tira... To co on taki słaby jest że bez nitro z tirem ma problemy ![]() -------------------- 10.9ET 210km/h Zegrze Pomorskie 2010r. Golf ProTurbo AWD Street<
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Fri, 26 January 2007 Skąd: Marki - kiedyś W-Wa Wawer ![]() |
To co on taki słaby jest że bez nitro z tirem ma problemy ![]() ... dobre/ale wóz nawet bez nitra nieźle podaje. -------------------- Jak to na forach bywa na początku pomagają a później się wymądrzają ...
Teraz Pług-407SW 2.2HDI Twin-Turbo, Mercedes W201 E230 Youngtimer w poszukiwaniu Supry MK3 7MGTE |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 30 July 2004 Skąd: Łomża ![]() |
taaa, wydalo sie
![]() |
|
|
![]()
|
|
Wpada silnik ARS bo stary 32V był mocno zamęczony , brał olej i miał wydmuchaną jedną uszczelkę pod głowicą a że trafiło się całe A6 4.2 w dobrych pieniądzach to się skusiliśmy . Przemówiło do nas też to że ma mocniejszy dół od starego v8 . Jutro będą zdjęcia z silnikiem pod maską .
-------------------- FIAT RITMO 2.0 16VT 4WD E85 10,7 et
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 04 April 2009 Skąd: 3Miasto ![]() |
Jak postepy? Ciekaw jestem jak turbo upchaliscie.
-------------------- Always braking the limits! I hate limits!
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Sat, 05 June 2010 Skąd: ŁDZ ![]() |
Jak postepy? Ciekaw jestem jak turbo upchaliscie. Szukacie natchnienia ![]() -------------------- 89" E30 Coupe M-Tech II M52B28
96" Civic 6 HB B16A2 ITB 86" RX-7 FC SR21VET EMU |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 04 April 2009 Skąd: 3Miasto ![]() |
Plany na S4 V8T byly jeszcze przed wyborem VR6. Wiem, ze tam za duzo miejsca nie ma, stad moja ciekawosc.
-------------------- Always braking the limits! I hate limits!
|
|
|
![]()
|
|
Sprzęgło już zrobiliśmy
![]() ![]() Wstępne przymiarki silnika ![]() -------------------- FIAT RITMO 2.0 16VT 4WD E85 10,7 et
|
|
![]()
|
|
I w tym wozie bardzo mnie zastanawia jak pójdą kolektory - bo to praktycznie jak u mnie ...
-------------------- Jak to na forach bywa na początku pomagają a później się wymądrzają ...
|
|
![]()
|
|
Zmiana planów, będzie BI TURBO ponieważ jest problem z miejscem na wyjście wydechu w singlu . Z racji tego że auto będzie streetowe ma być to zrobione normalnie . Klima, ABS , spryski lamp itd zostają .
-------------------- FIAT RITMO 2.0 16VT 4WD E85 10,7 et
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Thu, 19 April 2012 Skąd: Zieluń ![]() |
Panowie czy ta skrzynia biegow jest taka sama jak w audi 90 2,3 20V ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sat, 05 July 2008 Skąd: Białystok ![]() |
Jakie turbiny 2x K04?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 25 October 2009 Skąd: Łódź ![]() |
Jednak będzie BI TURBO ponieważ w tym aucie jest masakra z miejscem i nie ma żadnego sensownego ułożenia single turbo A jakby turbo wrzucić między głowice jak w 2,5 czy 3,0 TDI ?? Kiedyś quzior wrzucił taką fotkę poglądową ![]() -------------------- quattro
|
|
|
![]()
|
|
Jakie turbiny 2x K04? Najprawdopodobniej 2xK04 albo 2xGT28 , w przyszłym tygodniu podejmiemy decyzję -------------------- FIAT RITMO 2.0 16VT 4WD E85 10,7 et
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Monday, 30 June 2025 - 08:43 |