![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Tue, 05 April 2005 Skąd: wARSZAWA ![]() |
Witam
Chciałem się Was zapytac co sądzicie o tanich turbinach z USA. Wiem że to chińszczyzna, wiem że jakość dużo gorsza - lesz cena jest kusząca !. Jak myślicie - jaka może być trwałośc takiej turbiny ? Jeździł ktoś w polsce z takim turbo ? Jeżeli turbo przejździ przez rok czasu - to biorąc pod uwage cenę - zakup się kalkuluje. Może macie jakieś doświadczenia w tej materii ?. Zasugerowałem się również 99,8% pozytywami sprzedającego. Tak na chłopski rozum - jeśli by sprzedawał szit który rozlatuje się tuż po zamontowaniu - to nie miał by tak nieposzlakowanej opinii.. prawda ? http://cgi.ebay.com/ebaymotors/T3-T4-T0 ... 0063430080 Pozdrawiam -------------------- Zostań pierwszym właścicielem Radia Alpine CDE_120r w Polsce! Szczegóły na www.adrenalinemotorsport.pl
Portal Adrenaline Motorsport w nowej odsłonie!!! - www.adrenalinemotorsport.pl Codziennie nowe newsy pisane przez naszych redaktorów - filmy, zdjęcia oraz nasze produkcje. Sprawdź koniecznie - zapraszamy www.adrenalinemotorsport.pl |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 02 June 2006 Skąd: okolice Warszawy ![]() |
przeczytaj za co ma te pozytywy, bo widze ze glownie za inne czesci a nie turbiny.
na forum turbokillers.com jest ktos kto testowal takie turbiny z marnym skutkiem - jego nick to "Pajak..." cos tam. jakies cyferki powinny byc w miejscu kropek. 2444 czy 444. nie pamietam. z reszta wiekszosc osob nie czeka rok z napisaniem komentarza ; ) -------------------- <b>wtryskiwacze: BOSCH 525cc wysokoomowe, Bosch 650cc, SIEMENS 630cc 1200cc Lucas niskoomowe</b> |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Thu, 25 May 2006 Skąd: olsztyn ![]() |
mowa o -Pajak 2444-
z jego doswiadzenia- 2 turbiny nie wytrzymaly dluzej niz po 10min,dodam ze to nie byla wina samochodu,samochod byl sprawny |
|
|
![]()
|
|
dokladnie o to mi chodzilo
dzieki 1kowal1 : ) takze takie turbiny to WIELKA loteria i niewiadoma. -------------------- <b>wtryskiwacze: BOSCH 525cc wysokoomowe, Bosch 650cc, SIEMENS 630cc 1200cc Lucas niskoomowe</b> |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sat, 26 October 2002 Skąd: WWA ![]() |
CYTAT("bobr4":1fqbhtp1) dokladnie o to mi chodzilo
dzieki 1kowal1 : ) takze takie turbiny to WIELKA loteria i niewiadoma. nie to nie jest loteria... Tutaj prawdopodobieństwo przegranej wynosi 1,0 wiec z loterią ma to niewiele wspólnego, bo tam zdarza sie wygrać. |
|
|
![]()
|
|
CYTAT("RUfi":3u50rpe7) CYTAT("bobr4":3u50rpe7) dokladnie o to mi chodzilo dzieki 1kowal1 : ) takze takie turbiny to WIELKA loteria i niewiadoma. nie to nie jest loteria... Tutaj prawdopodobieństwo przegranej wynosi 1,0 wiec z loterią ma to niewiele wspólnego, bo tam zdarza sie wygrać. racja racja -------------------- <b>wtryskiwacze: BOSCH 525cc wysokoomowe, Bosch 650cc, SIEMENS 630cc 1200cc Lucas niskoomowe</b> |
|
|
![]()
|
|
![]() I live here ! Dołączył: Mon, 14 October 2002 Skąd: z dupy... ![]() |
Ktoś kiedyś gdzies na sr.pl wklejał zdjęcia takiej turbiny własnie po kilku dniach urzytkowania. Fajny widok....
-------------------- 530---------------220koni
LC----------------230 koni Evolution V------496 koni V12--------------408 koni |
|
|
![]()
|
|
widzialem tez zdjecia jak goscie testowali takie turbinki.
w jednej z nich po zalozeniu czesc zimna sie rozkleila!!! na pol. takze zostal sobie odkryty wirniczek. reszty nie musze pisac ; ) najsmieszniejsze jest to, ze jak zadzwonili do 'fabryki' to oni nie wiedzieli kompletnie nic o wymiarach, wydajnosci itp. wiedzieli jedynie ze jest odpowiednikiem T3/04. po tym zrozumieli dlaczego 'fabryka' nie znala sie na szczegolach turbin ktore robili - no bo po co jak i tak od razu powinna sie rozsypac albo rozkleic! ; ) -------------------- <b>wtryskiwacze: BOSCH 525cc wysokoomowe, Bosch 650cc, SIEMENS 630cc 1200cc Lucas niskoomowe</b> |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Mon, 10 April 2006 Skąd: Krakow ![]() |
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/D16-D18- ... dZViewItem
A jest sens kupic taki kit i turbo wymienic na jakies porzadne T3/T4 ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Tue, 14 January 2003 Skąd: krakow ![]() |
Jeden z naszych Klientów kupił sobie zestaw za 600$ i kazał sobie zamonować..... ok tak też zrobiliśmy. t3/t4 jak na razie 7000 km zrobion i działa dobrze, ale przyznam się że obawiam sie ile jeszcze.
-------------------- Pozdrawiam
A. |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Tue, 05 April 2005 Skąd: wARSZAWA ![]() |
ooo.. 7000 km ?
To juz zaczyna się kalkulować. BO : Turbo kosztuje 500 zł. + przesyłka - 200. - Jeśli wytrzymało by rok czasu (ok 7 - 8 tyś km) - jestem skłonny zakupić chińszczyznę. T3/T4 Garreta kosztuje 4 tyś (poprawicie mnie jeśli się mylę). To za Garretta mam prawie 6 chińskich turbin. Pewnie nie będę tym samochodem jeździł 6 lat. I wszystko kalkujuje się na korzyść chińczyków. Dobrze rozumuję ? Kolego z projektxs - czy mógłbyś mi powiedzieć od kogo kupił ten zestaw ? może jakiś link do strony, lub nazwę producenta. Będę wdzięczny. -------------------- Zostań pierwszym właścicielem Radia Alpine CDE_120r w Polsce! Szczegóły na www.adrenalinemotorsport.pl
Portal Adrenaline Motorsport w nowej odsłonie!!! - www.adrenalinemotorsport.pl Codziennie nowe newsy pisane przez naszych redaktorów - filmy, zdjęcia oraz nasze produkcje. Sprawdź koniecznie - zapraszamy www.adrenalinemotorsport.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() EJ205 USER Dołączył: Sat, 21 June 2003 Skąd: WuWuA-WaWeR ![]() |
Kubek wklejał zdjecie turbiny rozklejonej po obwodzie... producent chyba XSpower...
6000km Ci sie kalkuluje jesli turbina(jej części) nie zrobi spustoszenia w silniku.... -------------------- W205 OM654 Daily
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Wed, 29 December 2004 Skąd: Lublin http://LKT.pl ![]() |
to nie lepiej kupic turbine uzywana w dobrym stanie albo w gorszym i zregenerowac?
dla mnie to taka kiepska oszczednosc, wydac 700 czy 800 zl za turbine ktora NIEWIADOMO czy wytrzyma 100 kilometrow ! za te pieniadze kupujesz w srednim stanie turbine i przynajmniej 1000km na niej zrobisz, zalezy jeszcze w jakim procencie bedziesz zuzywal jej potencjal -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Sat, 07 December 2002 Skąd: w-wa ![]() |
CYTAT("kfaku":20w0sqwm) to nie lepiej kupic turbine uzywana w dobrym stanie albo w gorszym i zregenerowac?
dla mnie to taka kiepska oszczednosc, wydac 700 czy 800 zl za turbine ktora NIEWIADOMO czy wytrzyma 100 kilometrow ! za te pieniadze kupujesz w srednim stanie turbine i przynajmniej 1000km na niej zrobisz, zalezy jeszcze w jakim procencie bedziesz zuzywal jej potencjal tp m/w tak samo jak kupic turbine kiepska i ją zregenerowac - na jedno wyjdzie.. juz predzej uzywka -------------------- Fiat 126p, stan bardzo dobry
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Mon, 10 April 2006 Skąd: Krakow ![]() |
A co do mojego pytania odnosnie calego kitu. Kolektor, IC i reszta tez jest taka szmelcowata??
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 21 June 2004 Skąd: Warszawa WD ![]() |
IC sa ciezkie ale mało osob marudzi na nie
kolektory naogol do obspawania przed zalozeniem tak naprawde to raczej wszystko poza turbina z takich zestawow sie nadaje -------------------- K-sport, HKS, Akrapovic i wiele innych. GT-R online Shop : http://sklep.tgauto.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Uno Racing Dołączył: Fri, 19 September 2003 Skąd: Opole ![]() |
kuzyn ma sr20det taki właśnie "chiński" IC + orurowanie i kolektor wydechowy
całość dobrze wykonana, napewno ładnie wygląda , kolektor jest nawet przeszlifowany od środka w miejsach spawów..... ale trzeba było go splanować a intercooler napewno działa po ostrej jezdzie jest bardzo wyczuwalna (na dotyk) różnica temperatury rur przed i za IC dobre to jest dlatego że jest "bolt on" nie trzeba się martwić dognianiem rur, spawaniem pasowaniem itp -------------------- Be smart, drive safe, stay legal.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 20 May 2004 Skąd: Random (WR) ![]() |
Czyli jedyną wadą takiego zestawu jest turbina? Po wymianie na coś oryginalnego zestaw powinien sie sprawdzac bez zarzutów?
-------------------- www.audiklub.org
Pozdrawiam Mirek |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Thu, 05 June 2003 Skąd: wawa ![]() |
hmm a ciekawe jak jest z tymi co mają "garrett interior" a tylko muszle chińskie
|
|
|
![]()
|
|
pytanie jest czy na prawde maja bebechy Garrett-a czy tylko tak pisza - no bo kto rozbiera nowa turbine.
ja uwazam ze calosc powinna byc dobrej jakosci bo tak to IMO troche drutowanie. Added after 2 minutes: aha, ICsa konkretnie ciezkie. pare przeszlo przez moje rece - ale za ta cene jakosc jest dobra i dzialaja. kolektory czesto maja pokrzywione flansze i spawy puszczaja. takze troche porawek i powinno chodzic... -------------------- <b>wtryskiwacze: BOSCH 525cc wysokoomowe, Bosch 650cc, SIEMENS 630cc 1200cc Lucas niskoomowe</b> |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Saturday, 21 June 2025 - 17:20 |