![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Wed, 18 May 2005 Skąd: znienacka ![]() |
zgoda - 350KM z jednej można wyciągnąć, ale przy pojemności ~ 2 litry
![]() u Ciebie Nik i tak już jest zapewne przeciąg niekiepski, po zakuciu motoru sam sprawdzisz na ile te dmuchawki stać i będzie to moim zdaniem dużo bardziej wiarygodne źródło, niż jakiś filmik z US. -------------------- BMW 135i
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 08 October 2005 Skąd: Rzeszów ![]() |
wiesz Niki że zaczyna budowac silnik 2,7 zakuty dla hobby
![]() kto wie jakie będą losy tego silnika i gdzie trafi, z postępu prac widze że do sylwestra będzie gotowy ![]() mam możliwość zrobienia go na wale 3,0 l za dodatkowe 250 zł i sie zastanawiam, nie chce już eksperymentować -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sat, 21 February 2004 Skąd: Warszawa ![]() |
Wiem - czytałem. Poszedł bym (jak już się bawisz hobbystycznie) np. w GT28R, lub GT25 Elimintor - jak u Jacka. Masz mniejszy lag i moc w granicach 600 koni.
Jak ja bym się tak bawił, to złożył bym zakuty VR6 3.6 z BIG Turbo i wpasował bym doS4 - większa pojemnośc, większe możliwości ![]() |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Sat, 03 July 2010 ![]() |
Popieram w 100% Nikolasa...olej K04 idź w coś normalnego
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 08 October 2005 Skąd: Rzeszów ![]() |
nad nowym turbo myślę, ale mam czas do Pazdziernika,
stwierdzilem że S4 z mocą +600ps już mocno straci walory auta na ulice, postanowiłem polatać do zimy i zastanowić się co dalej. a wykres wklejam, bo pytania były na pw. ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 29 January 2007 Skąd: Z Mercedesów i Hond ![]() |
A próbował ktos wpakować 2x twin scroll do 2,7 bit? Jesli jest jakiś oczywisty powód na nie, proszę ładnie wytłumaczyć, bez mieszania z błotem kolegi w niewiedzy. W sprężarce Twin Scroll spaliny są prowadzone na wirnik turbiny dwoma ślimakowatymi kanałami. Pulsujące strumienie gazu nabierają dużej prędkości, którą dodatkowo zwiększa stożkowaty, zwężający się kształt podzielonych kanałów. Dynamika gazów odczuwalnie ożywia turbinę, a przeciwciśnienie spada. Chodzi o konstrukcję kolektora wydechowego, którego wykonanie jest możliwe, ale w praktyce taki układ w silniku 6 cylindrowym widlastym by nie działał efektywnie gdyby "podzielić" gazy spalinowe z 3 runnerów na 2 wejścia do Twin Scroll (Skutkiem ubocznym będzie wysokie EGT i niekorzystne zjawiska falowe ). Pomijam zastosowanie jednej lub trzech turbin(wyobraźcie sobie do tego dolot) i opasanie silnika kolektorem wydechowym (Skutek-duży lag, bezsens zastosowania Twin Scroll). Dlatego TS stosuje się w silnikach 4 cylindrowych, lub 6 cylindrowych ale rzędowych itd... V8... Niema to sensu np. w silniku 5 cylindrowym. Aby dało się to rozsądnie wyrzeźbić, zamontować. Wszystko można zrobić, ale musi mieć to sens. -------------------- Hondy i Mercedesy AirRide modyfikacje seryjnego Airmatica
Diagnozujesz czy zgadujesz ? Zawodowo -obrabiarki przemysłowe. Z pasji -samochody, elektronika Współpraca z Monster Garaż-kompleksowe remonty silników |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Wed, 18 May 2005 Skąd: znienacka ![]() |
Driftman - ok, już rozumiem, thx
![]() Krzywa momentu jak od linijki narysowana ![]() -------------------- BMW 135i
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Thu, 03 June 2010 ![]() |
Jakiś upgrade w aucie ?
Czytałem, że właściciel wstawił silnik 3,0l http://sportaud.vot.pl/viewtopic.php?t=56&start=240 a za to S4 AW69 podobno auto rozwalił |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Wed, 05 September 2007 Skąd: SS ![]() |
Wykres jest mega ładny.
Płaski moment 600Nm w takim zakresie obrotów to coś pięknego! Musi urywać dupę! -------------------- www.premium-detailing.pl
Coupe 20VT, M5 e60, Pug 106 Rallye |
|
|
![]()
|
|
I live here ! Dołączył: Wed, 20 August 2008 Skąd: 3city ![]() |
Czy mi sie zdaje,czy moznaby troche poprawic moment obrotowy w przedziale 3000-4000 ? przy 3600rpm jest juz ~1.5 bara, a moment kolo 500nm. 500rpm wyzej, przy tym samym doladowaniu jest 100nm wiecej.
Moze to kwestia wygladzania wykresu? -------------------- -Poznań 1:44.1 (extreme) -Łódź 54.6 -Pomorze 40.19 -Toruń 28.4 -Koszalin 48.9 (extreme)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Mon, 08 December 2008 ![]() |
samochod jak narazie to jest chyba docierany ,a wykres to jest juz dawno nie aktualny ... przynajmniej z tego co wiem !!! tzn bedzie na nowo programowany
-------------------- 2011 - 20vt 635km/725nm by DIGITUN
2014 - 2,0 TFSI na seryjnym K04 402km/505nm by DIGITUN 2014 - 20vt 826km/868nm by DIGITUN 2015 - 2,7 bit 499,5km/568nm (seryjne k04) by DIGITUN |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Fri, 18 March 2011 Skąd: Sz-n ![]() |
Niedługo SID na pewno się pochwali jak skończy samochód w 100% zapewne będzie grubo
![]() ![]() -------------------- Pozdrawiam
Piotrek |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 30 August 2004 Skąd: Lublin ![]() |
a narazie niech kolega LIPSI poczyta sobie pudelka.
-------------------- Turbokombi C6 3.0TDi V6 281 / 586
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 30 December 2006 Skąd: Otrębusy ![]() |
a narazie niech kolega LIPSI poczyta sobie pudelka. Przecież napisał prawdę, sam AW69 wklejał fotę rozjebanej eSy. -------------------- [b]RS4[/b]
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 30 July 2004 Skąd: Łomża ![]() |
po co ciagnac ten temat?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Fri, 17 August 2007 Skąd: Swietokrzyskie ![]() |
Oj tam biadolenie
![]() ![]() Sida tia ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
ja np. wiem ze nie bedzie realne spotkac go na drodze przez kolejne 3 lata
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 25 October 2009 Skąd: Łódź ![]() |
Przecież napisał prawdę, sam AW69 wklejał fotę rozjebanej eSy. Mam nadzieje że zdrowie nie ucierpiało .Fotka mi umknęła niestety ![]() ja np. wiem ze nie bedzie realne spotkac go na drodze przez kolejne 3 lata ![]() Kto SID czy AW69?? -------------------- quattro
|
|
|
![]()
|
|
eee, glupie pytanie
![]() |
|
|
![]()