![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 30 July 2004 Skąd: Łomża ![]() |
no szkoda szkoda, mysalem ze w koncu pokazesz jak to auto jezdzi :/
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 08 October 2005 Skąd: Rzeszów ![]() |
no szkoda szkoda, mysalem ze w koncu pokazesz jak to auto jezdzi :/ Jest to auto którego nie zobaczysz na zawodach a zobaczysz tylko na ulicy, wiec raczej nie będzie dane pokazać jak jezdzi na 400m - robie go dla siebie. Sprawa wiele razy wałkowana. Prędzej czy pózniej bedzie jezdziło w mocniejszej konfiguracji, kwestia czasu, szkoda że już nie teraz ! -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 20 May 2004 Skąd: Random (WR) ![]() |
Jest to auto którego nie zobaczysz na zawodach a zobaczysz tylko na ulicy, To może jakiś film poglądowy jak przyśpiesza itp? ![]() -------------------- www.audiklub.org
Pozdrawiam Mirek |
|
|
![]()
|
|
jutro turbo będzie już wyjęte na stole - już nie będzie przyspieszać
kurna się wkur#$%^ -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 30 July 2004 Skąd: Łomża ![]() |
ja nie pisalem o 1/4, pisalem ogolnie, moze byc ulica, tor, co tam sobie rzyczysz, chcialem poprostu zobaczyc czy te konie nie sa aby papierowe, jak przyspiesza ponad 500konne s4 a nie kogo objedzie i czy jest szybsze niz Supra Dobrowolskiego.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Mon, 08 December 2008 ![]() |
Przykra sprawa
![]() -------------------- 2011 - 20vt 635km/725nm by DIGITUN
2014 - 2,0 TFSI na seryjnym K04 402km/505nm by DIGITUN 2014 - 20vt 826km/868nm by DIGITUN 2015 - 2,7 bit 499,5km/568nm (seryjne k04) by DIGITUN |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Fri, 17 August 2007 Skąd: Swietokrzyskie ![]() |
Nie lam sie. Ja dzisiaj mialem sobie zrobic raz dwa tylnie hamulce zmienic zaciski ( stare zapieczony reczny ) , przymierzyc przednie i dotknac kilka rzeczy... Skonczylo sie na tym ze jeden zacisk tylni siedzi reszta dupa ... Musialem wyjac zwrotnice cala tylnia lewa bo lozysko wywalone ... Po drodze tuzin przeciwnosci ... W zyciu sie tak nie nawku$%^alem przy niej
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sat, 21 February 2004 Skąd: Warszawa ![]() |
No... nie ciekawie... A do kogo składacie reklamację?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 30 December 2006 Skąd: Otrębusy ![]() |
To w ogóle możliwe, żeby turbina kończyła się przy 4 rpm? Co to za turbiny?
-------------------- [b]RS4[/b]
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sat, 21 February 2004 Skąd: Warszawa ![]() |
Z tego co zrozumiałem te turbiny przerobione były w PL - czy się myle? Kto je wkońcu robił? No i faktycznie - dziwna sprawa...ale 3mam kciuki!
|
|
|
![]()
|
|
![]() I live here ! Dołączył: Mon, 14 October 2002 Skąd: Faaker See ;) ![]() |
To w ogóle możliwe, żeby turbina kończyła się przy 4 rpm? Co to za turbiny? skoro kończą się przy 4000 to pewnie GT17 od 1.9 tdi ![]() ![]() -------------------- '93 e36 325i - kolejna próba :)
'94 e34 v8 |
|
|
![]()
|
|
turbo było nowe robione w DE, jutro będzie wyjęte i mam nadzieje że znajdziemy jakiś błąd w aucie a nie "w turbo"
turbo to połączenie K04 z RS4 i RS6 z wiekszymi 12-opatkowymi wirnikami, na tym turbo w DE jezdzi już kilkadziesiat aut wiec troche dziwne że u mnie dało dupy i cały czas mam nadzieje że wina leży po stronie auta - ale to wyjdzie jutro. Auto podczas strojenia łądnie ciągnie do 4000obr po czym już traci doładowanie, ponoć gdy zaczyna tracic boost jest już 480 KM. 3 tęgie głowy podczas strojenia stwierdzilo że wina leży po strojenia turbo - zobaczymy. obecnie auto jezdzi mocno do 4tys z hakiem ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Mon, 08 December 2008 ![]() |
sprawa reklamacji pewnie by sie ciagnela troche ...
![]() -------------------- 2011 - 20vt 635km/725nm by DIGITUN
2014 - 2,0 TFSI na seryjnym K04 402km/505nm by DIGITUN 2014 - 20vt 826km/868nm by DIGITUN 2015 - 2,7 bit 499,5km/568nm (seryjne k04) by DIGITUN |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 06 July 2007 Skąd: slask :) Racibórz/Rybnik ![]() |
jak to z reklamacjami turbin bywa pewnie nic z tego nie wyjdzie i beidze nowe turbo. Ludzie to swinie i kasy nie dawaja. Szkoda , bo by to musialo jezdzic juz powoli ... powodzenia
-------------------- 2011 SSS -> W-ce mistrz RWD DRAG , Bemowo ET - 12,89 (mat suszarka)
2011 bigbmw -> 1 miejsce King of BMW - ET: 12,51 (mat suszarka) (urwane 0,3sek) 2012 sss Ełk -> ET: 12,01 (mat suszarka) (urwane 0,5sek) 2013 sss Kamień Ś. -> ET 11,2 (mat suszarka pocięta :P ) (urwane 0,8sek i napędy też :P) 2015 automaster -> ET 12,2 Najszybszy Lotus 7 w pl. 2016 k64 DragGirl -> ŻONA w BMW TURBO !!! :) e46 m50 608KM 800nM Go Babe GO ! :) dyno: 740KM 1000nM seria wałki - m50 3.0 nowy projekt - sie robi czasem :P performance.k64.pl turbo replki i orginalne gt35 gt30 gt28 ... repliki, BMW TURBO zestawy , wastegate, blow off ... |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sat, 15 September 2007 Skąd: Warszawa ![]() |
Nie wiem czy ogarniacie temat gwarancji . Jak wy sobie to wyobrazacie ze Andrzej odesle i napisze ze co ? turbo przy 1.6 bara dalo 480 koni i boost spadal ? I ze to ich wina ? . Mysle ze gwarancja mialaby sens gdyby urwal sie wirnik itp a nie w przypadku kiedy modowane auto nie spelnilo oczekiwan. Taki przypadek jest trudny gdyz auto ma nie seryjny silnik jak wiele innych czesci i nie ma moim zdaniem zadnej podstawy aby uwzglednic ze ich produkt jest wadliwy. Mysle ze odpowiedz bedzie na nie. Akurat audi s4 to niewdzieczne auto i trzeba motor wyjmowac ( lub sie meczyc w ciasnocie ) do wymiany turbin , na ori kompie jezdzic 300 km zeby sprawdzic czy jest poprawa itp . Moje zdanie znasz . Daj spokoj z czyms co bylo montowane w latach 80-90 i idz do przodu i przestan wkolko gadac ze chcesz zeby nisko wstawalo itp. Nisko wstaja klekoty zobacz jaki 3.0 sie pojawilo w projektach. Masz zrobiony motor to dmuchnij w nie mesko a nie bawisz sie zabawkami dla licealistow.
-------------------- Najgorszy Tuning w Mieście
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Wed, 18 May 2005 Skąd: znienacka ![]() |
tja... jesli wykonawca modyfikacji sprężarek nie podpisał się krwią pod tym, że na takim setupie będą wstawały tu a tu i trzymały taki a taki boost do tych czy innych obrotow, to gowno go bedzie obchodzilo, ze nie wydaja tyle mocy, ile chce wlasciciel. Poza tym nie ma jeszcze wyroku, czego to wina, ze nie trzymają boostu. Skoro mają więcej łopatek powinny byc wydajniejsze, a nie odwrotnie, tak mi sie wydaje. Jesli sie okaze, ze są sprawne, a tylko za mało wydajne, to pewnie znajdą nowego nabywcę, a SID zalozy cos większego a z lagiem będzie walczył w inny sposób
![]() ![]() -------------------- BMW 135i
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sat, 15 September 2007 Skąd: Warszawa ![]() |
cyt " 3 tęgie głowy podczas strojenia stwierdzilo że wina leży po strojenia turbo - zobaczymy "
to tegie czy nie ? -------------------- Najgorszy Tuning w Mieście
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 04 May 2006 Skąd: Zambrów ![]() |
Andrzej wydaje mi sie że chłopaki mają racje....zakładaj jakies duze sprężarki i będzie mocy do h..... i jeszcze troche
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Wed, 26 November 2008 ![]() |
Wszystko wyjdzie w praniu.Na tych turbinach i tym setupie powinno byc wiecej doładowania a nie mniej.Pewnie jak była jeszcze jedna TĘGA MĘSKA głowa ze Sportmile to juz by było wszystko wiadome.A jesli chodzi o strojenie i to co wyszło to juz gadalismy z niemcami.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 13 August 2004 Skąd: Tuchola/Poznań ![]() |
A to samym doładowaniem żyje człowiek?
-------------------- Leon 1.8T BAM 337/405 by NGS-R + MSS Performance & doriftogruz E46 330.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Wednesday, 13 August 2025 - 07:51 |