![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sat, 15 September 2007 Skąd: Warszawa ![]() |
NIe wiem czy bede chcial 600 + w totalnie seryjnym silniku . Jakby to bylo moje auto to powiedzialbym trudno ale niestety to nie moje . Powodzenia
-------------------- Najgorszy Tuning w Mieście
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Wed, 18 May 2005 Skąd: znienacka ![]() |
no i tak jak mowiles - z niutonem pomalu stop.
ps. wynik zacny, pogratulować. -------------------- BMW 135i
|
|
|
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Thu, 27 November 2003 Skąd: Plateau/Warszawa ![]() |
Dziś miałem okazję przejechać się jako pasażer w drodze na stację benzynową. Auto naprawdę ciągnie mocno z dołu i jedzie naprawdę nieźle. Byłem zaskoczony jak przyspiesza na 2 czy 3 biegu.
Grats, -------------------- BMW M3T by VTG - ET 10.2s
Shelby GT500 - 12.1s |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 08 October 2005 Skąd: Rzeszów ![]() |
Maciek, Taxi ? czy docierasz auto bo chyba już dotarte !
![]() mało niutków bo kolektory wydech, wielkie - coś za coś ale bo ja wiem czy mało ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Wed, 27 November 2002 Skąd: Bielsko-Biała ![]() |
Maciek, Taxi ? czy docierasz auto bo chyba już dotarte ! ![]() mało niutków bo kolektory wydech, wielkie - coś za coś ale bo ja wiem czy mało ![]() NM nie jest malo?? w sam raz na ta moc. -------------------- CompSport
Profesjonalnie Strojony Chiptuning http://www.compsport.pl 696030909 696030910 33 8213118 GG 3643857 |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Wed, 18 May 2005 Skąd: znienacka ![]() |
jakis filmik poglądowy by sie przydal
-------------------- BMW 135i
|
|
|
![]()
|
|
Mocy dalej za mało, auto wstawało dość nisko więc zdecydowałem się na nowe turbo.
Moje auto od 2 tyg. jest w Wa-wie u Macka PM-Motorsport, pojechało na małe poprawki. Wachałem się długo nad zmianą wirników na większe w obudowie K04 i wyszło : - nowe hybrydy RS4/RS6 z większymi 12-sto łopatkowymi wirnikami zimnej i większymi gorącej strony z K06 obudowy rozwiercane, kanały polerowane :-P by Loba Motorsport - nowe doloty o większej średnicy - podwójny wydech - zawsze mi się marzył :-D - wreszcie metanol ma działać ![]() Założenie by turbo wstawało nie wyżej niż poprzednie z RS6, wydajność turbo to max 600 ps. Pojezdzimy sezon, jak będzie mało to wsadzimy większe turbo na 650-700ps na bazie tych samych wirników. Wszystko w aucie ma zapas do 700ps więc poza turbo zmian będzie mało. Prosze nie piszcie o ergonomi tego projektu bo wiem że nie ma żadnej. Więcej info też pod tym adresem. Wydech ma wyglądać tak ![]() Koncówki, zderzak już czekają ![]() Wirniczki :-D ![]() Silnik out a dalej przód siedzi :-) ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Fri, 22 June 2007 Skąd: O-ka ![]() |
to moze odrazu bylo wsadzis GT28.... zeby znow nie bylo za malo
![]() -------------------- Było lekkie A4 2.7biT
Była Integra Type R JDM Jest Civic b16 gt35 |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sun, 12 October 2008 Skąd: Łomża ![]() |
Wszystko ładnie pięknie ale te końcówki pasują do tego zderzaka jak świnia siodło hehe SID musisz coś zarządzić
-------------------- Usunięto komercyjna sygnaturę.
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Tue, 12 November 2002 Skąd: Warszawa ![]() |
Wszystko ładnie pięknie ale te końcówki pasują do tego zderzaka jak świnia siodło hehe SID musisz coś zarządzić Kwestia gustu, lub jego braku ![]() SID gratulację i życzę bezawaryjnego użytkowania auta ![]() -------------------- F32 alpine white
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Tue, 15 March 2005 Skąd: Bełchatów ![]() |
Co do wydechu to bardzo fajny pomysl.
Fajne rozwiazanie to tez takie koncowki: (wkleje jako linki aby nie zasmiecac ci tematu) http://videos.g33kd.net/2009_Porsche_997C4...arkWerks_27.JPG http://www.seriouswheels.com/pics-2006/200...t-1600x1200.jpg http://www.vertexauto.com/UserData/Images/Large/253357.jpg -------------------- Było A3:152KM->S3:272KM->EvoIX:391KM->EvoX:403KM->F10->A6 C7 BiT 370KM@770NM
Jest: S1000XR || E63s W212: 701KM@1002NM |
|
|
![]()
|
|
mi sie podoba tyl Audi RS i u mnie będzie kopia RS4 B7,
zresztą jak zle będzie zawsze można wrócic do poprzedniego bo dwa zderzaki teraz mam ![]() co do turbo GT28 nigdy ... tak wielkie lochy wymagaja obrotó w 2,7 pojemnosci... auto mam na ulice jak wszystko będzie szło zgodnie z planem to pod koniec marca strojenie -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sun, 12 October 2008 Skąd: Łomża ![]() |
Końcówki jak dla mnie bomba ale przy takim zderzaku jak na zdjęciu a nie setupie w twoim aucie w ramach wyjaśnienia
![]() -------------------- Usunięto komercyjna sygnaturę.
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Sat, 29 December 2007 ![]() |
Jak zderzak tył i wydech wyjdzie tak jak na tym foto to bedzie to mega wyglądać. Setup silnika też niczego sobie. Powodzenia.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Mon, 08 March 2004 Skąd: WWA ![]() |
co do turbo GT28 nigdy ... tak wielkie lochy wymagaja obrotó w 2,7 pojemnosci... auto mam na ulice Zawsze mozna wlozyc mniejsze - GT25R Zreszta to sa turbiny na lozyskach kulkowych, wiec wkrecaja sie szybciej niz K0x -------------------- toyota-starlet.pl
ET: 13.4 Starlet EP91 4AGE Turbo |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Wed, 08 October 2008 Skąd: LLB ![]() |
CYTAT podwójny wydech - zawsze mi się marzył :-D SID..z ciekawości ..jak zostanie rozwiązane poprowadzenie podwójnego wydechu ? Bo w B5 jest za mało miejsca na drugą rurkę ( w B6 tego problemu nie ma ) .. w tym wypadku będzie odchudzanie miejsca na koło zapasowe ? ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Mon, 08 December 2008 ![]() |
Na takie rozwiazania moga sobie pozwolic tylko nadziani groszem ... bo z tego co sie orietuje to juz chyba 3 zmiana sprezarek (tzn w tym przypadku przerobienie ich) i z pewnoscia nie ostatnie bo i tak bedzie sidowi malo ,az wkoncu beda musialy wejsc jakies lochy zeby nadmuchaly cos ponad 600km i wtedy moze starczy ....Ale fajnie ze jest ktos kto ma naprawde duzo grosza i testuje wszystkie mozliwe rozwiazania
ps jestem ciekawy jakies sprezarki beda siedzialy w tym s4 za rok ...pozdro i trzymam kciuki za dobry wynik -------------------- 2011 - 20vt 635km/725nm by DIGITUN
2014 - 2,0 TFSI na seryjnym K04 402km/505nm by DIGITUN 2014 - 20vt 826km/868nm by DIGITUN 2015 - 2,7 bit 499,5km/568nm (seryjne k04) by DIGITUN |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 30 December 2006 Skąd: Otrębusy ![]() |
az wkoncu beda musialy wejsc jakies lochy zeby nadmuchaly cos ponad 600km i wtedy moze starczy .... nie starczy bo to nie o to tu chodzi ![]() -------------------- [b]RS4[/b]
|
|
|
gość_gucior_* |
![]()
|
![]() |
SID, jesteś szalony
![]() ![]() |
|
|
![]()