![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Mon, 21 August 2006 Skąd: Wawa ![]() |
moze te silniki trzeba ostro gonić zeby sie nie zamulały
![]() -------------------- |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sat, 21 February 2004 Skąd: Warszawa ![]() |
Nie pomaga niestety
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 11 October 2002 Skąd: Warszawa ![]() |
A mam takie pytanie do stempla - czy kiedyś hamowałeś to auto po instalacji kompresora ?
-------------------- 2021 Audi R8 V10
1991 Ferrari Testarossa |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Sun, 02 October 2005 ![]() |
Tak.
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Wed, 30 May 2007 Skąd: Warszawa ![]() |
-------------------- Pierwsze w PL A4 B6 2.7V6 biturbo quattro S-line
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sat, 21 February 2004 Skąd: Warszawa ![]() |
No przecież nie padło pytanie ile wyszło
![]() |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Fri, 17 December 2010 ![]() |
a ile wyszło ;-)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sun, 17 April 2005 Skąd: Trójmiasto ![]() |
Wie ktos czy znaleziono juz jakis patent na ten syf w fsi bez doladowania ?? Jestem dosc mocno "napalony" na nowe RS4 ale jesli mam sie z tym syfem co chwile uzerac to jednak podziekuje.
EDIT: przestawila mi sie klawiatura..... |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sun, 13 January 2008 Skąd: Poznań ![]() |
Co taką chwilę to nie będziesz..... ~60 tkkm
Jeśli jesteś mocno napalony bierz - podczas czyszczenia w zaprzyjaźnionym warsztacie uporządkujesz garaż, pomożesz żonie umyć okna , nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło . |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 11 December 2008 Skąd: Na dole z lewej strony mapy ![]() |
Syf w dolocie nie jest przyczyna utraty mocy. Wiec nie ma czego sie bac to raz, a dwa nie ma potrzeby tego czyscic. Przyczyna utraty mocy jest niesprawnosc osprzetu.
![]() -------------------- Mocy Dostarcza JETRONIK
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sun, 17 April 2005 Skąd: Trójmiasto ![]() |
CYTAT Co taką chwilę to nie będziesz..... ~60 tkkm Jeśli jesteś mocno napalony bierz - podczas czyszczenia w zaprzyjaźnionym warsztacie uporządkujesz garaż, pomożesz żonie umyć okna , nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło . No wlasnie nie ma sprawdzonej informacji a na roznych forach przewaznie przewija sie informacja ze po 20tys juz jest co czyscic. Garaz posprzatany ![]() ![]() ![]() CYTAT Syf w dolocie nie jest przyczyna utraty mocy. Wiec nie ma czego sie bac to raz, a dwa nie ma potrzeby tego czyscic. Przyczyna utraty mocy jest niesprawnosc osprzetu. wink.gif Takze smialo kupuj jezeli tylko o syf chodzi. Teraz to juz zupelnie zglupialem, wszedzie o tym syfie pisza/gadaja ze jest przyczyna nietrzymania mocy, nawet w tym temacie sportmile napisal ze syf plus jeszcze jakies tam magiczne triki, ale generlanie zawsze za glowny powod nietrzymania mocy podaje sie nagar a piszez ze osprzet ?? Jesli mozesz napisz o jaki osprzet chodzi ?? Jak czesto sie sypie i ile pi razy oko kosztuje poradzenie sobie z tym problem ? Generalnie samochod ma byc uzywany jako daily lacznie z odwozeniem dzieci do przedszkola czy dluzsze wyjazdy w europe, dodatkowo uwielbiam charakterystyke duzych niedoladowanych silnikow no i czesto na narty smigam wiec i 4x4 jest potrzebne a raczej wygodne i w takim rozumowaniu nic fajniejszego/szybszego i bardziej user frendly dla mojej zony niz rs4 na rynku nie widze. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sat, 15 September 2007 Skąd: Warszawa ![]() |
Czeslaw mozesze nie wprowadzac ludzi w blad ? Utrata mocy z powodu zasyfienia to 30 koni ( sprawdzilem to juz na 10 roznych autach ) , reszta to nieprawidłowo działające np klapy kolektora ssacego itd. Zawsze po czyszczeniu robimy pomiar . Robilismy tez pomiar kontrolny po 30k km i widac ze systematycznie moc sie zmniejsza . MRC w uk robi ten sam zabieg na potege jak ja oraz 034 motorsport w USA. Reasumujac
moc 360 + hp to syf moc 300 + hp to usterka + syf -------------------- Najgorszy Tuning w Mieście
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 11 December 2008 Skąd: Na dole z lewej strony mapy ![]() |
Poki co robisz to Ty
![]() -------------------- Mocy Dostarcza JETRONIK
|
|
|
![]()
|
|
Nie chodzi o jalowa dyskusje tylko o fakty. Mam 15 ? Szt pod opieka i sa systematycznie sprawdzane i widze jak sie ma wzrost przebiegu na moc . Powtorze syf 30 koni, reszta to usterka. Tfsi przynajmniej rs6 wogole sie nie syfi. Rs4 poprostu zarasta. Rogal robil jakis czas temu i tez czyscil
-------------------- Najgorszy Tuning w Mieście
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Fri, 13 June 2008 Skąd: Warszawa ![]() |
A czy problem nietrzymania mocy dotyczy tak samo wersji 450 KM z RS5 i nowych RS4?
-------------------- 1991 S2 Coupe - było
2001 IS200 - jest |
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Thu, 21 December 2006 Skąd: Żyrardów ![]() |
czesław
potwierdzam słowa Adasia, czysciłem jedno RS4, łacznie z kolektorem ssacym (a zarosniety był naprawde w ch#j) i doszło 28 koni. PS. Powinienes Adas kojarzyc choc troche auto, stalowy-zielony kolor, koleś przed 50siątką, był u Ciebie na pomiar przed czyszczeniem. Blachy odemnie z miasta WZY -------------------- 885 60 50 40
|
|
|
![]()
|
|
Tak mechanik od alternatorow ?
|
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Thu, 21 December 2006 Skąd: Żyrardów ![]() |
Dokadnie tak
![]() -------------------- 885 60 50 40
|
|
|
![]()
|
|
rs4 b8 bedzie u mnie w przyszlym tygodniu . rs5 ma tez problemy
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Fri, 13 June 2008 Skąd: Warszawa ![]() |
Może ktoś wie, czy między wersjami 420 i 450 KM są istotne różnice mechaniczne? Bo samym softem to chyba tego nie uzyskali?
-------------------- 1991 S2 Coupe - było
2001 IS200 - jest |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Tuesday, 15 July 2025 - 19:27 |