![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Wed, 20 November 2002 Skąd: Warszawa ![]() |
Ale to czy ta turbina jest inna niz ta ktora kolega przyniosl do naprawy gwarancyjnej to juz musi udowodnic sprzedawca , Polska jest chorym krajem ale jeszcze zasada domniemanej niewinnosci obowiazuje . Takze to nie kolega musi udowadniac ,ze nie jest wielbladem tylko sprzedawca musi udowodnic ,ze to jest inna turbina.
Chyba ze kolega ma inny numer na tej turbinie ktora wzial a inny na fakturze |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Wed, 22 December 2004 Skąd: Wrocław ![]() |
Z własnego doświadczenia-policja na bank umorzy sprawę z braku dowodów, sprzedawcy zostanie sąd(wpis 8% wartości przedmiotu sporu), sprawa będzie się toczyć w postępowaniu zwykłym, potrwa długo, sprzedawca niewiele osiągnie. Sąd z uwagi na to iż pozwany jest osobą fizyczną będzie wszystko dokładnie tłumaczył i wogóle powód(sprzedawca) będzie w dużo gorszej sytuacji. Ja bym jeszcze ubiegł wypadki i pozwał sprzedawcę o pomówienie jak tylko policja umorzy sprawę(tu już zależy od wniosku jaki sprzedawca złożył do prokuratury-jeśli było to zawiadomienie o domniemaniu popełnienia przestępstwa to jest kryty, jeśli zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa, to można to wygrać). Tak wogóle to ktoś mógłby w waszym imieniu zadzwonić do gości i ich trochę postraszyć w ten deseń, najlepiej jakiś młody prawnik z jajami.
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Mon, 03 November 2003 Skąd: Nowy Dwór Maz. ![]() |
jak bardzo nielegalna jest ta lista Bullitta? mozecie napisac jak to ma wygladac i w jaki sposob jest nielegalna, bo moze torche miejsca na serwerku by sie znalazlo
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Wed, 29 December 2004 Skąd: Lublin http://LKT.pl ![]() |
ad listy bullita, mam nietykalne konto w usa
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Wed, 26 May 2004 Skąd: trójmiasto ![]() |
to dawać tą liste .poco ona jak nikt jej nigdy nie widział???/
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 14 October 2002 Skąd: WWA ![]() |
Ile razy mozna pisac, ze ta lista nigdy nie wyjdzie na swiatlo dzienne (o ile w ogole istnieje).
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Fri, 22 November 2002 Skąd: PŁOCK ![]() |
CYTAT("roos":1hcjofuh) Ile razy mozna pisac, ze ta lista nigdy nie wyjdzie na swiatlo dzienne (o ile w ogole istnieje).
BOG istnieje ale go nie widziałem -------------------- IBIZA 1.4 8V
16,93 ET__Bemowo 16.09.2006 |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Tue, 13 July 2004 Skąd: WuWuA ![]() |
CYTAT("MARCIN--Ibiza":3e1l5jfm) CYTAT("roos":3e1l5jfm) Ile razy mozna pisac, ze ta lista nigdy nie wyjdzie na swiatlo dzienne (o ile w ogole istnieje). BOG istnieje ale go nie widziałem Bo widzisz - złe grzybki wkładasz do bigosu.... i ja "na ten przykład" widziałem... -------------------- 13,67 ET
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Wed, 19 January 2005 ![]() |
witam co prawda problem jest nie chudy ale ja takie sprawy zalatwiam siekiera
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Wed, 26 May 2004 Skąd: trójmiasto ![]() |
a co??bijesz sie nia po glowie???
|
|
|
![]()
|
|
don padre Dołączył: Thu, 18 September 2003 Skąd: officially Boat. ![]() |
CYTAT("roos":27lkr3s7) Ile razy mozna pisac, ze ta lista nigdy nie wyjdzie na swiatlo dzienne (o ile w ogole istnieje).
1. Lista na pewno istniała - Bullitt założył wątek na forum. Z oczywistych względów nie miała racji bytu i od czasu usunięcia jej jest owiana legendą. 2. Lista nierzetelnych firm na pewno by się przydała, ale z prawniczego punktu widzenia jest to trudne (niemożliwe?) do wykonania. Jednak - na ile czytam wypowiedzi Bullitta - nie przypuszczam, by spękał tego, że może się komuś narazić - raczej opublikowałby ponownie listę, gdyby mógł. A najpewniej jest na tyle rozsądny, że nie widzi sensu ganiania się po sądach z wszystkimi, którzy poczuliby się zniesławieni - po co? -------------------- Giulia/i3/S40/e36
'Who controls the past controls the future. Who controls the present controls the past'. |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Sun, 07 March 2004 Skąd: Grodzisk Maz./Janinów ![]() |
chciałbym zamknąć ten wątek, bo nie zgłosił się nikt, kto wniósłby coś nowego i mógłby ewentualnie pomóc, a wszyscy uparli się na listę Bullita... że też mnie podkusiło, żeby o niej wspomnieć... jak chcecie deliberować na temat listy, jej istnienia i.t.p. to załóżcie wątek... ja szukałem kogoś, kto ewentualnie miałby czas, żeby złożyć zeznania, że został oszukany w podobny, bądź taki sam sposób... tu nie znalazłem, chociaż wcześniej był topic z podobnymi przypadkami ( w sensie kupienia uszkodzonego turbo, bądź naprawy gwarancyjnej).
-------------------- GOLF I Gti Turbo
250ps - program drogowy 350+ - program dragowy |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 14 October 2002 Skąd: WWA ![]() |
CYTAT("Owko":144fg4c1) nie przypuszczam, by spękał tego, że może się komuś narazić - raczej opublikowałby ponownie listę, gdyby mógł. A najpewniej jest na tyle rozsądny, że nie widzi sensu ganiania się po sądach z wszystkimi, którzy poczuliby się zniesławieni - po co?
Gdyby ta lista istniala, to wystarczyloby ja anonimowo wyslac do dowolnej z 15 osob z tego forum ktore sie deklarowaly ze moga ja umiescic w sieci. Nie takie rzeczy w necie sa jak lista kiepskich polskich warsztatow samochodowych. Aha, EOT z mojej storny. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Thursday, 26 June 2025 - 11:21 |