![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Mon, 24 March 2003 ![]() |
Nie pamiętam już czy to na tym forum, ale ktoś sprzedawał taką kamerę
za chyba 500 zł gdzie normalna cena rynkowa oscylowała w okolicy 800 zł. Nie pamiętam kompletnie modelu. Miała dobry motyw zapisywania, jakiś długi czas nagrania, a jak się zapełni to nadpisywało czy coś w tym stylu. Do tego chyba w nocy całkiem dobrze wychodziła i miała dość szeroki kąt 'widzenia'. Przyklejana na szybę, obok lusterka, względnie bardzo niewielkich rozmiarów. Proszę, polećcie mi jakiś model, bo nie wytrzymam - w czwartek podczas 20 minut ledwo uniknąłem 3 wypadków, tego samego dnia wieczorem doszedł unik 4-tego. Wszystkie na mieście, bezmyślne wymuszenia pierwszeństwa. Raz koleś doprowadził do tego, że wyleciałem na czołówkę na drugi pas, biedy by nie zabrakło. Jak go zatrzymałem i wytłumaczyłem co odwalił to mi tylko zza uchylonej szyby powiedział, że chuj mnie powinny obchodzić jego lusterka - żeby moja Kobieta mnie nie powstrzymała, to bym chyba dziś siedział w areszcie, do tego stopnia mnie zgotował. Drugi na czerwonym świetle ruszył na skrzyżowaniu, gdy ja i samochód obok mnie już ruszyliśmy i to dość dynamicznie, gdyby nie trzeźwość "sąsiada" na lewym pasie, to 3 auta były by rozbite. Mimo jego trzeźwości miałem jakieś 10 cm z jednej i z drugiej strony przy bardzo gwałtownym ruchu wymijania kolesia. On na to nic, nawet się nie obejrzał, jechał dalej prosto wpatrzony w jeden punkt szyby jak szpak w pizdę. Trzeciego nie chce mi się opisywać a czwarty mało co nie rozwalił mi pół przodu, gdy ja wyjeżdżałem na swój pas włączając się do ruchu, a on z lewego pasa zza innego auta wyleciał na pełnym bucie swoim BMW E34 ze szpakówką. To co robił dalej na drodze to istna masakra - ale temu nie popuściłem i złapałem go po 700 metrach. Na takich idiotów chcę mieć kamerę w aucie, bo szkoda mi tłumaczeń przed drogówką. Co polecacie? |
|
|
![]() |
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Mon, 28 April 2008 Skąd: Drag Racing Strip ![]() |
-------------------- American Muscle.
Pontiac Firebird Esprit '77 z LS1 |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Thu, 06 January 2005 Skąd: Anastazew ![]() |
Jak chcesz profi kamere do rejestrowania jazdy, to znajomi uzywaja T-Eye ADR 3000. Sprawdza sie swietnie.
Przykladowy filmik z niej: http://www.youtube.com/user/bernardo972#p/a/f/0/cWggbvs2xRU Slynny dzown DB9: http://www.youtube.com/user/milo0009#p/u/4/re1zCthZvpo -------------------- Duże, średnie i średnio małe...
Moc dostarcza - Master's Tuning Octavia Club Polska |
|
|
![]()
|
|
Ile czasu trzyma bateria? Jak chcesz profi kamere do rejestrowania jazdy, to znajomi uzywaja T-Eye ADR 3000. Sprawdza sie swietnie. Przykladowy filmik z niej: http://www.youtube.com/user/bernardo972#p/a/f/0/cWggbvs2xRU Slynny dzown DB9: http://www.youtube.com/user/milo0009#p/u/4/re1zCthZvpo Poczytałem trochę o niej i rzeczywiście jest bardzo funkcjonalna. |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Thu, 06 January 2005 Skąd: Anastazew ![]() |
Mi GoPro HD trzyma baterie max 2-3h.
-------------------- Duże, średnie i średnio małe...
Moc dostarcza - Master's Tuning Octavia Club Polska |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sat, 21 June 2003 ![]() |
Używam GoPro Hero HD
+ montaż na szybkozłączkę (nie zostawiamy sprzętu w samochodzie) + wysoka rozdzielczość pozwalająca w odpowiednich warunkach oświetleniowych złapać rejestracje nawet oddalonych aut + około 2,5h nagrywania non stop (są dostępne ładowarki samochodowe, dzięki którym długość nagrania ogranicza tylko rozmiar karty sd 32GB) + można kasować "puste" nagrania na bieżąco z poziomu kamery (nie trzeba podpinać do kompa) - brak prerecordingu - nie złapiemy nic po fakcie - słabiutka jakość nagrań w nocy (właściwie same szumy wtedy rejestruje) - nauka obsługi przy pomocy dwóch guzików i skąpego wyświetlacza wymaga trochę praktyki Pewniej się z tym na drodze człowiek czuje. Działa jak kaganiec, kiedy samemu ma się ochotę robić coś dziwnego:) Od pół roku z tym latam i naprawdę polecam. -------------------- 7:39,9
2:35,8 1:37,9 |
|
|
![]()
|
|
- brak prerecordingu - nie złapiemy nic po fakcie Czyli brak nadpisywania w momencie, gdy karta jest pełna? - słabiutka jakość nagrań w nocy (właściwie same szumy wtedy rejestruje) A istnieje kamera (alternatywa), która w miarę nagrywa w nocy? |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 02 August 2007 Skąd: Kraków ![]() |
prerecording - tak mi sie przynajmniej wydaje - w momencie kiedy nie nagrywamy nic ale kamerka jest włączona, samoistnie następuje nagrywanie np. 30 sekund, minuty, 5 minut po czym po zapełnieniu np. tych 30 sekund materiał automatycznie zostaje skasowany i nagrywa się dalej "od nowa" a więc nagrywamy non stop i jedynym ograniczeniem jest bateria.
-------------------- e55 amg w210 - gone
m3 e46 - gone scirocco r dsg |
|
|
![]()
|
|
Czyli brak nadpisywania w momencie, gdy karta jest pełna? Chodziło mi o to, że kamera nie posiada funkcji ciągłego nagrywania ostatnich powiedzmy 30s, tak, żeby móc "nagrać wstecz". Jak tylko nastąpi zdarzenie naciskamy przycisk i mamy ostatnie 30s nagrane. Jeżeli chodzi o nadpisywanie, to też go nie ma, ale wystarczy zainwestować w kartę 16 albo 32 gb i nie masz szansy jej zapełnić na jednym ładowaniu baterii. Minuta full HD to około 100 mega. A istnieje kamera (alternatywa), która w miarę nagrywa w nocy? Nie wydaje mi się, żeby w rozsądnych pieniądzach istniało takie rozwiązanie. Można wymontować nightvision z jakiegoś nowego mercedesa i spróbować dorobić do tego recorder, ale to już ostra rzeźba. Na GoProHD w nocy w mieście coś będzie widać, ale oscara za to nie dostaniesz. -------------------- 7:39,9
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Wed, 26 May 2004 Skąd: Rzeszów ![]() |
Można kombinować z Car PC i dobrą kamerą internetową . Tylko to już rzeźbienie jest . Wtedy też można mieć więcej niż jedną kamerę
![]() |
|
|
![]()
|
|
Kamerą, którą opisywałem w pierwszym poście jest ta sztuka http://allegro.pl/kamera-samochodowa-rejes...1427832459.html
A to, to rozumiem gówno kompletne? http://allegro.pl/kamera-samochodowa-rejes...1430453281.html bo jak w miarę spełni funkcję nagrywania to może kupić 2-3 sztuki w cenie jednej GoPRO do kilku aut. A jak nagrywa GoPRO nocą, ale w mieście? W sensie przy świetle latarnianym ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 21 August 2006 Skąd: pomorze ![]() |
za 140 pln to chyba sam sobie kupie z ciekawosci.
wg mnie, wystarczy, że obraz z kamery da ogólny pogląd na sytuację na drodze bez zbędnych szczegółów otaczającego krajobrazu. edit: tylko ta cena przesylki -------------------- najwazniejsze aby nasze dzieci mialy bogatych rodzicow
|
|
|
![]()
|
|
może kupić 2-3 sztuki w cenie jednej GoPRO do kilku aut. Mając szybkozłączki zamontowane na szybach przełożenie GoPro z auta do auta to 5 sekund. Chyba, że chcesz, żeby cała rodzina nagrywała się we wszystkich furach jednocześnie ![]() A jak nagrywa GoPRO nocą, ale w mieście? W sensie przy świetle latarnianym ? Na GoProHD w nocy w mieście coś będzie widać, ale oscara za to nie dostaniesz. Uprzedzając wątpliwości, nie mam nic wspólnego z dystrybucją GoPro ![]() ![]() -------------------- 7:39,9
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Tue, 12 November 2002 Skąd: Warszawa ![]() |
zabawa jest naprawdę przednia. Mniej przednia zabawa jest dla tych, którzy przed Tobą jadą samochodem ![]() -------------------- F32 alpine white
|
|
|
![]()
|
|
Mniej przednia zabawa jest dla tych, którzy przed Tobą jadą samochodem ![]() Nie poruszam się Vectrą C, także nie ma biedy ![]() Jagus, jeżeli kupisz to stawiam flachę, za to że zrobisz za królika doświadczalnego ![]() Z tą przesyłką to jestem niemalże pewien, że to część zarobku. Tak byłby min. odbiór osobisty i w ten sposób cena wzrasta. |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 23 August 2010 ![]() |
Na stronie aukcji tej kamery (http://allegro.pl/kamera-samochodowa-rejestrator-trasy-monitor-2-5-i1430453281.html) za 134 PLN pisze że forma płatności przedpłata i w przypadku niezgodności towaru wysyłka na własny koszt do nadawcy do Chin. Na razie sprzedane około 50-ciu przedmiotów przez tego usera (jak rozumiem z Chin - i koszt transportu 75 PLN). Dlatego cena jest jaka jest...ale przy tej cenie może to być akceptowalne ryzyko.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 18 July 2025 - 20:06 |