![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Rookie Dołączył: Mon, 19 March 2007 Skąd: zakopane ![]() |
WITAM ...
Przedstawiam moje audi model B4 avant quattro auto w trakcie zmian mechanicznch jak i wizualnych silnik 2.0 16v 140 PS rok 1994 sprowadzony z austri w 2006 ,w bardzo ładnym stanie (typowa seria) Zmiany mechaniczne: -silnik z vw passat 2002 rok 1.9 tdi 130 PS oznaczenie AWX -szkrzynia biegów 6-cio biegowa z audi a6 1998 rok (quattro) -tylny most audi coupe quattro 2.8 -zaciski hamulcowe z audi s2 (dwutłoczkowe) -tarcze 276 mm brembo + kloci feredo -sprzegło speik made in Radzikowski Zmiany wygladu auta: -lampy soczewkowe audi RS2 -zderzak przedni audi RS2 -zderzak tylni audi RS2 -lusterka audi RS2 -halogeny + kierunki audi RS2 -tylna blenda audi RS2 -atrapa przód made in JOM -felgi ATS DTM 17 , bardzo lekkie -spoiler tzw daszek na tylnej szybie Zmiany wnętrza auta : -kierownica trójramienna -fotele audi TT (podgrzewane) -dodatkowe zegary pod panelem nawiewów -dodatkowe zegary na slópku (cisnienie paliwam, EGT, doładowanie) Plany na sezon 2008 -zmiana turba na tzw big turbo gt25 56V -większy intercooler -wydech 2,5 cala kwasniak -sportowy wałek GRUNDLER -pompowtryski z ARL -zawieszenie gwintowane H&R -możliwe za zaciski , jarzma i pisaty z audi RS2 -program, jak sie uda i co wyjdzie sie okarze plany na 2xx PS i 5xxNM Podziekowania dla kolegów Mrozio i Lisek za wymiane silnika i skrzyni oraz wszelkie przeróbki mechaniczne jak i elektryczne Podziekowania dla kolegi staszek1 , za wsparcie i cenne rady Samochód w fazie koncowej , wydech , kolektor montaż turba , intercoolera wykonała firma Daniela z TTC Kraków zostało jeszcze wystrojenie auta URL=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f096cb99b77a0473.html] ![]() URL=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f88d7f0556dc3c5c.html] ![]() URL=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d827924188cb7d7a.html] ![]() URL=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/df8aaa82ac1890e6.html] ![]() URL=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/4a63f9ac60cd894a.html] ![]() URL=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1d90fc9e0615b729.html] ![]() ![]() |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Wed, 08 December 2004 Skąd: zakopane ![]() |
no wyglada ladnie , teraz czas zeby zaczela jezdzic
![]() -------------------- Focus RS , BMW 1 Coupe w budowie
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 23 February 2006 Skąd: Kraków ![]() |
Do RS2 osiagami to chyba troche mu brakuje, chociaz przyznaje ze wyglada bardzo ładnie, jak to z gratami z RS 2 ki.. Widze ze Plaski działa na całego,,
-------------------- Celica Caros Sainz, Outback, Legacy, Q3. Jeszcze sie driftrajka na bazie taczek buduje :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Wed, 23 July 2003 Skąd: Katowice ![]() |
Bardzo przyjemny samochód. GT25 to juz niezla locha. Czy seryjne pompki z ARL'a to nie za mało na potencjał turbiny?
-------------------- "The smarter you play, the luckier you'll be"
|
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Thu, 10 October 2002 Skąd: Warszawa ![]() |
zmień atrapa przednią na tą z RS2, bo ta zupełnie nie pasuje do auta
-------------------- Administrator forum - kontakt forum@racingforum.pl
TP: 1:42.147 | 450 km | 1335kg | slick Hankook 260 VERKLINE |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 20 November 2006 Skąd: Warszawa ![]() |
Ladnie wyszlo
![]() ![]() OkaŻe a nie okarze, chyba ze mowimy o tym ze program ma ukarac te 2xx KM ![]() -------------------- Reklama na forum jest możliwa jedynie na określonych warunkach.
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Tue, 21 August 2007 ![]() |
lusterka są z rs2 czy z porsche?
bo lusterko od strony kierowcy jest przekrzywione do dołu (czy mi się tylko wydaje?) a ZTCW tak właśnie wygląda jak założy się lusterka z porsche bez małej rzeźby |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Sun, 15 July 2007 Skąd: Torun/Edinburgh ![]() |
zmień atrapa przednią na tą z RS2, bo ta zupełnie nie pasuje do auta ...exactly... -------------------- <<< A U D I >>>
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sun, 21 September 2003 Skąd: Elbląg ![]() |
piekny samnochodzik te strare aduki stylizowane na rsa maja cos w sobie tylko koniecznie zmien ten gril
Tdi góra ![]() -------------------- Black smoke racing corrado tdi by CHANGE Engine Garage soft by Bartezzz
|
|
|
![]()
|
|
lusterka są z rs2 czy z porsche? bo lusterko od strony kierowcy jest przekrzywione do dołu (czy mi się tylko wydaje?) a ZTCW tak właśnie wygląda jak założy się lusterka z porsche bez małej rzeźby lusterka ori RS2 , mam też lusterka z 911 ale nichciałem ich piłować ![]() |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 04 February 2005 Skąd: Pruszków ![]() |
http://cgi.ebay.co.uk/AUDI-RS2-AVANT-RS2-F...p3286.m20.l1116
tu masz emblemat np. Autko przyjemne, gratuluję -------------------- Lexus IS200t
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 27 March 2007 Skąd: Gliwice/Rybnik ![]() |
Piękny. Brakuje tylko zdjęcia całego auta z tyłu
![]() -------------------- 200KM/290Nm/1088kg
|
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Thu, 21 December 2006 Skąd: Żyrardów ![]() |
Oglądałem auto na forum 80 i zrobiło na mnie bardzo przyjemne wrazenie. Wyglada naprawde ładnie. Jakis wykresik z hamowni po modach byłby wskazany. Jak bedzie te 250hp to powinno juz sie odpychac dosc ładnie. Do RS-a bedzie brakowało, ale za to palił bedzie ze 3 razy mniej
![]() -------------------- 885 60 50 40
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 30 January 2003 Skąd: Warszawa ![]() |
Auto nigdy nie zbliży się do RSa, niemniej jednak jest bardzo przyjemnym substytutem. Właścielowi należą się pochwały, za pomysł i pracę włożoną w modyfikację.
Gratuluję i pozdrawiam. ![]() -------------------- S2 Coupe, Coupe quattro, Cabriolet V6 USA
|
|
|
![]()
|
|
Piękny. Brakuje tylko zdjęcia całego auta z tyłu ![]() fotka tyłu dodana natomiast jak chodzi o fele z rs2 to mają rozstaw 5x130 co za tym idzie zamina dość kosztowna bo nietylko fele ale piasty , tarcze , zaciski , jażma , itp itp jak narazie skupiam sie na tym by autko jezdziło wykresik dołącze jak Daniel zestroi auto zobaczymy co i jak pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sun, 27 June 2004 Skąd: dziesiąta/sławinek ![]() |
słyszałem plotki o czymś takim jak przejścówki z np.5x112 na 5x130
![]() ![]() -------------------- Audi S2 ABY/ RS6 / Porsche 911 Turbo X50 Techart kit
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sun, 16 April 2006 Skąd: ja to wiem... ![]() |
słyszałem plotki o czymś takim jak przejścówki z np.5x112 na 5x130 ![]() ![]() taa ale B4 mają rozstaw 4x108, esy mają 5x112 a eresy 5x130... gratki za wkład... autko robi sie coraz ciekawsze ![]() -------------------- B4 8C 2.0 20vt 7163 EFR 6-gang quattro
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 10 January 2008 Skąd: Warszawa WJ ![]() |
RS2 (cabrio)? czyli w Audi Cabriolet były np. lampy soczewkowe (chyba reflektory?) takie jak w RS2 Avant czy też była jakaś wersja RS2 bez dachu?
-------------------- cztery koła i silnik
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Sunday, 20 July 2025 - 22:55 |