Shoutbox 0 nowych PW 

4 Stron V  < 1 2 3 4 >  
Reply to this topicStart new topic
> MITSUBISHI FTO PIERWSZE LHD
!markos
post Thu, 18 Oct 2007 - 00:10
Post #21

prawie jak integra

a mnie sie ten wynalazek w ogole nie podoba.. nie wiem jakich zabiegow stylistycznych dokonano w stosunku do oryginalnego nadwozia (o ile jakichs dokonano) - ale i tak jest paskudny..

wczesniejsze pytanie "itr czy fto" to jakis zarcik byl..? to az tak super skreca, zeby zastanawiac sie czy fto, czy moze "best handling fwd"?
Go to the top of the page

+Quote Post
Wspieraj forum
post Thu, 18 Oct 2007 - 00:10
Post #

Dotacja

Dotacja na forum

Quote Post
sharxhunter
post Thu, 18 Oct 2007 - 08:38
Post #22

Super User

to była czysta ciekawość co wyjdzie taniej, nie biorąc pod uwagę aspektów takich jak skręcanie np

+Quote Post
kisielisodd
post Thu, 18 Oct 2007 - 09:51
Post #23

Forum Homee

Super projekt, jako entuzjasta marki mitsu jestem pod wrażeniem !!!!

--------------------
Pozdrawiam
A.

+Quote Post
rennen
post Thu, 18 Oct 2007 - 13:22
Post #24

I live here !

CYTAT("!markos":1ou6iec9)
wczesniejsze pytanie "itr czy fto" to jakis zarcik byl..? to az tak super skreca, zeby zastanawiac sie czy fto, czy moze "best handling fwd"?

Nie demonizowałbym na twoim miejscu, bo FTO też jest szerokie i ma niezły zawias. Nie twierdzę, że jest szybsze od ITR, ale uważam, że to porównywalna liga.

--------------------
'93 e36 325i - kolejna próba :)
'94 e34 v8

+Quote Post
!markos
post Thu, 18 Oct 2007 - 13:38
Post #25

prawie jak integra

luz, jak zwykle zle cos ujalem bylem bardziej ciekaw, niz chcialem wyglaszac jakies opinie nie znajac auta

+Quote Post
waldek HOT
post Thu, 18 Oct 2007 - 16:13
Post #26

Rookie

CYTAT("Marlon":2edqbwkd)
no fajnie fajnie, ale forum się nazywa "performance" a nie "dashboard swapping", więc chętnie byśmy się czegoś dowiedzieli... Co to auto umie, jaki to silnik, jakie opcje na przyszłość?

Witam
mitsubishi fto version-r wedlug moich informacji 1500szt. tego wypuscili w manualu i z seryjna szpera i odlaczana trakcja taki model wlasnie posiadam odrazu zapewniam ze skreca jeszcze zadnej latarni nie zaliczylem ale powaznie na sawiasie D2 da sie prowadzic calkiem ostro.
silnik;V6 DOHC24v w ukladzie mivec
typ silnika 6A12
pojemnosc 2000
PS-220/7500 podobno?jeszcze niesprawdzilem ale calkiem sie zbiera
niutki 204/6000
waga mojej sztuki bo to juz sprawdzilem to 1090kg

Added after 11 minutes:

I jeszcze z ciekawostek FTO jest na plycie podlogowej lancera EVO3,ma to samo zawieszenie i hamulce,uklad kierowniczy tez.

--------------------

+Quote Post
240Z
post Thu, 18 Oct 2007 - 17:27
Post #27

SHIFT_oldschool

A nie zwykłego Lancera? Mogę się mylić, ale Evo chyba miało napęd na cztery koła...

Co to znaczy "to samo zawieszenie" - jego układ, czy poszczególne części? Układ hamulcowy w starych Evo bez zacisków Brembo to żadna rewelacja...

+Quote Post
slevin
post Thu, 18 Oct 2007 - 18:40
Post #28

Rookie

Z całym szacunkiem do projektu ale muszę parę rzeczy wyprostować:
GP Version R podobnie jak GPX miała 200 PS więc jeżeli u Ciebie jest więcej pewnie podłubane.
Dodatkowo posiadała ona pierdoły z Ralliart’u:
1.Tłumik końcowy
2.Rozpórki przód i tył
Nic nigdy nie słyszałem na temat szpery więc pewnie została dołożona.
Porównując zawieszenie, hamulce i układ kierowniczy z EVO byłbym bardzo ostrożny.
Jeżeli chodzi o wagę pomyliłeś się o 80kg czyli 1170(seria), u Ciebie więcej( ~ seria + audio).
MIVEC to system zmiennych faz rozrządu, takie hondoskie VTI.
Pozdrawiam

P.S. Projekt bardzo ciekawy, chyba wybiorę się do tego autoR’a- też bym se takie sprawił

+Quote Post
izzy_rajder
post Thu, 18 Oct 2007 - 19:19
Post #29

Forum Killer

CYTAT("slevin":3fldcaic)
Pozdrawiam

Jak już przytaczasz takie dokładne dane apropos FTO, to mogłeś się ustrzec takiego babola. VTI to w hondzie wersja wyposażenia. Tobie pewnie chodziło o VTEC...

--------------------
twins on board

+Quote Post
waldek HOT
post Thu, 18 Oct 2007 - 19:25
Post #30

Rookie

CYTAT("240Z":3wpyodiz)
A nie zwykłego Lancera? Mogę się mylić, ale Evo chyba miało napęd na cztery koła...

Co to znaczy "to samo zawieszenie" - jego układ, czy poszczególne części? Układ hamulcowy w starych Evo bez zacisków Brembo to żadna rewelacja...[/quote
pisalem o zawieszeniu;amortyzatory,wachacze,drazkach.

Added after 3 minutes:

CYTAT("240Z":3wpyodiz)

Co to znaczy "to samo zawieszenie" - jego układ, czy poszczególne części? Układ hamulcowy w starych Evo bez zacisków Brembo to żadna rewelacja...

pisalem o zawieszeniu;amortyzatorach,wachaczach,koncowkach,listwie kierowniczej.A nie napedech

--------------------

+Quote Post
Dziku
post Thu, 18 Oct 2007 - 19:31
Post #31

Forum Homee

OK, czy jeśli rzeczywiście ukłąd(albo płyta podłogowa) z evo są pokrewne, to jest szansa na AWD? Bo samochodzik fajny, tylko napęd ma na niewłaściwe koła, więc jak nie da rady rwd, to może chociaż 4x4?
Pozdro

+Quote Post
slevin
post Thu, 18 Oct 2007 - 19:35
Post #32

Rookie

CYTAT("izzy_rajder":2jccypz1)
CYTAT("slevin":2jccypz1)

Pozdrawiam

Jak już przytaczasz takie dokładne dane apropos FTO, to mogłeś się ustrzec takiego babola. VTI to w hondzie wersja wyposażenia. Tobie pewnie chodziło o VTEC...

Babol, babol,oj tam, każdy wie o co mi chodziło

+Quote Post
waldek HOT
post Thu, 18 Oct 2007 - 19:35
Post #33

Rookie

CYTAT("slevin":3tjytopw)
GP Version R podobnie jak GPX miała 200 PS więc jeżeli u Ciebie jest więcej pewnie podłubane.
1.Tłumik końcowy
2.Rozpórki przód i tył
Porównując zawieszenie, hamulce i układ kierowniczy z EVO byłbym bardzo ostrożny.
Jeżeli chodzi o wagę pomyliłeś się o 80kg czyli 1170(seria), u Ciebie więcej( ~ seria + audio).
Pozdrawiam

P.S. Projekt bardzo ciekawy, chyba wybiorę się do tego autoR’a- też bym se takie sprawił

co do twojego sprostowania,na temat dodatkow Ralliart to masz racje,co do mocy GPX tez ale jeszcze troche wiedzy brak.Co do szpey tez sie mylisz.Co do porownania z evo tez mam racje wiem z jakich czesci korzystalem,przy przerobce,dodam jeszcze ze te same hamulce sa w galancie

P.S.Widzisz co do tego gdzie chcesz jechac zeby sobie sprawic takie auto tez sie MYLISZ

--------------------

+Quote Post
240Z
post Thu, 18 Oct 2007 - 19:47
Post #34

SHIFT_oldschool

CYTAT("waldek HOT":3gdi2uf2)
P.S.Widzisz co do tego gdzie chcesz jechac zeby sobie sprawic takie auto tez sie MYLISZ

Przyganiał kocioł garnkowi... Czy mi się wydaje, czy jesteście konkurencją?

+Quote Post
waldek HOT
post Thu, 18 Oct 2007 - 19:49
Post #35

Rookie

CYTAT("Dziku":3hwe9srt)
OK, czy jeśli rzeczywiście ukłąd(albo płyta podłogowa) z evo są pokrewne, to jest szansa na AWD? Bo samochodzik fajny, tylko napęd ma na niewłaściwe koła, więc jak nie da rady rwd, to może chociaż 4x4?
Pozdro

sa pokrewne wystarczy sprawdzic punkty pomiarowe na elektronicznej plycie podlogowej sa identyczne,rozstaw osi tez identyczny;4x4 mam w planie.ale juz nie z tym silnikiem tylko od vr4.na razie chcialem zobaczyc jak to dziala w serii no i jeszcze musze troche popracowac nad szczegolami.4lata szukalem tego auta mialem wielka wiedze teoretyczna.a teraz zaczynam posiadac praktyczna no i musze stwierdzic ze te dwie wiedze mocno sie roznia.

--------------------

+Quote Post
slevin
post Thu, 18 Oct 2007 - 19:52
Post #36

Rookie

CYTAT("waldek HOT":6w2r62mg)
CYTAT("slevin":6w2r62mg)
1.Tłumik końcowy
2.Rozpórki przód i tył
Pozdrawiam

co do twojego sprostowania,na temat dodatkow Ralliart to masz racje,co do mocy GPX tez ale jeszcze troche wiedzy brak.Co do szpey tez sie mylisz.Co do porownania z evo tez mam racje wiem z jakich czesci korzystalem,przy przerobce,dodam jeszcze ze te same hamulce sa w galancie

Ja patrzyłem na twoje zdjęcia, a limitowana wersja FTO w kolorze żółtym była wyposażana fabrycznie w LSD - gp version R LSD nie zapewniało.
Nie wykluczam,że może być na Twoim aucie trzeci kolor. Na temat powiązań z EVO nie polemizuję. Słyszałem, że autoR składa właśnie drugiego FTO i mam zdecydowanie bliżej.

+Quote Post
waldek HOT
post Thu, 18 Oct 2007 - 20:04
Post #37

Rookie

CYTAT("240Z":uzcyjzqq)
CYTAT("waldek HOT":uzcyjzqq)

Przyganiał kocioł garnkowi... Czy mi się wydaje, czy jesteście konkurencją?

nie znam tego pana, chyba?ale masz racje "przyganial kociolek garnkowi',bynajmniej nie po to pokazalem wam te auto zeby sie z kims przekomarzac na temat tego co stoi u mnie w garazu.

Added after 8 minutes:

CYTAT("slevin":uzcyjzqq)
CYTAT("waldek HOT":uzcyjzqq)
CYTAT("slevin":uzcyjzqq)
1.Tłumik końcowy
2.Rozpórki przód i tył
Pozdrawiam

Ja patrzyłem na twoje zdjęcia, a limitowana wersja FTO w kolorze żółtym była wyposażana fabrycznie w LSD - gp version R LSD nie zapewniało.
Nie wykluczam,że może być na Twoim aucie trzeci kolor. Na temat powiązań z EVO nie polemizuję. Słyszałem, że autoR składa właśnie drugiego FTO i mam zdecydowanie bliżej.

na moim aucie jest tylko jeden kolor zielony,pozostale cztery zdarlem do blachy! pis. pozdrawiam

--------------------

+Quote Post
sharxhunter
post Thu, 18 Oct 2007 - 20:04
Post #38

Super User

mnie zaskoczyły koszty zrobienia takiego FTO podane przez Auto'R a
a co do LSD, czytałem w jakiejś angielskiej gazecie, że była w tej wersji

+Quote Post
slevin
post Thu, 18 Oct 2007 - 20:27
Post #39

Rookie

CYTAT("sharxhunter":1p1o6eoz)
mnie zaskoczyły koszty zrobienia takiego FTO podane przez Auto'R a
a co do LSD, czytałem w jakiejś angielskiej gazecie, że była w tej wersji

No nie wiem z tego co ja czytałem LSD to tylko w limitowanej żółtej budzie występowało.
No ale wydaje mi się że nie ma już co tak polemizować i trzeba pogratulować dobrego projektu i życzyć powodzenia w następnych.

+Quote Post
Dziku
post Thu, 18 Oct 2007 - 20:45
Post #40

Forum Homee

Sharx, a na ile autoR wycenia taką przeróbkę, bo jakoś nie mogłem się dopytać...
Pozdro

+Quote Post

4 Stron V  < 1 2 3 4 >
Reply to this topicStart new topic

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Thursday, 10 July 2025 - 18:53