![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Wed, 16 October 2002 Skąd: wawa ![]() |
Gratulacje udanego projektu!
Keyser wrzuć jakiś filmik chętnie bym zobaczył takie PRAWIE M3 -------------------- Racing is my Life......
"I drift not because it is a quicker way around a corner, but it is the most exciting way" - Keiichi Tsuchiya S13 Moon Blue EMU LINK VEMS ECUMASTER SMT AEM APEXI POWER FC AUTRONIC HALTECH instalacje i strojenie. Hamownia 4x4 Dyno Project 2JZ Bp 98 Ultimate 701KM 787Nm NAJMOCNIEJSZY W POLSCE JZ ;) |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Mon, 23 December 2002 Skąd: z R-performance ![]() |
CYTAT("_robi_":16hazkur) Pozwole sie sobie powtorzyc po raz kolejny jestem w 100% zainteresowany powyzsza przerobka, jesli bym sie wyrobil w 24 tys ze wszystkim, w tym licze 12 tys na auto i 12 tys silnik pus prszelozenie go. Zawsze to lepiej niz kupic jakies zajezdzone 325 i pakowac w nie kase w silnik i tankowac niewiadomo ile. A z tego co piszecie osiagi sa przeciez nieporownywalnie lepsze. (z tym ze chyba nie znajde raczej za 12 tys zadbanego Coupe w zewnetrznym M Pakiecie nawet u Niemcow -czy moze sie myle?)
Juz patrzyłem po mobile i autoscoucie. Za 12 kafli będziesz miał taką bude pod domem juz zarejestrowaną... |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sun, 06 March 2005 Skąd: B-stok ![]() |
No ale widzisz mnie interesuje w M Pakiecie bo nie widze sensu kupic golej a pozniej kupowac pokoleji wszystko zeby ladnie to wygladalo. Najchetniej z jak najwiekszym silnikiem wtedy mi sie wiecej kosztow zwroci bo silnik odsprzedam drozej, ale w sumie nawet i taka 318is by wystarczyla w zupelnosci. Moze ktos z was zajmuje sie sciaganiem z niemiec bo wole nie robic tego na wlasna reke?
-------------------- Zbieram wszystkie zabawki na wiosne...
Sprzedam: E30 325ix Coupe 6500zl Golf 4 1.8T 2002r ok 200KM -23000zl |
|
|
gość_>STAN<_* |
![]()
|
![]() |
CYTAT("_robi_":35ejny1k) No ale widzisz mnie interesuje w M Pakiecie bo nie widze sensu kupic golej a pozniej kupowac pokoleji wszystko zeby ladnie to wygladalo. Najchetniej z jak najwiekszym silnikiem wtedy mi sie wiecej kosztow zwroci bo silnik odsprzedam drozej, ale w sumie nawet i taka 318is by wystarczyla w zupelnosci. Moze ktos z was zajmuje sie sciaganiem z niemiec bo wole nie robic tego na wlasna reke?
jak bedziesz chcial wykonac modyfikacje taka jak wykonano w KSR..to wystarczy Ci 318is silnik(sprzedasz ) do 3l diesel'a 3eba pare udogodnien... z astanawiam sie czy wal napedowy(seyjny)czy tez Rafał coś znalazł z astępc zego z konieczności..wkońcu to duuuzy moment...sie wykrecił sa mochod jak chcesz to Ci moge wyszukać...ewentualnie napisz na priv dokładniejsze info. (apropo daruj sobie Mpakiet...ludzie sobie za to licza jakby to byl M power w iec sugeruje z akupic zderzaki osobno a gałke z miany biegow zakupisz w salonie zderzaki z M pak ietu m oz na zakupic za sm ieszne pieniadze) |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Tue, 16 November 2004 Skąd: 22 ![]() |
grats...
...widzialem jak to auto jezdzi i widzialem pierwsza przejazdzke wlasciciela 1,2,3 nadal brak trakcji i tel keysera zeby sie uspokoil bo sie zabije... ...banan na twarzy all the time mialem chetke na ten silnik i gdyby moj nie byl w takim stanie jakim byl to bym go lyknal... ...ale nic straconego-jak zaloze to co jest w planie to chetnie sie ustawie pzdr |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Wed, 08 December 2004 Skąd: Warszawa ![]() |
CYTAT("karmi":2a7i0zk9) grats...
...widzialem jak to auto jezdzi i widzialem pierwsza przejazdzke wlasciciela 1,2,3 nadal brak trakcji i tel keysera zeby sie uspokoil bo sie zabije... ee, bez przesady, jak sie z nim scigalem z rolowanego gdzies od 20km/h to nie stracil trakcji nawet na I, zapina ladnie ale to nie 600KM zeby mielil kolami na III -------------------- Dzik zawsze pozdrawia.
- Clio stage 0.5 = 172->161->166(ET14.9)->184(ET?)->??(ET14.3)-> seria - R5 blue, 2.0 16 - 160KM - R5 black 1.4t mpi - R5 red 1.4t - R5 silver 1.4t Zycie jest za krotkie zeby jezdzic dieslem |
|
|
![]()
|
|
CYTAT("_robi_":1ld27vbn) No ale widzisz mnie interesuje w M Pakiecie bo nie widze sensu kupic golej a pozniej kupowac pokoleji wszystko zeby ladnie to wygladalo. Najchetniej z jak najwiekszym silnikiem wtedy mi sie wiecej kosztow zwroci bo silnik odsprzedam drozej, ale w sumie nawet i taka 318is by wystarczyla w zupelnosci. Moze ktos z was zajmuje sie sciaganiem z niemiec bo wole nie robic tego na wlasna reke? Ja przeglądam tylko dizle i benzyny 2.5 lyrta. Dizle ze wzgledu na to, że będzie mniej przeróbek a benzyne z dużą pojemnością ze wzgledu na duże seryjnie hamulce, mocniejsze półosie itp (w 1.8 będą mniejsze tarcze hamulcowe ) i fakt łatwje odsprzedaży tego co by zostało (chyba). Robi kolejny temat to cena auta. Faktycznie są za 1000-3000e auta które by wyszły dobrze ale niestety jak chcesz w M pakiecie lalke to trzeba wyłożyc i 5000-6000e tylko po co Added after 2 minutes: CYTAT("dzik) ee, bez przesady, jak sie z nim scigalem z rolowanego gdzies od 20km/h to nie stracil trakcji nawet na I, zapina ladnie ale to nie 600KM zeby mielil kolami na III
ona jest bez szpery jak zaczął mielić kołem na jeden to faktycznie mogło się krecic do trójki... |
|
|
![]()
|
|
z tego co wiem to jest bez szpery i kontroli trakcji...
...byla lekka mzawka i jedno kolo ciagle sie slizgalo fakt faktem ze ryczy i jezdzi jak nie diesel... ...fajny swap na tds w coupe pzdr |
|
|
![]()
|
|
CYTAT("Rogal1":345ac1v9) CYTAT("_robi_":345ac1v9) No ale widzisz mnie interesuje w M Pakiecie bo nie widze sensu kupic golej a pozniej kupowac pokoleji wszystko zeby ladnie to wygladalo. Najchetniej z jak najwiekszym silnikiem wtedy mi sie wiecej kosztow zwroci bo silnik odsprzedam drozej, ale w sumie nawet i taka 318is by wystarczyla w zupelnosci. Moze ktos z was zajmuje sie sciaganiem z niemiec bo wole nie robic tego na wlasna reke? Ja przeglądam tylko dizle i benzyny 2.5 lyrta. Dizle ze wzgledu na to, że będzie mniej przeróbek a benzyne z dużą pojemnością ze wzgledu na duże seryjnie hamulce, mocniejsze półosie itp (w 1.8 będą mniejsze tarcze hamulcowe ) i fakt łatwje odsprzedaży tego co by zostało (chyba). Robi kolejny temat to cena auta. Faktycznie są za 1000-3000e auta które by wyszły dobrze ale niestety jak chcesz w M pakiecie lalke to trzeba wyłożyc i 5000-6000e tylko po co Added after 2 minutes: CYTAT("dzik) ee, bez przesady, jak sie z nim scigalem z rolowanego gdzies od 20km/h to nie stracil trakcji nawet na I, zapina ladnie ale to nie 600KM zeby mielil kolami na III ona jest bez szpery jak zaczął mielić kołem na jeden to faktycznie mogło się krecic do trójki... No to moze masz racje, jestem ciekaw ile mi wyjdzie za caly zewnetrzny M Pakiet, no i heble, co propoujecie zrobic z hamulcami i zawieszeniem i jakie to sa koszta okolo?? Stan napisze za chwilke do ciebie priva -------------------- Zbieram wszystkie zabawki na wiosne...
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Wed, 08 December 2004 Skąd: Warszawa ![]() |
CYTAT("Rogal1":3pr7mpm9) ona jest bez szpery jak zaczął mielić kołem na jeden to faktycznie mogło się krecic do trójki...
To co ze bez szpery, ale to rwd. Gdyby mielil na III to co by bylo w fwd. -------------------- Dzik zawsze pozdrawia.
- Clio stage 0.5 = 172->161->166(ET14.9)->184(ET?)->??(ET14.3)-> seria - R5 blue, 2.0 16 - 160KM - R5 black 1.4t mpi - R5 red 1.4t - R5 silver 1.4t Zycie jest za krotkie zeby jezdzic dieslem |
|
|
![]()
|
|
hamulce i caly zawias od m3 dostaniesz w ksr...
...jesli nie zostana sprzedane do tego czasu pzdr |
|
|
![]()
|
|
CYTAT("karmi":1xsw5xra) hamulce i caly zawias od m3 dostaniesz w ksr...
...jesli nie zostana sprzedane do tego czasu pzdr o to chodzi ile mnie bedzie ta przyjemnosc bedzie kosztowac, mam tyle kasy co mi trzeba na auto i przerobke chce se zostawic troche na czarna godzine, za ile mozna dostac taki komplet?? -------------------- Zbieram wszystkie zabawki na wiosne...
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Thu, 20 May 2004 Skąd: Tarnów ![]() |
Mam takie pytanko: jak się autko sprawuje bo zapewne już troszke kilometrów przejechało z nowym "sercem" jakieś usterki coś się popsuło. Pytam bo chciałbym wiedzieć czy dużo jest problemów, po swapie.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Thu, 27 November 2003 Skąd: Plateau/Warszawa ![]() |
Auto jak do tej pory jeździ calkowicie bez problemow
Karmi - Kiedy ścigalem sie z Dzikiem byla juz na lepszych kolach niz na poczatku. Dzik - za kazdym razem startowalem z dwójki. Problemow z trakcją brak (na prostej, bo w lekkim zakręcie momentalnie zrywa). Czekamy aż wlasciciel zdecyduje sie na program, a w tym silniku daje on naprawdę dużo... -------------------- BMW M3T by VTG - ET 10.2s
Shelby GT500 - 12.1s |
|
|
![]()
|
|
CYTAT("dzik":15vrcrqx) To co ze bez szpery, ale to rwd.
Gdyby mielil na III to co by bylo w fwd. Prawda jest taka, że FWD to sie nadaje dla bab do jeźdzenia pod supermarket a nie takich mocy. Jak nie będzie szpery to będzie chlastać kołem nawet na 5-tce przy 200km/h Mnie bardzo ciekawi co wyjdzie po programie bo juz teraz auto pokazuje 40Nm więcej niż fabryka. Powiedzcie jak z budą czy nie trzeba jej bardziej usztywnić ( zgrzewy czy rozpórki) bo widze, że przód w minusie... |
|
|
![]()
|
|
CYTAT("_robi_":55uytdqy) CYTAT("karmi":55uytdqy) hamulce i caly zawias od m3 dostaniesz w ksr... ...jesli nie zostana sprzedane do tego czasu pzdr o to chodzi ile mnie bedzie ta przyjemnosc bedzie kosztowac, mam tyle kasy co mi trzeba na auto i przerobke chce se zostawic troche na czarna godzine, za ile mozna dostac taki komplet?? najprosciej jest sie zapytac chlopakow z ksr... ...do kazdego klienta podchodza indywidualnie pzdr CYTAT("PMN":55uytdqy) Auto jak do tej pory jeździ calkowicie bez problemow
Karmi - Kiedy ścigalem sie z Dzikiem byla juz na lepszych kolach niz na poczatku. Dzik - za kazdym razem startowalem z dwójki. Problemow z trakcją brak (na prostej, bo w lekkim zakręcie momentalnie zrywa). Czekamy aż wlasciciel zdecyduje sie na program, a w tym silniku daje on naprawdę dużo... tez czekam az go zawirusujecie... ...ale doszly mnie sluchy ze to ma byc auto dla "niuni: pzdr |
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Thu, 28 August 2003 Skąd: z przypadku ![]() |
wczoraj robiliśmy taki sam silnik, ale w "budzie-matce" czyli E39
ta E39 oryginalnie wyszła 196KM, a po chipie.... 232KM i 550Nm i nie dymi NIC nasza w oryg. wyszła 198KM..... więc potencjał jest taki sam .... co najmniej, w cywilnym wydaniu może kiedyś nastanie koniec "ERY tdi" w naszych wyścigach aaaaa... samochód zważony: 1340kg tylko nie tym naszym egzemplarzem, bo on do wyścigów nie jest ! |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Fri, 16 May 2003 Skąd: Warszawa ![]() |
Bedzie wykres?
-------------------- Skoda Octavia Combi RS TDI