![]() |
![]() ![]() |
![]() |
gość_>STAN<_* |
![]()
|
![]() |
CYTAT("joker":2n8v5uch) CYTAT("Artiv":2n8v5uch) Panowie nie ma co się bawić w spekulacje czy 330d jeździ lepiej od ///M3 3.0. Właściciel uzna że postawi ja na ćwiartkę w Modlinie to się wszystko okaże . Tu nie ma co się okazywać ani nie ma nad czym sepkulować. ~200 KM diesla mając nawet swój moment to stanowczo za mało, żeby przrównywać go do M3. wydaje mi sie ze forum SR.pl zawiera za dużo teoretyków... a najlepsze jest to ze kwalifikacje niektórych z nich opierają sie na wiedzy przelotnej; czyli ktos cos tam gdzies przeczytał a sam nie ma pojecia jak to działa... Co wiecej sa to osoby których Ja jako Ja nawet nie znam ani nic o nich wczesniej nie słyszałem... żenada... Dla wiadomości paru osób... 330 Diesel E36 zapier.... równo... I nie bulwersujcie sie za kazdym razem jak sie porównuje taki samochód do Mki...bo silink BMW łatwiej sie przerabia niż MGmbh. to tyle. |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Thu, 12 December 2002 Skąd: Fałtekowo ![]() |
a to "zapier...równo.." to organoleptycznie zapytam z kim stawal i wygral? ile Ciebie Stan wciaga? wystartuje na Bemowie?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sun, 01 May 2005 Skąd: Śląsk ![]() |
Okaże się jak Diesel pojedzie na Bemowie.
-------------------- ///Freude am Fahren /// 325i QP
e36 318i limo e36 325i coupe cd nastąpił ... też Coupe |
|
|
gość_>STAN<_* |
![]()
|
![]() |
to o ile mnie wciag to juz moja tajemnica...
sam jestem ciekaw jaki czas by miala 3jeczka... kolega mierzyl ja n G techu raz i wykazało mu b.niskie 14..ale G-tech to Gtech i to tylko proste urzadzenie... nie wiadomo czy ujzymy to auto na zawodach ..byc moze kiedys;) |
|
|
![]()
|
|
(">STAN<":21j9otnl) to o ile mnie wciag to juz moja tajemnica...
sam jestem ciekaw jaki czas by miala 3jeczka... kolega mierzyl ja n G techu raz i wykazało mu b.niskie 14..ale G-tech to Gtech i to tylko proste urzadzenie... nie wiadomo czy ujzymy to auto na zawodach ..byc moze kiedys;)[/quote] A szkoda bo na bank było by ciekawie takie auto postawić z M3 . -------------------- ///Freude am Fahren /// 325i QP
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Thu, 09 January 2003 Skąd: Kraków/Bielsko-Biala ![]() |
CYTAT("Artiv":2bdd7yfv) Okaże się jak Diesel pojedzie na Modlinie .
no na modlinie to moze byc ciezko bo tam juz sie nie odbywaja zawody ale ciekaw jestem co pokaze na Bemowie mysle ze nie zejdzie ponizej 14tu -------------------- Powered by CompSport
Dark Knights 292bba7d19]http://da3s3.w.interia.pl/3333333333333333.jpg[/] |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Tue, 16 November 2004 Skąd: 22 ![]() |
jak bedzie miala wgrany program i slicki to zejdzie...
...najwiekszy problem to chyba trakcja pzdr |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sat, 26 October 2002 Skąd: WWA ![]() |
CYTAT("karmi":1p4t9plh) jak bedzie miala wgrany program i slicki to zejdzie...
...najwiekszy problem to chyba trakcja pzdr Ile ten samochód waży??? |
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Mon, 07 February 2005 Skąd: www.dogbox.pl ![]() |
1300, to usłysdzałem z ust Keysera
-------------------- ...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Wed, 08 December 2004 Skąd: Warszawa ![]() |
Ja mialem przyjemnosc, jechalismy z rolowanego.
Predkosc startowa niska, ja bylem w polowie jedynki, bmw na II. Jak ruszylismy dostalem ponad pol dlugosci na starcie bo musialem zmienic z I na II, II stalismy w miejscu, od III dochodzilem, na IV juz bym wygral. STAN, co do teoretykow to z tego grona narazie Ty nim jestes. Jak widac teoria momentu sie nie sprawdzila, mimo ze ja mam lekko ponad 200Nm dalem rade. Musialy isc rowno bo ja wtedy mialem ok 180KM przy masie 1200kg wobec 200KM przy masie 1300kg. Moment czy 100 czy 1000 mnie nie obchodzi. W Szymanach gdy bylem lzejszy o dobre 50kg jak nie wiecej wywalone z bagaznika +10KM mialem 14.3 wiec teraz spokojnie to BMW zrobi dobra 14-tke, chociaz czy po samym chipowaniu zejdzie do 13-tki nie wiem, bez zrzucenia wagi raczej nie. Po chipie napewno bym dostal baty, kiedys bedzie rewanz, ale innym samochodem -------------------- Dzik zawsze pozdrawia.
- Clio stage 0.5 = 172->161->166(ET14.9)->184(ET?)->??(ET14.3)-> seria - R5 blue, 2.0 16 - 160KM - R5 black 1.4t mpi - R5 red 1.4t - R5 silver 1.4t Zycie jest za krotkie zeby jezdzic dieslem |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 17 March 2003 Skąd: Wa-wa ![]() |
mimo że jestem fanem BMW, to potrafię chłodno ocenić systuację - na codzień, na ulicę auto jest b.dynamiczne, szybkie i cholernie elastyczne ale ma seryjny silnik i w tym stanie rzeczy nie wiele może zwojować na 1/4 z najlepszymi - wystarczy popatrzeć jaką specyfikację mają wygrywające diesle ( moc, waga, napęd )
ale oczywiście w tym silniku siedzi potencjał ( pojemność ), który czeka na uwolnienie i czekam na to oczywiście niecierpliwie taka jest moja opinia, osoby która siedziała i jechała tym samochodem ... -------------------- Będziesz
Mógł Więcej |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Fri, 18 March 2005 Skąd: inąd ![]() |
Moment to nie wszystko, szereg czynników - waga, moc, max moc przy jakich obrotach, max moment przy jakich obr, stan sprzęgła, kierownik, opony - wszystko to sprawia, ze na nic te spekulacje.
No Stan, rzeczywiście, jeżeli Ty jako Ty nie znasz kogoś, to musi byc nikim - fakt, żenada.... :? -------------------- Jeździec Burzy
EX : BMW E30 mit Hartge H26s motor, niezłe 6 garów i 25% SZPERA 3.73 |
|
|
![]()
|
|
To BMW jak kazdy turbo gnojek, a wlasciwie jak kazdy turbo silnik z nie przerosnieta turbina dol ma mocniejszy niz wolnossacy, dlatego ja musialem pilowac kawalek I a bmw pojechalo na II, to zaleta fakt. Ale pozniej i tak piluje swojego w zakresie 5-7tys i mam gdziej jaki mam moc/moment przy 3tys
-------------------- Dzik zawsze pozdrawia.
- Clio stage 0.5 = 172->161->166(ET14.9)->184(ET?)->??(ET14.3)-> seria - R5 blue, 2.0 16 - 160KM - R5 black 1.4t mpi - R5 red 1.4t - R5 silver 1.4t Zycie jest za krotkie zeby jezdzic dieslem |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sun, 08 August 2004 Skąd: WPR.... ![]() |
(">STAN<":214pq9wa) to o ile mnie wciag to juz moja tajemnica...
sam jestem ciekaw jaki czas by miala 3jeczka... kolega mierzyl ja n G techu raz i wykazało mu b.niskie 14..ale G-tech to Gtech i to tylko proste urzadzenie... nie wiadomo czy ujzymy to auto na zawodach ..byc moze kiedys;)[/quote] a nie lepiej jak wypowiada sie wlasciciel auta ? on chyba najlepiej wie czy wystartuje na bemowie czy nie, czy robic jakies tajemnice czy nie .. adwkoatow chyba mu nie potrzeba -------------------- C20let na palecie jeszcze...
|
|
|
gość_>STAN<_* |
![]()
|
![]() |
CYTAT("Wala":j3jn6cjf) Moment to nie wszystko, szereg czynników - waga, moc, max moc przy jakich obrotach, max moment przy jakich obr, stan sprzęgła, kierownik, opony - wszystko to sprawia, ze na nic te spekulacje. No Stan, rzeczywiście, jeżeli Ty jako Ty nie znasz kogoś, to musi byc nikim - fakt, żenada.... :? ,,nie chce mi sie tłumaczyć mojego cytatu"ale widzę ze poczułeś się urażony więc przepraszam troche sie scigam...znam troche osob...widze jak samochody jezdza i to mi na razie wystarczy... Added after 7 minutes: CYTAT("dzik":j3jn6cjf) Ja mialem przyjemnosc, jechalismy z rolowanego.
Predkosc startowa niska, ja bylem w polowie jedynki, bmw na II. Jak ruszylismy dostalem ponad pol dlugosci na starcie bo musialem zmienic z I na II, II stalismy w miejscu, od III dochodzilem, na IV juz bym wygral. STAN, co do teoretykow to z tego grona narazie Ty nim jestes. Jak widac teoria momentu sie nie sprawdzila, mimo ze ja mam lekko ponad 200Nm dalem rade. Musialy isc rowno bo ja wtedy mialem ok 180KM przy masie 1200kg wobec 200KM przy masie 1300kg. Moment czy 100 czy 1000 mnie nie obchodzi. W Szymanach gdy bylem lzejszy o dobre 50kg jak nie wiecej wywalone z bagaznika +10KM mialem 14.3 wiec teraz spokojnie to BMW zrobi dobra 14-tke, chociaz czy po samym chipowaniu zejdzie do 13-tki nie wiem, bez zrzucenia wagi raczej nie. Po chipie napewno bym dostal baty, kiedys bedzie rewanz, ale innym samochodem Słyszalem o twoim wyścigu i PMN'a..w tym samochodzie... Jak widziałeś nie napisałem że samochod jest szybszy od M3 ale porownanie nie jest grzechem... A czy przypadkiem PMN ci na prostej tym Dieslem nie włoił? ja się tutaj na temat momentu nie wypowiadam alem moment to nie wszystko..liczy się też kierowca |
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Thu, 28 August 2003 Skąd: z przypadku ![]() |
hehe...
nie każda firma tuningowa w tym kraju, robi klientom samochody TYLKO po to, żeby startowali w wyścigach na 1/4 mili... ...są też tacy, którzy chcą mieć przyjemność z samochodu na codzień, a 1/4 mili i przyjemność z jazdy, w obecnym stanie w klasach, NIE IDĄ W PARZE DZIK: możemy zrobić jeszcze jeden wyścig, tylko tym razem rozgrzej silnik, wrzuć odpowiedni bieg, wystartujemy z miejsca...... tak żeby nie było na co zwalać okej ?? |
|
|
![]()
|
|
[quote="keyser":1wwo1z8o]DZIK: możemy zrobić jeszcze jeden wyścig, tylko tym razem rozgrzej silnik, wrzuć odpowiedni bieg, wystartujemy z miejsca...... tak żeby nie było na co zwalać okej ??[/quote] Dobra, ale ja oska jestem Jak bede przelatywal blisko to wpadne, umawiac sie czy czesto u was stoi? Added after 1 minutes: (">STAN<":1wwo1z8o) A czy przypadkiem PMN ci na prostej tym Dieslem nie włoił?
ja się tutaj na temat momentu nie wypowiadam alem moment to nie wszystko..liczy się też kierowca [/quote] Za pierwszym razem owszem, ale bylem zimny i mialem odcinke 6500rpm. Pozniej juz bylo lepiej Mozemy zrobic powtorke -------------------- Dzik zawsze pozdrawia.
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Wed, 14 May 2003 Skąd: wpr/wgm ![]() |
nie to zebym sie czepiał czy cos ale betka to tez oska;) tylko ta dróga:D
pozdro |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Mon, 24 March 2003 ![]() |
(">STAN<":ddx0bw8t) Jak widziałeś nie napisałem że samochod jest szybszy od M3 ale porownanie nie jest grzechem...[/quote]
Porównanie? Boże....czego do czego? Wynikło z większości postów, że te 330 Cd ma <7 do setki tak? Sprawdź ile ma seryne M3, a nie porównuj już obu aut na 1/4 bo to jednak jest grzechem. |
|
|
![]()
|
|
Jeśli już mowa o codziennym użytkowaniu to ile pali to auto w mieście przy normalnej jeździe ?? Bo w wartość 7,5l ciężko jest uwierzyć .
-------------------- ///Freude am Fahren /// 325i QP
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Wednesday, 18 June 2025 - 12:35 |