![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() test driver Dołączył: Mon, 25 November 2002 Skąd: zewsząd ![]() |
CYTAT("mario q.":2gqgj51l) Chyba nie chcesz powiedzieć, że On też odwala druciarstwo w podobnym stylu?
Nie mam osobistych doświaczeń - słyszałem o rzeczach, od których włos się jeży. Jak zainteresowani się pojawią, to może opowiedzą. -------------------- Wojtek
"Rule the bends, bend the rules." TP: 1:52.85 (180KM RWD), Hockenheim: 2:16.74 (140KM FWD), Adria: 1:51.20 (160KM RWD). 3. miejsce w Wyścigowym Pucharze Polski 2010 klasa Open. |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 17 October 2002 Skąd: Pruszków ![]() |
brzmi znajomo...
takie wpadki ma nie tylko agma ... -------------------- Brakuje mi VTEC'a :(
MX-5 uczymy się RWD |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Tue, 07 October 2003 Skąd: Dzwonkowa 32 ![]() |
trzeba bylo od razu mu twarz ztuningowac
brak slow - wspolczuje edit - literowka -------------------- that's the kind of racing we love ...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 04 November 2002 Skąd: Z Warszawy ![]() |
Czekam na liste Bullita, bo tez mam swoje typy. Ta Agma przypomina mi pewną warszawską firmę...
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Wed, 29 October 2003 Skąd: Olsztyn ![]() |
To się jużw pale nie mieści, co wyprawiają nasi kochani tunerzy
-------------------- :O
|
|
|
![]()
|
|
![]() Supra User Dołączył: Mon, 11 August 2003 Skąd: Poznań ![]() |
chcialem dorzucic swoje 0.03
tez mialem przygode z Maciejem, jak zmienialem wydech na 'sportowy'. Maciej, jako autoryzowany warsztat Weglarskiego, 'zna sie' na wydechach bardzo dobrze. Nie chce mi sie rozpisywac co i jak bylo, wiec tylko skrot: tak wygladał wydech po tuningu w AGMA TUNING madafaka ![]() ta ciensza rura - 45mm a grubsza 50mm, wydech zmienial srednice tylko na srodkowej jego czesci 4 razy dobre... a oto wynik pomiaru mocy, zielony to AGMA tuning... oczywiscie... ![]() ODJĘŁO 8KM i 7Nm kto umie lepiej? i to tylko tuningujac środkowa część wydechu? oczywiscie, po 2miesiacach ujezdzania czekajac na nowy wydech, zdarzyl sie rozleciec i zostal mi naprawiony - zostala wstawiona rura miedzy kolektorem a srodkowym, o srednicy 50mm, z zewnatrz wygladala srednio ladnie, sama rdza, a w srodku, jak pojechalem do normalnego tlumikarza (w tym miejscu wielkie podziewkowania dla Auto wydech Kaliński w Chybach, koło Poznania - full profi i sporo tańsi ) i zdjeli mi ta rure, okazalo sie, po ucieciu przy kolektorze i przy tlumiku srodkowym, ze byla ona zalozona na resztki rury 50mm a w tej 50mm byly resztki rury 45mm.. czyli reasumujac, w rurze o srednicy zewnetrznej ~52mm mialem zwezenie do okolo ~38mm... stad moje przyrosty mocy zapewne na szczescie z tego co sie tez orientuje, juz nie istnieje owa boska firma, wiec naciac sie juz nikt nie natnie -------------------- chiptuning.poznan.pl - więcej mocy w Twoim aucie. Chiptuning i hamownia w Poznaniu.
hamownia.info - potrzebujesz hamownię? Przenośne, drogowe i podwoziowe. Supra TT 6spd, F430 spider 6spd. |
|
|
![]()
|
|
drift freak Dołączył: Sun, 29 June 2003 Skąd: kterej.pl ![]() |
Wspolczuje. Podziwiam to ze opisales pewne elementy z humorem.Nie wiem czy po takich przejsciach bylbym w stanie o nich opowiadac bez wiekszej ilosci przeklenstw... Pozdrawiam i zycze szczescia w doprowadzaniu samochodu do normalnego stanu. -------------------- _http://www.drifters.pl
_http://www.kterej.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() Rookie Dołączył: Tue, 12 August 2003 Skąd: Posen ![]() |
O kurde wojtrek a jak mnie mierzyłeś to miałem przyrost, a ja też mam wydech tam robiony, czyli jak go wyp.. to może być lepiej no a propos tego wydechu to rzeczywiście, musiałem potem w końcu pojechać do tłumikarza, który mi wspawał inną środkową puchę przelotową bo ta co miałem to była porażka, taka wielka że na koleinach iskry szły i wyprostowali mi ten wydech bo był deczko krzywo i rury pukały w zawieszenie
-------------------- zwykłe EE9
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Wed, 11 June 2003 Skąd: Warszawa ![]() |
o AGMIE bylo swego czasu glosno na forum calibry przy okazji projektu magnum
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Fri, 13 June 2003 Skąd: Gdańsk ![]() |
Szkoda że w naszym piknym kraju jest mało profesjonalnych warsztatów którym można spokojnie i z zaufaniem powirzyć swoje maleństwo ... no ale i tak dobrze że jakieś sa współczucia dla calibry
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Thu, 04 September 2003 Skąd: dawny styk 3 granic:) ![]() |
masz mocne nerwy Rafi,ja bym sie chyba nie pohamował przed załatwieniem takiego gościa...
Pozdro dla Ewci starej znajomej -------------------- _-sTrEeTfIgHtEr BaNdIt-_
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Wed, 26 November 2003 Skąd: Gorzow Wlkp. ![]() |
CYTAT("ju-by":5x8dvpv9) o AGMIE bylo swego czasu glosno na forum calibry przy okazji projektu magnum
Nie tylko Magnum...Byla tez tam robiona pewna niebieska calibra Przemcia... Firma Agma miala wlasnie do niej wkladac MV6. Dobrze , ze nawet nie zaczeli -------------------- 7912ad0cf3]http://members.lycos.co.uk/audiupl/audi4/s666small.jpg[/]
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Fri, 11 October 2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Ja po sprawdzeniu samochodu w vtechu nawet o robocie Koraszewskiego sie nie wypowiadam bo naprawde brak mi slow ..
w kazdym razie odradzam .. -------------------- Czarna S2 BEST ET 13,09
Pomagam w sciagnieciu samochodu z USA , Transport na terenie USA , wysylka samochodu do Polski , zalatwienie formalnosci celnych w Gdyni. |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Wed, 26 November 2003 Skąd: Gorzow Wlkp. ![]() |
CYTAT("Volki":1xliwpqd) Ja po sprawdzeniu samochodu w vtechu nawet o robocie Koraszewskiego sie nie wypowiadam bo naprawde brak mi slow ..
w kazdym razie odradzam .. Nawet Koraszewski takie buble robi... Moze Volki choc pare slow powiesz...napewno nie zaszkodzi to ewentualnym chetnym na jakis zabieg wzmacniajacy.... -------------------- 7912ad0cf3]http://members.lycos.co.uk/audiupl/audi4/s666small.jpg[/]
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Fri, 18 October 2002 Skąd: Wawa ![]() |
CYTAT("Volki":cfw84iiw) Ja po sprawdzeniu samochodu w vtechu nawet o robocie Koraszewskiego sie nie wypowiadam bo naprawde brak mi slow ..
w kazdym razie odradzam .. ale z tego co pamietam to u Koraszewskiego juz robiłes poprzednie audi ?? i tez tak lipa była ?? Moze cos wiecej?? |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Fri, 16 May 2003 Skąd: Warszawa ![]() |
Niezle. Szczerze wspolczuje.
Jak sie zbieralem do robienia wydechu w moim TDI, to kontaktowalem sie miedzy innymi z AGMA. Na pytanie czego moge sie spodziewac, odpowiedziano mi (mam chyba nawet tego maila), ze na programie V-techu i ich wydechu Octavia 90-ka osiagnela 145 koni. Cos mnie po tym tekscie tknelo, zeby sobie odpuscic dalsza wspolprace – na szczescie… -------------------- Skoda Octavia Combi RS TDI