Shoutbox 0 nowych PW 

3 Stron V  < 1 2 3 >  
Closed TopicStart new topic
> mazda 6 mps vs. subaru legacy turbo vs. audi a4 2,0TQ, lub inne propozycje
kiwi
post Wed, 09 Mar 2011 - 18:47
Post #21

Forum Homee

CYTAT(gucior @ Wed, 09 Mar 2011 - 09:47) *
mi w mieście pali od 11 do 18 a s4 automat jak byś jeźdzł choć jeden dzień wiedział byś, że pali od 20 do 26 smile.gif
W dodatku upraszam o czytanie ze zrozumieniem - nigdzie nie napisałem, że mazda jest demonem prowadzenia tylko, że prowadzi się lepiej od ałdi

napisałem również, że

gdzie ciężko odebrać, że piszę, że jest to jakieś wyjątkowe bożyszcze.

Napisałeś że pali w każdych warunkach więcej o 10l...tak?? ...jeździłem s4 manualem wiem że da się spalić nawet poniżej 18..lagaduala pisząco Swoim Audi jako najwolniejszym S4 na forum podaje często zużycie paliwa (automat)....przeczytaj Jego posty i zobacz jakie przedstawia zużycie paliwa .
wink.gif

--------------------
quattro
Go to the top of the page

+Quote Post
Wspieraj forum
post Wed, 09 Mar 2011 - 18:47
Post #

Dotacja

Dotacja na forum

Quote Post
Hiro
post Wed, 09 Mar 2011 - 19:16
Post #22

User

Kup S60R szybsze od mazdy i a4, napęd jak do dupowozu spokojnie wystarczy, najprzyjemniej prowadzi sie z wymienionych samochodów, największy komfort 3 tryby pracy zawieszenia, fajnie wykończony w środku, pali ok 16. 5 cylindrowy motor pięknie gra. Tylko wielki promień zawracania może trochę przeszkadzać.

+Quote Post
Kras
post Wed, 09 Mar 2011 - 19:31
Post #23

Forum Clubber

I to jest fajna idea...zwlaszcza z ta miodowa skora wewnatrz...szybki dupowoz jak sie patrzy.

--------------------
Kra$
And JDM again... :)

+Quote Post
Andrzej_K
post Wed, 09 Mar 2011 - 20:04
Post #24

Super User

Hiro mądrze prawi. Chociaż MPS to fajny wóz, wziąłbym właśnie S60 R. Legacy GT odpuść od razu. Tylko US-spec i rozlatujący się 2.5T są wystarczającymi argumentami przeciw. H6 generalnie jest ok ale trochę nie jedzie w porównaniu do wcześniej wspomnianych Volvo i Mazdy, zwłaszcza z automatem.

+Quote Post
mps666
post Wed, 09 Mar 2011 - 21:58
Post #25

User

CYTAT(Hiro @ Wed, 09 Mar 2011 - 19:16) *

Kup S60R szybsze od mazdy i a4, napęd jak do dupowozu spokojnie wystarczy, najprzyjemniej prowadzi sie z wymienionych samochodów, największy komfort 3 tryby pracy zawieszenia, fajnie wykończony w środku, pali ok 16. 5 cylindrowy motor pięknie gra. Tylko wielki promień zawracania może trochę przeszkadzać.

szybsze od mps.. jezdze mps-em , mialem okazji pojezdzic s60r (oczywiscie w manualu bo automat jest dduzo wolniejszy) i powiem ze czuc dołaczany naped w volvo pzy ogniu na drugim biegu gubi trakcje czego w mazdzie 300konnej nie ma(ATS) pozatym wyniki na hawomniach seryjnych silników volvo częstom sa inne z tymi co podaje producer ,oczywiscie dzwsiek b5 - niezastapiony,a co do zawracania to nie wiem jak w volvo ale 6mps ma srednice 12m

auto fajne ale tez potrzebne min60tys wiec budzet wzrasta

--------------------
nigdy nie polegam na farcie gry w kości....

+Quote Post
mps666
post Wed, 09 Mar 2011 - 22:12
Post #26

User

rolleyes.gif http://www.zeperfs.com/en/match1391-1064.htm - dane nie sa z duuupy mozna sie zalikac i vs i vs biggrin.gif biggrin.gif

--------------------

+Quote Post
gość_gucior_*
post Wed, 09 Mar 2011 - 23:26
Post #27

CYTAT(kiwi @ Wed, 09 Mar 2011 - 19:47) *
Napisałeś że pali w każdych warunkach więcej o 10l...tak?? ...jeździłem s4 manualem wiem że da się spalić nawet poniżej 18..lagaduala pisząco Swoim Audi jako najwolniejszym S4 na forum podaje często zużycie paliwa (automat)....przeczytaj Jego posty i zobacz jakie przedstawia zużycie paliwa .
wink.gif

idz już sobie i odpitol się ode mnie, proszę. mpesem kiedyś przez przypadek zszedłem do 9,4 i co? i gówno - różnica circa 9 litrów, niech ci będzie aptekarzu i wyznawco pierścienia cool.gif
nic nie wnosisz merytorycznego do tematu oprócz przyjebywania się, że ałdi wcale nie pali 10 litrów więcej - nie będę z tobą wchodził w tą durną rozmowę bo nie wiesz o czym mówisz. jednym autem jeżdzę na codzień, drugie chciałem kupić, jeździłem i wyrobiłem sobie opinię na konkretnym przykładzie dwóch sztuk. dla mnie koniec rozmowy.

w kwestii Volvo - motor/wykończenie/dzwięk/"modyfikowalność" na duży "+" - jeśli idzie o napęd w zestawieniu z subaru/audi i nawet mazdą nie ma ten stary haldex tzw "pojary" chodz pewnie kivi zaraz powie, że ma bo on musi iść pod prąd ;D

+Quote Post
s4tyr
post Wed, 09 Mar 2011 - 23:44
Post #28

Rookie

CYTAT
http://www.zeperfs.com/en/match1391-1064.htm - dane nie sa z duuupy mozna sie zalikac i vs i vs

dane swoje, zycie swoje -> http://www.zeperfs.com/en/duel1391-1064.htm

+Quote Post
rennen
post Wed, 09 Mar 2011 - 23:56
Post #29

I live here !

Jak budżet wzrósł to masz jeszcze jedną opcje od audi - RS6 C5 kupisz za 60, duże, automat, 4x4 tylko spalanie i koszty spore.

--------------------
'93 e36 325i - kolejna próba :)
'94 e34 v8

+Quote Post
the.wolf
post Thu, 10 Mar 2011 - 10:34
Post #30

EJ205 USER

CYTAT(s4tyr @ Wed, 09 Mar 2011 - 23:44) *

no wlasnie nie chcialo mi sie wierzyc w 13,6 robione przez volvo. wink.gif

--------------------
W205 OM654 Daily

+Quote Post
mps666
post Thu, 10 Mar 2011 - 18:37
Post #31

User

a czy nie zauwazyliscie "odchylen " w czasach w linku który zapodałem ..pomijając ze dane sa z tej samej strony wink.gif

--------------------

+Quote Post
kiwi
post Thu, 10 Mar 2011 - 20:26
Post #32

Forum Homee

CYTAT(gucior @ Wed, 09 Mar 2011 - 23:26) *
idz już sobie i odpitol się ode mnie, proszę. mpesem kiedyś przez przypadek zszedłem do 9,4 i co? i gówno - różnica circa 9 litrów, niech ci będzie aptekarzu i wyznawco pierścienia cool.gif
nic nie wnosisz merytorycznego do tematu oprócz przyjebywania się, że ałdi wcale nie pali 10 litrów więcej - nie będę z tobą wchodził w tą durną rozmowę bo nie wiesz o czym mówisz. jednym autem jeżdzę na codzień, drugie chciałem kupić, jeździłem i wyrobiłem sobie opinię na konkretnym przykładzie dwóch sztuk. dla mnie koniec rozmowy.

w kwestii Volvo - motor/wykończenie/dzwięk/"modyfikowalność" na duży "+" - jeśli idzie o napęd w zestawieniu z subaru/audi i nawet mazdą nie ma ten stary haldex tzw "pojary" chodz pewnie kivi zaraz powie, że ma bo on musi iść pod prąd ;D

Gościu nie znamy się więc proponuje nie pisać w ten sposób....Ja Cię nie wyzywam ,a ni nie obrażam ....to czyim jestem wyznawca to też nie Twój problem...merytorycznie...podajesz najpierw że zawsze pali 10 l więcej od audi....odpowiedziałem Ci ,chyba mam do tego-po to jest dyskusja ,bo jak nie to wystarczy Twój 1 post w którym wszystko nam łądnie opisałeś ...dalej...piszesz że jednak w mieście Twoja fura pali od 11...teraz piszesz że 9,4...zaraz się okaże że paliwo wylewasz do rowu laugh.gif I nie pisz co kiwi zaraz napisze bo robisz z siebie gorszego Trola niż dzieci neostrady na Onecie dry.gif
Koniec OT
Merytorycznie Volvo ciekawa alternatywa ...jak budżet zwiększasz do ok 60 Tyś pln...to można pomyśleć jeszcze nad Passatem V6 FSI( na CC 3,6 może nie starczyć ..chyba że import USA..z jakąś drobną obcierką )...ew. Audi B6 3,0 TDI ,które po programie i podstawowych modach będzie jeździło porównywalnie do takiej s4

Zyzy...jedno mnie zastanawia piszesz że będziesz robił tym autkiem 5 tyś km rocznie i masz czym jeździć na co dzień....wiec czemu taki wybór?? wink.gif

--------------------
quattro

+Quote Post
kiwi
post Thu, 10 Mar 2011 - 20:27
Post #33

Forum Homee

CYTAT(gucior @ Wed, 09 Mar 2011 - 23:26) *

Gościu nie znamy się więc proponuje nie pisać w ten sposób....Ja Cię nie wyzywam ,a ni nie obrażam ....to czyim jestem wyznawca to też nie Twój problem...merytorycznie...podajesz najpierw że zawsze pali 10 l mniej od audi....odpowiedziałem Ci ,chyba mam do tego prawo-po to jest dyskusja ,bo jak nie to wystarczy Twój 1 post w którym wszystko nam łądnie opisałeś ...dalej...piszesz że jednak w mieście Twoja fura pali od 11...teraz piszesz że 9,4...zaraz się okaże że paliwo wylewasz do rowu laugh.gif I nie pisz co kiwi zaraz napisze bo robisz z siebie gorszego Trola niż dzieci neostrady na Onecie dry.gif
Koniec OT
Merytorycznie Volvo ciekawa alternatywa ...jak budżet zwiększasz do ok 60 Tyś pln...to można pomyśleć jeszcze nad Passatem V6 FSI( na CC 3,6 może nie starczyć ..chyba że import USA..z jakąś drobną obcierką )...ew. Audi B7 3,0 TDI ,które po programie i podstawowych modach będzie jeździło porównywalnie do takiej s4

Zyzy...jedno mnie zastanawia piszesz że będziesz robił tym autkiem 5 tyś km rocznie i masz czym jeździć na co dzień....wiec czemu taki wybór?? wink.gif

--------------------
quattro

+Quote Post
elmek
post Fri, 11 Mar 2011 - 09:03
Post #34

Rookie

CYTAT
ew. Audi B6 3,0 TDI ,które po programie i podstawowych modach będzie jeździło porównywalnie do takiej s4

W B6 to tylko 2,5TDI ale to juz lepiej 1,8T kupic, 3,0TDI bylo od B7. Chyba ze swap wink.gif

+Quote Post
gość_gucior_*
post Fri, 11 Mar 2011 - 10:51
Post #35

CYTAT(kiwi @ Thu, 10 Mar 2011 - 21:27) *
Gościu nie znamy się więc proponuje nie pisać w ten sposób....Ja Cię nie wyzywam ,a ni nie obrażam ....to czyim jestem wyznawca to też nie Twój problem...merytorycznie...podajesz najpierw że zawsze pali 10 l mniej od audi....odpowiedziałem Ci ,chyba mam do tego prawo-po to jest dyskusja ,bo jak nie to wystarczy Twój 1 post w którym wszystko nam łądnie opisałeś ...dalej...piszesz że jednak w mieście Twoja fura pali od 11...teraz piszesz że 9,4...zaraz się okaże że paliwo wylewasz do rowu laugh.gif I nie pisz co kiwi zaraz napisze bo robisz z siebie gorszego Trola niż dzieci neostrady na Onecie dry.gif
Koniec OT
Merytorycznie Volvo ciekawa alternatywa ...jak budżet zwiększasz do ok 60 Tyś pln...to można pomyśleć jeszcze nad Passatem V6 FSI( na CC 3,6 może nie starczyć ..chyba że import USA..z jakąś drobną obcierką )...ew. Audi B6 3,0 TDI ,które po programie i podstawowych modach będzie jeździło porównywalnie do takiej s4

urwałeś sie z choinki i nie będę brnął dalej - nie masz ani pojęcia o mazdzie ani o ałdi, klepiesz, żeby klepać. spalanie średnie jest od 11 do 18 - jednostkowe wydarzenie jak spalanie 9,4 uznałem za wypadek przy pracy stąd mówię o średnich 11-18. to jest cały czas około 10 litów więcej niż s4 i przyjmij to do wiadomości. dodatkowo nie było b6 z 3.0 tdi, za 60 k kupisz 3 cc 3,6 zespawane. poziom swojej wiedzy udowandniasz każdym kolejnym postem laugh.gif laugh.gif
EOT

+Quote Post
mps666
post Fri, 11 Mar 2011 - 11:43
Post #36

User

kolega zakladajacy temat napisal 4x4 seg.d chrtnie automat do 40 potem niby wzrosło do 60 więc
1.mazda 6 mps
2.legacy gt(jak na lekarstwo tego u nas szczegolnie spec b tylko z usa a ciezko znalezc nie popowodziowy i okradziony przez murzynów którzy wyrwali co sie da wyjarali skreta i na koniec nasrali do schowka....
3.audi B7 2.0 t lub 3.0 tdi -
4.s 60r manual

do 40 tysi
s4 b5 lub b6 albo e46 330xi/xd

no chyba ze evo, sti starsze ale ja nie wiem nie znam sie zarobiony jestem

--------------------

+Quote Post
zyzy
post Fri, 11 Mar 2011 - 12:16
Post #37

Forum Homee

Czemu taki wybór, chce coś mocniejszego, więcej niż 2 osobowego, trochę wygodniejsze, co by w zimę mogło się odpychać... tak aby w niedzielę pod kościołem się polansować wink.gif

Evo jedyne słuszne to TME, a STi to najchętniej 99-00

--------------------
Brakuje mi VTEC'a :(
MX-5 uczymy się RWD

+Quote Post
QbaqBA
post Fri, 11 Mar 2011 - 17:18
Post #38

Super User

CYTAT(zyzy @ Fri, 11 Mar 2011 - 12:16) *
STi to najchętniej 99-00

to gdzie problem?

+Quote Post
Scarface
post Fri, 11 Mar 2011 - 17:20
Post #39

Frequent User

CYTAT(gucior @ Fri, 11 Mar 2011 - 10:51) *
spalanie średnie jest od 11 do 18 - jednostkowe wydarzenie jak spalanie 9,4 uznałem za wypadek przy pracy stąd mówię o średnich 11-18. to jest cały czas około 10 litów więcej niż s4 i przyjmij to do wiadomości.

Pogrubione - miało być "mniej" czyli literówka jakaś czy ja już nic nie rozumiem z tej waszej sprzeczki? wink.gif

Używałem 6MPS i bardzo przyjemne auto, 18 to pali jak się zap#$%... w trasie przy normalnej jeździe mi się zadowalał 10-12 literkami. Mieliśmy też 3mps i ten silnik jest bardzo fajny, bezawaryjny.
Pozdro

--------------------
www.szerokiewidoki.pl
Wirtualne wycieczki, fotografie panoramiczne i inne usługi fotograficzne

+Quote Post
kiwi
post Fri, 11 Mar 2011 - 18:13
Post #40

Forum Homee

CYTAT(gucior @ Fri, 11 Mar 2011 - 10:51) *
urwałeś sie z choinki i nie będę brnął dalej - nie masz ani pojęcia o mazdzie ani o ałdi, klepiesz, żeby klepać. spalanie średnie jest od 11 do 18 - jednostkowe wydarzenie jak spalanie 9,4 uznałem za wypadek przy pracy stąd mówię o średnich 11-18. to jest cały czas około 10 litów więcej niż s4 i przyjmij to do wiadomości. dodatkowo nie było b6 z 3.0 tdi, za 60 k kupisz 3 cc 3,6 zespawane. poziom swojej wiedzy udowandniasz każdym kolejnym postem laugh.gif laugh.gif
EOT

Inaczej jak Kaczyńskim tego forum nazwać Cię nie można ...czyhasz tylko na błąd w stylu ..Nie ma B6 w 3,0TDI....jest B7..moja literówka ...czytania ze zrozumieniem nie nauczył Cię nikt ...napisałem passat V6 FSI ..czyli pierwsze B6 z 3,2 + DSG...na CC napisałem wyraźnie może nie starczyć!!! ( chyba że uszkodzony lub taki pasatt cc3,6)...i nie pisz mi ,ze się nie znam albo że się nie da...bo kumpla w całości wyszedł cc 2,0..US w okolicach 65 tyś pln.....uszkodzony tył pojazdu ...konstrukcja nośna nie uszkodzona,błotniki również ..poszły lampy ,klapa,plastikowa podłoga pod kołem zapasowym

Z matmą też problem u Ciebie wielki ...średniej arytmetycznej nie potrafić wyliczyć...ułatwie Ci mazda wg Twoich info...14,5l...audi wg Ciebie 23l....

A tak wg lagaduli ...pozwole sobie zacytować Jego wypowiedź :

"Spalanie w trasie od 10 - 17 litrów. Przy 3000 rpm, to jest ok 155 km/h pali 11-12 litrów. Zasięg w trasie to ok 450 km + rezerwa.
Miasto to wartości ok 20 litrów, dla zakorkowanego Poznania.

Skrzynia to doskonały ZF 6hp19. Zabiera trochę przyspieszenia, ale mi odpowiada w takim zestawieniu. Ma bardzo fajny tryb ekonomiczny na D. Jak dla mnie to szybkie , komfortowe kombi."

Pewnie i tak Ty wiesz lepiej bo 1 dzień przed zakupem pojeżdziłeś taką eską ...Jakub pisze bzdury ..a ja nie ma pojęcia o niczym.

Ogarnij się chłopie puki czas laugh.gif

Każda Twoja kolejna odpowiedź skierowana do mojej osoby w Tym temacie jeszcze bardziej mnie w tym utwierdzi ,więc proponuje PW

Zyzy sorry za ten bałagan wink.gif

--------------------
quattro

+Quote Post

3 Stron V  < 1 2 3 >
Closed TopicStart new topic

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Saturday, 02 August 2025 - 20:27