![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Fri, 17 February 2006 Skąd: warszawa ![]() |
Hejka,
Może trochę nachalnie.....? Ale z drugiej strony jest to forum o motorsporcie. Zapraszam do 5 odcinkowego serialu w którym modernizuje punkty mocowania zawieszenia w starej poczciwej Astrze GSI Piotrka tutejszego forumowicza ![]() W I odcinku opowiadam o moim autorskim kicie Roll Center: W II przespawuje górne kielichy, rozborowuje przepustnice i rozkminiam dłuższe półosie: W III zobaczycie moją nierówną walkę z Bump Steerem, ciachanie sprężyn, budżetowe ważenie rozkładu mas na koło oraz podstrajanie pod nową przepustnice W IV wyjeżdżamy na tor, zweryfikować teorię ![]() Finał podczas I rundy Samochodowych Mistrzostw Białegostoku: Z góry dziękuję za poświęcony czas na oglądare. -------------------- www.youtube.com/radzioFLATOUT
www.youtube.com/motoLAB www.facebook.com/radzioFLATOUT www.patronite.pl/radzioFLATOUT |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Wed, 13 August 2008 Skąd: Bratislava ![]() |
Miło się ogląda. Dużo wiedzy.
Pomyśl o dodatkowym mikrofonie dla siebie, bo czasami jest problem, żeby Cię usłyszeć. -------------------- Blog Motoryzacyjny TorquedMad mind - tqmm.pl
FB: @torquedmadmind Insta: @tqmmpl Twitter: @tqmmpl |
|
|
![]()
|
|
Dziekuweczka stary. Kurczę właśnie mam problem ze znalezieniem czegoś do goprosa 6. Do starszych nie ma problemu
-------------------- www.youtube.com/radzioFLATOUT
www.youtube.com/motoLAB www.facebook.com/radzioFLATOUT www.patronite.pl/radzioFLATOUT |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Wed, 08 February 2012 ![]() |
Świetne odcinki! Z tej serii mam wszystkie oznaczone jako do obejrzenia. Jak tylko w weekend znajdę czas to nadrobię.
Zanim obejrzę - pochwal się czy zmiany niektóre robisz na wyczucie czy liczysz kąty zawieszenia, zwrotnic, wahaczy, etc? |
|
|
![]()
|
|
Świetne odcinki! Z tej serii mam wszystkie oznaczone jako do obejrzenia. Jak tylko w weekend znajdę czas to nadrobię. Zanim obejrzę - pochwal się czy zmiany niektóre robisz na wyczucie czy liczysz kąty zawieszenia, zwrotnic, wahaczy, etc? dziękuje !!! korzystam z ogólnodostępnego oprogramowania, aczkolwiek takie takie "subtelne"zmiany mógłbym i robić na wyczucie. tak czy inaczej w każdym modyfikowanym miejscu staram się zostawiać możliwość regulacji, w razie jakbym się gdzieś poślizgnął. Co zresztą zobaczysz chyba w 3 odcinku. -------------------- www.youtube.com/radzioFLATOUT
|
|
![]()
|
|
![]() I live here ! Dołączył: Wed, 03 February 2010 Skąd: Marki ![]() |
uwazam ze ten materialpowinien wyladowac tutaj
http://www.racingforum.pl/index.php?showto...80&start=80 -------------------- 930kg 320KM RWD Torsen RaceTCS lotus111r abs
1/4 2024r 300KM 12,394s 0-200km/h 2020r www.youtube.com/watch?v=jj-Hbidv43s Poznań 1m48,467s 2021; Łódź 57,517s 2023 a052 fr, vr2 r7a(hl) tyl |
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Fri, 09 March 2007 Skąd: Błonie ![]() ![]() |
dziękuje !!! korzystam z ogólnodostępnego oprogramowania.... Jeżeli mógłbyś uchylić rąbka tajemnicy i napisać jakiego ?;-) -------------------- VEMS rozkminiłem do ostatniego rezystorka - chętnie pomogę
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Tue, 21 November 2006 Skąd: War-Maz ![]() |
Ska ty taką wiedzę czerpiesz!? Podziwiam! I zazdroszę
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 01 February 2010 Skąd: Toruń ![]() |
I to jest dawka wiedzy której potrzebowałem! Wielkie dzięki, na razie obleciałem dwa pierwsze odcinki
![]() -------------------- Civic EJ2_K20
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Tue, 26 August 2014 ![]() |
Tak, to auto Yossariana. Też bym chciał wiedzieć gdzie o tych wszystkich kątach poczytać.
|
|
|
![]()
|
|
To już wiem kogo będę gnębił o opinie nt. odczuć
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Wed, 14 July 2004 Skąd: Rz ![]() |
Tune to win. Tyle razy tu na forum już o tym pisano...
-------------------- Quality means doing it right when no one is looking.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 15 July 2008 Skąd: Katowice ![]() |
Bylo bylo ale jak widzisz jest tutaj sporo mlodzierzy, ktora sie podstaw uczy i dostali tutaj aktualny watek. Tez nie kazdy potrafi ogarnac suchy tekst i kultura obrazkowa ma u wielu wieksza sile przebicia.
-------------------- Nie ma nudnych samochodów, są tylko nudni kierowcy
|
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Mon, 21 August 2006 Skąd: Wawa ![]() |
przelecialem na szybkosci, fajne filmiki!!!
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
woooooow, parę dni mnie tutaj nie było, a tu taki delikatny szmer. no to lecimy z odpowiedziami
Jeżeli mógłbyś uchylić rąbka tajemnicy i napisać jakiego ?;-) Próbowałem różnych programów, najlepszy z darmowych to dla mnie kangaloosh. jako ciekawostka, program byl wymyslony do gier komputerowych ![]() Ska ty taką wiedzę czerpiesz!? Podziwiam! I zazdroszę ![]() Czytam, uczę się, podglądam, jeżdżę różnymi sprzętami, z tego wszystkiego wybieram to co najbardziej mi odpowiada. I to jest dawka wiedzy której potrzebowałem! Wielkie dzięki, na razie obleciałem dwa pierwsze odcinki ![]() Dzięki stary. Tak to auto Yossariana. Może coś tu skrobnie ![]() przelecialem na szybkosci, fajne filmiki!!! Bardzo mi miło czytać takie słowa od Ciebie. -------------------- www.youtube.com/radzioFLATOUT
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Fri, 09 March 2007 Skąd: Błonie ![]() ![]() |
Próbowałem różnych programów, najlepszy z darmowych to dla mnie kangaloosh. jako ciekawostka, program byl wymyslony do gier komputerowych ![]() Wielkie dzięki. A z płatnych korzystasz ? A jeżeli tak to co polecasz i czy wogóle warto na tle kangaloosh ? -------------------- VEMS rozkminiłem do ostatniego rezystorka - chętnie pomogę
|
|
|
![]()
|
|
kiedys testowalem jakies demowki.
szczerze? jezeli sa prace modyfikujace, a nie budowanie od zera w powietrzu, to programy sa dodatkiem. jezeli masz wlasciwa metodologie pracy, doswiadczenie i wiesz co chcesz osiagnac to mozesz olac soft -------------------- www.youtube.com/radzioFLATOUT
|
|
![]()
|
|
Dzięki stary. Tak to auto Yossariana. Może coś tu skrobnie ![]() Już go dopadłem ![]() -------------------- Civic EJ2_K20
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Thu, 17 February 2005 ![]() |
Na forum jest kilka osób, które mają sporą wiedzę o zawieszeniach i czasem coś skrobną. Było już sporo linków, postów i książek o geometrii zawieszeń, no ale to trzeba chcieć przeczytać i a później potrafić zrozumieć, dodatkowo cześć była po angielsku. Radzio temat ewidentnie ogarnia i jeszcze przedstawia w przystępnej formie, szanuję!
-------------------- 2024 F-Pace D300
2011 E90 330d 2000 W210 E55 BTG 9:49 (IS200) |
|
|
![]()
|
|
Owszem było, ale to się dużo przyjemniej przyswaja
|
|