![]() |
![]() ![]() |
![]() |
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
Witam
Szukam firmy której można zlecić wykonanie hybrydowej turbiny. Dobrze by firma miała doświadczenie, wywiązywała się z ewentualnej gwarancji i nie waliła klienta w rogi... Kogo/którą możecie polecić ? |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 30 August 2004 Skąd: Lublin ![]() |
reampoland lublin
-------------------- Turbokombi C6 3.0TDi V6 281 / 586
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Mon, 14 April 2008 Skąd: WPI ![]() ![]() |
a czy naszym pięknym kraju ktoś robi hybrydy na ball-beariing'u ???
-------------------- www.re5pect.pl
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Sat, 28 March 2009 ![]() |
Bezduszny, koło krakowa w Wieliczce jest ktoś taki, kiedyś sie tym zajmowali i wiele osób chwaliło sobie ten zakład, ale to chyba trochę daleko jak dla ciebie... w razie jak by co to ich nr. 600130219 lub (12)2783671
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 26 March 2007 Skąd: Pruszków ![]() |
Jak by admin pozwolił to ja bym zdublował posta w dziale dizel
Nie każdy od dizla zagląda na główne ale za to kazdy w dizlu ma turbo i turboklony nawet gdzieś u kogoś w podpisie widnieje "hybrydowe turbo" -------------------- Kiedyś TDCI teraz US - VTEC
SZYBCIEJ mocą, FAJNIEJ momentem |
|
|
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
crash, miejsce nie ma znaczenia.
Zamawiam turbo, płace i przychodzi mi kurierem do domu ![]() dzięki za informację, na pewno do nich zadzwonię. |
|
|
gość_k-meal_* |
![]()
|
![]() |
mammoth tez chyba sie bawil w hybrydy.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Mon, 21 August 2006 Skąd: Wawa ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Mon, 18 December 2006 Skąd: TST ![]() |
oglądałem ostatnio "gwarancje" z dwóch firm zajmującymi sie turbinami min. karambola , jest tak napisana ze w razie czego zawsze jest twoja wina...
|
|
|
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
Obdzwoniłem kilka firm i najbardziej sensowne informacje dostałem z REAM POLAND
Po niedzieli jestem umówiony na spotkanie i zobaczymy. |
|
|
![]()
|
|
Bezduszny, a cena jaka mniej więcej?
|
|
|
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
1600-1800 netto przez telefon
Po spotkaniu napisze co, jak i za ile. |
|
|
![]()
|
|
ok, w takim razie czekamy...
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Tue, 14 December 2004 Skąd: Lublin ![]() |
Obdzwoniłem kilka firm i najbardziej sensowne informacje dostałem z REAM POLAND Po niedzieli jestem umówiony na spotkanie i zobaczymy. Gdybyś miał od nich brać to zakładaj u nich turbo i dopilnuj by widniało to na paragonie/fakturze. Inaczej w razie reklamacji będą zwalać na zły montaż ![]() -------------------- Best ET- 14.5
|
|
|
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
Masz już takie doświadczenia z ta firmą ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Tue, 14 December 2004 Skąd: Lublin ![]() |
Masz już takie doświadczenia z ta firmą ? Tak, mam mieszane uczucia. Pierwsze u nich regenerowane padlo po 4 km - zaczeli zwalac na zly montaz i chcieli sie wykrecic sianem. W koncu uwzglednili reklamacje i po ponownej regeneracji jest na razie wszystko ok (do tej pory przejechalem na nim ok 15k km). -------------------- Best ET- 14.5
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Mon, 11 August 2008 Skąd: Polska ![]() |
ta reklamacja została uwzględniona z pewnych powodów... nie mieli wyjścia w innej sytuacji wypieli by sie dup... tylko kompleksowa robota łącznie z montażem i wszystkimi warunkami jakie wymagają do gwarancji bo inaczej jesteś na przegranej linij w razie awarji
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 12 March 2009 ![]() |
Jeśli hybryda to tylko Karambolowska...
-------------------- moment i moc by www.rperformance.pl
|
|
|
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Thu, 02 March 2006 Skąd: Pomorskie ![]() |
Odpuść, ucz się na moich błędach . Gdzieś już opisywałem moje przeboje z nimi, ale nie mogę znaleźć tego posta.
Na każdym forum motoryzacyjnym znajdziesz kilka osób, które potwierdzi moje zdanie. edit: znalazłem mocno skróconą wersję (bez opisu kilku/kilkunastu rozmów z pracownikami moto-remo) CYTAT Auto wpadające w tryb awaryjny odstawiłem do ASO Peugeota - diagnozowali tydzień, zamienili sporo niepotrzebnych części, ale w końcu doszli do uszkodzonej turbosprężarki, zleciłem naprawę - ASO zaproponowało regenerację u autoryzowanego przedstawiciela garrett na polskę(moto-remo w iławie), zgodziłem się. Na wykonaną naprawę otrzymałem fakturę oraz pisemną gwarancję na pół roku.
Odebrałem auto, zaczęło fajnie jeździć ale po krótkim czasie turbina zaczęła wyć jak diabli, pojeździłem jeszcze trochę i oddałem auto na naprawę gwarancyjną. W międzyczasie na stronie oficjalnego przedstawiciela garrett na polskę ukazała się informacja "o braku możliwości regeneracji turbin ze zmienną geometrią łopatek" . Zadzwoniłem do ASO, dowiedziałem się, że moja turbina została wysłana do ponownej regeneracji... Wdałem się w dyskusję z serwisantem na temat regeneracji turbin, z której dowiedziałem się, że jestem głupi, że turbiny się regeneruje etc. Pomyślałem sobie, że może będzie OK, byłem z resztą przekonany, że gwarancja zostanie przedłużona o kolejne pół roku, jednak kiedy poprosiłem o pisemne potwierdzenie naprawy gwarancyjnej w serwisie powiedziano mi, że nic takiego nie wystawią bo nie mogą. Dyskusja była długa, ostatecznie poprosiłem o adnotację w książce serwisowej o naprawie gwarancyjnej . Niestety, nic absolutnie nie chcieli wystawić - gwarancji brak . No i stało się po zrobieniu kilkudziesięciu [sic!] turbo wyje gorzej niż stare. Na szczęście miałem dokument przyjęcia auta do serwisu z powodu uszkodzenia turbo, z adnotacją, że będzie to naprawione w ramach gwarancji, więc skontaktowałem się z Rzecznikiem Praw Konsumenta, który powiedział, że w niczym nie pomoże, chociaż takie działanie jest ewidentnie nieuczciwe z moralnego punktu widzenia. Na własną rękę poszperałem w kodeksie cywilnym znajdując przepisy, które mogły by mi pomóc jednak Rzecznik ponownie odmówił pomocy, twierdząc , że nie mają one w tym wypadku zastosowania. No i zostałem z wyjącym turbo, czekam aż się rozpadnie i kupię tym razem nowe... -------------------- CBR F4i & CRF250R
Pug 607 2.2 HDI |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Wednesday, 27 August 2025 - 20:47 |