![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Wed, 14 February 2007 Skąd: Stalowa Wola ![]() |
witam mam taki maly problem natomiast kupilem skrzynie do hondy crx numery skrzyni sa takie same prawie kwestia tylko ze w numeze zamiast 1 jest 4 ale mysle ze niejest to jakas powazna ruznica a jednak po prubie zamontowania okazalo sie ze moje stare puloski niepasuja sa za waskie co robic czy przekladac mechanizm różnicowy ze starej skrzyni i co to jest ta podpora polosi z czym to sie je macie moze fotki jak to ma wygladac zamontowane bo ja w tej starej skrzyni tego nie mialem i oco chodzi z tymi ruznicami skrzyni d16a9 a d16z5 pozdrawiam tomek
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sun, 09 January 2005 Skąd: Zielona Góra ![]() |
CYTAT("wiesiek1306":2ufrr7d6) ruznica ...prubie ... puloski ...ruznicami
Pozatym znaki interpunkcyjne Co do tematu to możliwe że masz skrzynie np. z Rovera albo Concerto tam mogły być inne półośki. Wszystkie miejsca mocowania skrzyni są na swoich miejscach czy któreś jest inne? Edit: Co znaczy że są za wąskie? Mają za małą średnica czy są za krótkie? -------------------- Było 140KM w swifcie FWD
Było 320KM w s14 RWD Było 300KM w s3 Jest s4 b8 470KM :-) |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sun, 28 November 2004 ![]() |
podpora półosi? chodzi ci o to dodatkowe mocowanie przedłużenia dłużeszej lewej półośki? z tego co wiem do w A9 i Z5 skrzynie były takie same bo silnik też sie zbytnio nie różnił (małe różnice osprzętu) i ta "podpora" też występowała w obu przypadkach... Dziwne ze półośka sie nie mieści wygląda to tak jakby twoja poprzednia skrzynia i półosie były zupełnie inna. Oryginalna seryjna skrzynia z crx ED9 ma oznaczenie "L3" i z tego co mi wiadomo każda L3 pasi do kazdego A9/Z5 zostawiając seryjne przełożenia rexa ,o co chodzi z tym 1 lub 4? bo niezabardzo kumam z kąd zczytujesz oznaczenia skrzyni?. Ps. Jak cos to mam L3 (taka jak być powinna ) na sprzedaż
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Sat, 17 April 2004 Skąd: drawsko p. ![]() |
temat chyba na podforum japanese, no ale moze kupiles skrzynie z ed9 usdm (sohc 108km d16a6) tam tez jest skrzynia L3 ale wewnetrzne przeguby (od skrzyni) sa inne
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Wednesday, 30 April 2025 - 08:32 |