![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
User Dołączył: Wed, 25 May 2005 Skąd: Kraków ![]() |
Witam,
mam na stanie 2 sprawne mosty tylne od Mazdy MX5: jeden z przelozeniem 3,7 i ze szpera, drugi z przelozeniem 4,1 ale bez szpery. Docelowo chce z nich złożyć jeden most z przelozeniem 4,1 i szperą. Wszystko pasuje p&p Samo przelozenie mechanizmu "szpery" z obudowy 3,7 do 4,1 to nie problem, natomiast pojawia sie on w miejscu precyzyjnego ustawienia luzow i zbierznosci pomiedzy wałkiem atakujacym a kołem talerzowym. Potrzebny jest do tego czujnik zegarowy i ogolne doswiadczenie w temacie. Ustawienia w tym moscie dokonuje sie przy pomocy podkladek dystansowych. Teoretycznie mógłbym pokusić się to sam zrobić ale samochód służy mi na codzień i nie mogę ryzykować. Ponadto nie mam dostępu do wspomnianych podkładek (tzn mam ale jest ich kilkanascie i kazda kosztuje a finalnie nie wiadomo ktora sie przyda). Poszukuje doswiadczonego fachowca z Krakowa i najbliższych okolic, który temat ogarnie i nie spapra roboty. Zna ktoś może takowego którego może polecić. Dzięki Tomek z Wieliczki -------------------- A4 B6 AVF - kat...narazie
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Paaaaanowie - takie duże forum że aż nie wierze żeby nikt nie znała odpowiedzi...
-------------------- A4 B6 AVF - kat...narazie
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Wed, 17 October 2012 Skąd: Wrocław ![]() |
Uderz to Arthura z Quattro Service w Krakowie. Nie wiem czy bedzie akurat ogarnial temat Mazdy ale na pewno cos podpowie, w koncu w Audi jest troche tych dyfrow i luzow i pasowan
![]() -------------------- S4 B5
E30 320i cabrio C124 230CE |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sat, 12 September 2009 Skąd: www.Mickey-Garage.pl ![]() |
Edward Zuba na rybitwach
-------------------- WWW.MICKEY-GARAGE.COM
Części wykonywane indywidulanie Racing Custom Parts zapraszam ![]() ![]() Tsunami 0-100km/h - 1.7sec - 1231KM 1171Nm - ET@8,471 / 275km/h |
|
|
![]()
|
|
Edward Zuba na rybitwach Jakiś namiar...? ok już chyba mam: ul. Przewóz 49 602 193 478 Podziekował -------------------- A4 B6 AVF - kat...narazie
|
|
|
![]()
|
|
Dzwonilem własnie pod oba wskazane powyżej adresy i niestety nikt się tym nie zajmuje i nie znają nikogo godnego polecenia...aż dziwne że tak ciężko znaleść fachowca od tego
![]() -------------------- A4 B6 AVF - kat...narazie
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sat, 12 September 2009 Skąd: www.Mickey-Garage.pl ![]() |
to przepraszam, kiedyś jak byłem to widziałem że tlumaczył komuś jak sie reguluje dyfer, sądziłem że sie tym zajmuje
-------------------- WWW.MICKEY-GARAGE.COM
Części wykonywane indywidulanie Racing Custom Parts zapraszam ![]() ![]() Tsunami 0-100km/h - 1.7sec - 1231KM 1171Nm - ET@8,471 / 275km/h |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 23 February 2006 Skąd: Kraków ![]() |
race rent w Alwerni?
-------------------- Celica Caros Sainz, Outback, Legacy, Q3. Jeszcze sie driftrajka na bazie taczek buduje :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sat, 28 July 2007 Skąd: Kraków ![]() |
szukaj kogoś kto się terenówkami zajmuje.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 23 June 2008 Skąd: KrK/RbK ![]() |
Witek motosport nie ogarnie?
-------------------- Toyota MR2 sw21 (5sfe(2,2 N/a) --> 5sfTe(2,2 + T) --> 3sgTe(2,0 T) -> 1MZfe(3,0 V6) --> ??) powered by Me & Tyłozmyk :)
|
|
|
![]()
|
|
jutro podzwonie i popytam
dzieki Panowie -------------------- A4 B6 AVF - kat...narazie
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Wed, 12 November 2003 Skąd: Krakow ![]() |
napisz może do wojtka z doubleB nick na forum: voj2s, niedaleko węzła wielickiego więc jak coś blisko być miał:]
-------------------- http://www.racingforum.pl/zmiana-w-regulaminie-dotyczAeca-sygnaturek-na-forum-t101875.html
|
|
|
![]()
|
|
Witek motosport nie ogarnie? Podzwoniłem w różne miejsca i finalnie Witek się tym zajmie ![]() -------------------- A4 B6 AVF - kat...narazie
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Saturday, 03 May 2025 - 21:52 |