![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Thu, 10 October 2002 Skąd: Warszawa ![]() |
Planuje w najbliższym czasie zakup ultra lekkich felg które mają rozstaw śrub 5x114,3. Moje auto ma 5x112.
Chciałbym znaleźć firmę która sprzedaje wysokiej jakości dystanse które umożliwią przejście z jednego rozstawu śrub na drugi. Dystans będzie mógł mieć 20-30 mm. Prosiłbym was o informacje gdzie można by takie dystanse, renomowanych firm, zakupić. Śruby pływające nie wchodzą w grę. -------------------- Administrator forum - kontakt forum@racingforum.pl
TP: 1:42.147 | 450 km | 1335kg | slick Hankook 260 VERKLINE |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Fri, 04 February 2005 Skąd: Warszawa / WN ![]() |
Myślę, że koledzy z http://www.felgi.waw.pl są w stanie dorobić coś odpowiedniego.
-------------------- Passat B6 Highline 2.0 TDI DSG (BKP)
Passat B4 Exclusiv VR6 (AAA) Passat B3 Trend Edition 1.8 (ABS) |
|
|
![]()
|
|
znalazłem 2 firmy w USA
http://adaptitusa.com/ http://www.wheeladapter.com/ ale szukał bym raczej czegoś w Europie lub sprawdzone rozwiązania w PL -------------------- Administrator forum - kontakt forum@racingforum.pl
|
|
![]()
|
|
![]() I live here ! Dołączył: Mon, 14 October 2002 Skąd: z dupy... ![]() |
Na prawdę chcesz takiego gówna używać do wyścigów?
Odważny jesteś.... -------------------- 530---------------220koni
LC----------------230 koni Evolution V------496 koni V12--------------408 koni |
|
|
![]()
|
|
![]() SHIFT_oldschool Dołączył: Sun, 14 November 2004 ![]() |
IMO to ryzykowne rozwiązanie. Taki pierścień umieszczony między felgą a tarczą hamulcową akumuluje mnóstwo ciepła z hamulców, a po dłuższym czasie efekty są niezbyt ciekawe.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Fri, 10 December 2004 Skąd: Malbork/Gdańsk ![]() |
Z tego wlasnie powodu co przedstawil Antek, ja nawet w swoim daily sztruclu pomimo ogromnej milosci do Porsche Twistow czy RH ZW1 nigdy nie zdecyduje sie na taki wynalazek, nawet renomowanej firmy jak H&R. Bardzo bym nie chcial zeby mi sie kolo urwalo przy predkosci np 150kmh
-------------------- VW CC GT 2014
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 30 January 2003 Skąd: Warszawa ![]() |
Przepraszam a co ma sie stac? Ktos ma jakies zle doswiadczenia?
-------------------- TOMARACING - ul. Sloneczna 157a Lesznowola
Serwis, modyfikacje, strojenia, chiptuning, hamownia. Zapraszamy! 5o4 oo8 238 |
|
|
![]()
|
|
Bardziej niż urwania koła obawiałbym się tego, że zgromadzone w dystansie ciepło przyczyniałoby się do dodatkowego rozgrzewania tarcz hamulcowych, co skutkowałoby stopniowym obniżaniem ich skuteczności. W przypadku krótkich sprintów i jazdy daily nie ma to takiego znaczenia, ale w wyścigach długodystansowych, w których uczestniczy Albert, z pewnością stanowiłoby to pewien problem.
|
|
|
![]()
|
|
Koła odpadają nawet bez dystansów- case BMW cabrio nas na Time Attack.
Nie ma tych felg w 5x120? Po co takie kombinacje? -------------------- 530---------------220koni
LC----------------230 koni Evolution V------496 koni V12--------------408 koni |
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Mon, 18 December 2006 Skąd: TST ![]() |
Bardziej niż urwania koła obawiałbym się tego, że zgromadzone w dystansie ciepło przyczyniałoby się do dodatkowego rozgrzewania tarcz hamulcowych, co skutkowałoby stopniowym obniżaniem ich skuteczności. ciekawa teoria ![]() |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() prawie jak integra Dołączył: Mon, 29 December 2003 Skąd: waw ![]() |
normalnie w tym samym miejscu jest aluminiowa felga - jakos w ich wypadku nikt nie mowi o gromadzeniu ciepla i spadku skutecznosci hamowania. czemu nagle inny kawalek aluminium mialby to spowodowac?
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Wed, 14 July 2004 Skąd: Rz ![]() |
Wydaje mi sie ze Tomek Strozik w sc/cc ma cos podobnego, jezdzi to i nie urwa sie juz kawal czasu, mimo sporego dystansu. Podbij do niego i zapytaj.
-------------------- Quality means doing it right when no one is looking.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sat, 08 February 2003 Skąd: Gdańsk ![]() |
Ja mam u siebie z przodu 20 z tylu 40 (wczesniej byly tez 60, ale opona ocierala o blotnik) i nic sie nie dzieje, a juz napewno nie urywa. Jedyny klopot to nagminnie padajace lozyska z przodu. Auto nie jezdzi wolno i od czasu do czasu pojedzie jakiegos kjsa.
Tyle tylko, ze nie mam w dystancie szpilek, tylko dystans do piasty przykrecany jest swoimi srubami, a kolo do dystansu swoimi. Tak mi sie jeszcze przypomnialo, bo moze byc to istotne. Sruby nie sa plywacaje. Rozstaw piasty 5x110, rozstaw dystansu 5x112. -------------------- Omega B Irmscher X20XEV
Corsa C GSi Z18XE Omega Evo500 C30NE/SE Szybciej wyglądają, niż jeżdżą. |
|
|
![]()
|
|
Nie ma tych felg w rozstawie 5 x 112
Co do ATS to właśnie teraz dla felgi ATS DTM COMPETITION mam 50mm adapter który producent daje w komplecie z felgami. Jak na razie nic się nie stało. -------------------- Administrator forum - kontakt forum@racingforum.pl
|
|
![]()
|
|
A tak nawiasem- o jakich felgach myślisz?
Może byc PW -------------------- 530---------------220koni
|
|
![]()
|
|
poszło na GG
-------------------- Administrator forum - kontakt forum@racingforum.pl
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Mon, 02 December 2002 Skąd: z zaskoczenia ![]() |
Albert, bedziesz z fura bedzie w poznaniu 24go?
-------------------- Girls are like cars you want every hot one that you see, but you only love yours.
9.439@244 1/4mile FWD 1.48 @ Poznan AWD |
|
|
![]()
|
|
Nawet gdybym kupił felgi pod rozstaw 5 x 112 to i tak muszę kupić dystans. Powodem są bardzo mocno nadmuchane błotniki które muszę wypełnić kołami. Rożnica jest taka że za 5x112 muszę dać 2.5 tyle co za 5x114.3 wiec wydaje mi się ze warto kupić dobry dystans i to powinno rozwiązać problem.
ITR: szanse są 50/50 -------------------- Administrator forum - kontakt forum@racingforum.pl
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Mon, 16 April 2007 Skąd: Warszawa/Puławy ![]() |
Witam
Tak jak juz ktos wspomnial, zapraszam do nas na www.felgi.waw.pl , cos wymyslimy ![]() Dystanse ktore dorabiamy sa najmocniejsze z mozliwych, dlatego sa uzywane w sportowych samochodach. Natomiast czas oczekiwania na taki dystans to ok. 2 tygodni. Jak by co kontakt do mnie: Darek tel. 503 111 999 darek@nvn.pl gg: 3037860 Pozdrawiam -------------------- www.poTURBOwani.pl - boosted not busted!
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 02 May 2025 - 17:13 |