![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Thu, 26 October 2006 ![]() |
Długo zaparkowane- przed warsztatem (gołe i lekkie auto) sprowokowało mnie do myślenia nad własnym tego typu pojazdem, do tej pory najciekawsze wydawały mi się auta uniwersalne ale zrozumiałem że kompromis nie jest idealnym rozwiązaniem.
Kupiłem więc e46, wymontowany i sprzedany został silnik oraz wnętrze, teraz powoli gromadzę graty i będę próbował zbudować (mam nadzieję ostatnie dla siebie bmw) Plan jest taki, auto ma być lekkie w miarę mocne i dopuszczone do poruszania się po drogach publicznych- mam mieć sporo frajdy z budowania przy rozsądnych budżecie Modyfikacje Silnik: plan Prawdopodobnie LS2 biturbo Układ wtryskowy: oczekuje Elektronika:oczekuje Układ chłodzenia: w trakcje realizacji główna chłodnica wody przeniesiona w miejsce oryginalnie umieszczonego zbiornika paliwa Układ napędowy: w trakcie realizacji napęd przenoszony na koła tylne skrzynia - oczekuje tylny dyferencjał - w trakcje realizacji (zaadoptowany został, odświeżony most z m3 e46 posiadający blokadę mechanizmu różnicowego) Układ hamulcowy: w trakcje realizacji przód 8 tłoczkowe zaciski wraz z 360 mm tarczami audi rs6 tył oryginał pedal box -custom Zawieszenie: zakończone wymienione zostały : (wszystkie elementy gumowo metalowe, wahacze przód oryginał, sworznie, łożyska) zastosowane zostało zawieszenie gwintowane firmy LOWTEC BODY KIT: w trakcje realizacji -zderzak przód csl , zderzak tył AC Schnitzer (materiał abs) -poszycie dachu/ pokrywa silnika m3 e46/ pokrywa bagażnika csl/ wyszarzenie tył 10cm-strona/ błotniki przód m3 e46 (materiał włókno węglowe) -koła 18" ETA BETA krone 9cali przód 11,5cali tył ![]() ![]() ![]() Most- korpus bmw 750, środek m3 e46 ![]() ![]() Kilka dni temu udało mi sie rozebrać moją e46-ke, okazało się że auto w mało dostępnych miejscach (zbiornik paliwa, zawieszenie, nakładki progowe) zostało zaatakowane przez korozję. PODŁOGA - auto zostało doszczętnie rozebrane, ogniska korozji wyczyszczone, wytrawione. Następnie podwozie zostało wymyte ciśnieniowo odtłuszczone i na nowo zabezpieczone. W miejscach montażowych tylnego wózka zostały wspawane podkładki zabezpieczające przed pękaniem podłogi. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zawieszenie -wypiaskowane -pomalowane proszkiem -wymieniłem wszystkie sworznie, łożyska i tulejki ![]() ![]() Koło zapasowe z uwagi na to że główna chłodnica wody zostanie prawdopodobnie umieszczona w miejscu oryginalnego zbiornika paliwa, zmuszony jestem do zbudowania kanałów którymi odpłynie ciepłe powietrze, dlatego wnęka koła zapasowego została wycięta i zastąpiona nitowaną zaślepką aluminiową ![]() ![]() przed dopasowaniem ![]() po ![]() okazało się że tylny oryginalny dekiel do mostu m3 e46 nie jest aż tak bardzo drogi dlatego zastosowany będzie jednak most od m3 ![]() wnętrze -klatka po 2 dniach udało sie usunąć dach i kilogramy wygłuszeń bmw upycha to w e46 w każdym możliwym miejscu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Wed, 24 November 2004 Skąd: Warszawa - Wawer ![]() |
Fajnie! Jak chcesz rozwiązać kwestię miski olejowej i pompy? Cofasz silnik, czy modzić coś od podstaw?
-------------------- | Pinin Racing | Warsaw Speed Team | Prorace | TheTechGuy |
'96 CaliforniaCento www.facebook.com/dragracingsafety |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Tue, 17 February 2004 Skąd: KRAKOW ![]() |
nie da się wybudować bmw z V8 w stosunkowo niskim budżecie chyba ze to ma być tylko v8 wsadzone do E46
mimo wszystko trzymam kciuki jakie V8 ma być wsadzone |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 18 May 2004 Skąd: http://fightboxing.pl/ ![]() |
Niesamowite rzeczy robicie
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 07 March 2009 Skąd: Czechy ![]() |
m60/m62 czy coś z gamy "M" ?
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Mon, 11 February 2008 ![]() |
Konkretna maszyna się szykuje, czekamy na efekty
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 30 July 2004 Skąd: Łomża ![]() |
no wlasnie, co to ma byc za motor? jakie turbo? bo narazie nic nie wiadomo z tematu
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Wed, 06 May 2009 Skąd: Jelenia Góra ![]() |
na drugim zdjeciu widze zajefajne e30 w tle!
|
|
|
![]()
|
|
![]() SHIFT_oldschool Dołączył: Sun, 14 November 2004 ![]() |
Poprosiłbym o przerobienie tematu w taki sposób, aby był zgodny z regulaminem. W przeciwnym wypadku w ciągu 24h wątek zostanie nieodwołalnie zamknięty.
|
|
|
![]()
|
|
żona nie pozwoliła mi dokończyć susząc głowę obiadem u teściowej
![]() |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Thu, 14 January 2010 Skąd: lublin ![]() |
No nareszcie opisane:)
Mam okazje co jakiś czas oglądać postępy pracy i musze powiedziec że wygląda to imponująco i profesjonalnie..tempo prac wzorowe:) Daniel powodzenia w osiągnięciu planów! P.S złoić v8T czterema cylindrami będzie bezcenne ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sun, 30 January 2005 Skąd: GGC Inc. ![]() |
na drugim zdjeciu widze zajefajne e30 w tle! mało powiedziane zajefajne a sam projekt dosyć ciekawy zobaczy co z tego wyjdzie na koniec -------------------- Sierra P100 pick-up 89r. - SOLD
Silvia S15 Nurburgring facelift edition - SOLD M3 E46 LCI www.nissantech.pl |
|
|
![]()
|
|
no wlasnie, co to ma byc za motor? jakie turbo? bo narazie nic nie wiadomo z tematu ![]() Nie zdecydowałem się ostatecznie na jednostkę napędową wiem tylko że chce tym razem coś z v8ką (mimo że zdaje sobie sprawę że z 6 cylindrami było by szybciej i łatwiej) , po odrzuceniu części pomysłów głównymi faworytami są: - BCY z RS6 lub LS2 . Choć nadal temat nie jest zamknięty a ja jestem otwarty na propozycje.( w zeszłym tygodniu miałem do kupienia M 48.00 z CAYENNE komplet za niecałe 3tyś ale za długo myślałem ![]() Wszystko wyjaśni się za kilka tygodni na 80% będzie to LS z turbawkami od evo (powala mnie gabaryt tej jednostki a turbo takie bo ta) Z uwagi na to że to moje auto mogę rozpocząć od du.y strony, czas realizacji jest bliżej nie określony - zaczynam więc od spraw najbardziej pracochłonnych. a sam projekt dosyć ciekawy zobaczy co z tego wyjdzie na koniec mam nadzieję że będzie koniec |
|
|
![]()
|
|
O jak LS to czekam z niecierpliwości
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sat, 17 April 2004 Skąd: Łódź ![]() |
na drugim zdjeciu widze zajefajne e30 w tle! a czy czasami to e30 nie bylo na wydechu u bartka w lodzi ??? -------------------- Łódzki Związek Motorowy
_http://www.motosportklub.pl |
|
|
![]()
|
|
a czy czasami to e30 nie bylo na wydechu u bartka w lodzi ??? nie znam historii tego auta to samochód klienta ![]() ![]() ![]() ![]() jest sobota, większość ma wolny dzień a ja w końcu mam chwile na podłubanie przy swojej skorupie (uroczyście obiecuje sobie że to ostatni tak pracochłonny sobotni projekt, trzeba trochę zająć się żoną ;)) na początek nagrzewnica zostaje tylko wentylator i ciepło ![]() ostatnie prace blacharski - przygotowanie pod szersze koło ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() w środę malowanie z zewnątrz , nie wiem na jaki kolor się zdecydować (miał być taki jak w środku ale zmieniam zdanie) rozwarze każdą propozycję (biały i czarny odpada;) ) |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Mon, 02 February 2009 ![]() |
Co to za poszerzenia na tyle? Mozna to gdzieś w PL dostać?
-------------------- FTWL Motorsport - części i akcesoria do instalacji turbo
|
|
|
![]()
|
|
![]() Rookie Dołączył: Sun, 06 February 2011 ![]() |
Moze zamiast malowania warto pomyśleć nad oklejeniem samochodu ? Znajomy ma oklejony samochód na biały mat + carbon dach, wyglądało rewelacyjnie ... ( wiem ze na biało odpada )
Ale wybór kolorów jest ... |
|
|
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Sat, 23 July 2005 Skąd: Nowy Jork / Choszczno ![]() |
Prewencyjnie ostrzegam żeby nie licytować się jaki kolor komu się podoba bo moderatorzy będą bezlitosni
![]() -------------------- 97 Ultra White SC300 + 2JZ VVTi + GT35R + 6 speed
98 Smaragd schwarz SL500 08 S500L |
|
|
![]()
|
|
![]() OOO TAK!! |
|
|
![]() ![]() |