![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Tue, 22 July 2014 ![]() |
Panowie pytanko czy z tego silnika da radę wydobyć chociaż te 300+ ?
co z wtryskami ? turbo hybryda od tc na 350ps ale nie wiem czy przekroczy chociaż 300 bez wtrysków ...Dalej wydech 3 cale,wiekszy cooler i sprzęgło nowe. |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sat, 14 July 2012 Skąd: Łódź ![]() |
sprzedaj i kup polifta albo e90
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Thu, 19 August 2010 Skąd: Płońsk ![]() |
Tak samo polecam, kupić - sprzedac i kupic polifta tam masz mozliwie łatwą droge do takich modów miałem 340km wcale nie dużym kosztem
![]() |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Wed, 03 August 2011 Skąd: Szczecin ![]() |
Wtryski dadza radę, pompa nie da rady. Tak mi tłumaczył tuner.
Opisał to tak : wtrysk jest jak kran. Otwierasz leci, zamykasz nie leci. Wydajność wtryskow zależy też od ciśnienia jakie wytworzy pompa wtryskowa, otworzysz wtryski na zbyt długo, spadnie ciśnienie, spadnie wydajność układu wtryskowego, mocy nie zrobisz ![]() Ale ia się nie znam, info zaczerpnięte, gdy kolega modził omege 2.5 m57. |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Wed, 16 September 2009 ![]() |
Witam, zmodzić lub zastosować wydajniejszą pompę ?
Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 12 April 2007 Skąd: Karczew ![]() |
Tc ma na swojej stronie 3.0d 184 na seryjnej pompie 304km i 740nm
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 04 July 2011 Skąd: Jarosław ![]() |
Wtryski dadza radę, pompa nie da rady. Tak mi tłumaczył tuner. Opisał to tak : wtrysk jest jak kran. Otwierasz leci, zamykasz nie leci. Wydajność wtryskow zależy też od ciśnienia jakie wytworzy pompa wtryskowa, otworzysz wtryski na zbyt długo, spadnie ciśnienie, spadnie wydajność układu wtryskowego, mocy nie zrobisz ![]() Pierwsza część to kompletna bzdura, idąc tym tokiem myślenia ingoruje się kompletnie fakt że czas otwarcia tego "kranu" nie może trwać w nieskończoność tylko jest ograniczony pewnym przedziałem czasowym. Z tego powodu trzeba ten "kran" wymienić na taki o większej przepustowości, podnoszenie ciśnienia na railu nie jest receptą na wszystko. Druga część mówi jak jest, za długo otwarte wtryski przy słabej pompie spowodują spadek ciśnienia na szynie CR, check i brak mocy. Wnioski teraz wyciągnij sam, dlaczego teoria z kranem to bzdura. -------------------- Stilo MW MJ140 142KM/341Nm@xxxKM/xxxNm
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 04 June 2007 Skąd: inowrocław ![]() |
-------------------- Facebook - Brk-tuning
1,9tdi + NX 13,3et |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Wed, 07 January 2009 Skąd: Rzeszów ![]() |
Map sensor seryjny? Jeśli tak to widać cokolwiek za tym autem? -------------------- RS3 8V2 nardo limo pl 540HP 680NM
109-Performance |
|
|
![]()
|
|
https://www.facebook.com/pg/TeCePERFORMANCE...389423307754061
wszystko można, ale w polifcie to cooler, dp i już masz szanse na trójkę jeżeli jest zdrowy, a tu trzeba się namodzić |
|
|
![]()
|
|
dobrze ustawiony 300ps 3.0d nie dymi, tak samo jak w tym wypadku.
-------------------- Facebook - Brk-tuning
1,9tdi + NX 13,3et |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Wed, 07 January 2009 Skąd: Rzeszów ![]() |
dobrze ustawiony 300ps 3.0d nie dymi, tak samo jak w tym wypadku. Jaki boost w tym aucie? Map sensor ma zakres do 1,5b w przypadku 3.0d 184KM na EDC15, nie mogę sobie wyobrazić jak ten silnik mając 1,5b ma nie dymić mając 300KM. -------------------- RS3 8V2 nardo limo pl 540HP 680NM
109-Performance |
|
|
![]()
|
|
ale chcesz coś udowodnić czy może chcesz coś zyskać po moich odpowiedziach? na pewno nie w taki sposób.
boost widzialny do edc czy boost widzialny do diag? bo to jest ciekawe pytanie? -------------------- Facebook - Brk-tuning
1,9tdi + NX 13,3et |
|
|
![]()
|
|
kompakt od TC ma zmieniony MAP
|
|
|
![]() ![]() |