![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Tue, 25 August 2009 Skąd: Łapy / Białystok ![]() |
Witam,
Co można wywalić z układu paliwowego z e39 3.0d 184km tak by to jeszcze działało ? Chodzi mi o to czy usuwając chłodnice paliwa, zaworki itp będzie to palić i jeździć tak jak powinno. Tu foto jak to idzie w serii : ![]() Mogę dać tak : Zasilanie : pompa progowa --- > filtr paliwa --- > pompa wysokiego ciśnienia, Powrót : wyjście z pompy wysokiego ciśnienia przewodem gumowym z trójnikiem w niego powrót z wtrysków ---- > zawór co utrzymuje ciśnienie (taka baryłka, trzyma ok 3-4 barów, nr 11 na rysynku) ----> i do zbiornika . Może to tak działać prawidłowo ? |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Wed, 07 January 2009 Skąd: Rzeszów ![]() |
Chłodnica paliwa nie jest przypadkowo w tym układzie. Zostaw jak seria, zaworek trzymający ciśnienie wstępne ma trzymać 3,8b w logach, nawet przy bucie przy idealnym stanie układu.
-------------------- RS3 8V2 nardo limo pl 540HP 680NM
109-Performance |
|
|
![]()
|
|
Przy swapie silnika zostawianie tego wszystkiego jest trochę uciążliwe,
|
|
|
![]()
|
|
Bo mam tak 2 wozy zrobione i działają, tylko pytanie czy tak może być, czy ropy starczy itp.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Wed, 07 January 2009 Skąd: Rzeszów ![]() |
Z chłodnicą będzie lżej układowi wtryskowemu pod względem trwałości i wydajności według mnie.
-------------------- RS3 8V2 nardo limo pl 540HP 680NM
109-Performance |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Thu, 25 February 2010 ![]() |
Koledzy te chłodniczka zaworki nie bez przypadku tam są. Ale ważne jest spięcie obu przewodów powrotnego i ssącego przy pompie progowej. Jak pompa ma ssać z ssącego to w mojej e39 szybko się skończyła. A w moim przypadku rozleciał się element nr 6.
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Thursday, 01 May 2025 - 07:39 |