![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
User Dołączył: Thu, 30 December 2010 ![]() |
Witam, od jakiegoś czasu borykam się z problemem w 2,2 t aan. przekładając swiece na nowe, postanowiłem również wykonać konwersację cewek na te od tfsi. po przeróbce wiazki audi nie odpaliła, po powrocie do starych tak, wiec świece ok, sprawdzałem na wszystkie sposoby nowo utworzoną wiązke i masy ale wszystko wydawało się być ok a iskry brak...
podłanczałem według tego schematu. ![]() wiec zrobiłem taki trik że założyłem stare cewki i przed nie spróbowałem podłaczyć jedną cewke na nowej wiązce, oczywiczywiście masa z pokrywy jak to sie zaleca i iskra była ![]() i to mnie uświadomiło ze nowe cewki, oraz wiazka jest wykonana prawidłowo, lecz iskra jest tylko wtedy gdy jest założona pokrywa starych cewek(wraz z nimi) po jej podniesieniu iskra robi się bardzo sporadyczna. wie ktoś jak można się definitywnie pozbyć starych cewek zachowując iskre w nowych? pozdrawiam ![]() warto dodać że nawet gdy odłąnczyłem potem jedną seryjną cewke i odpaliłem na 4 garach to na tfsi iskra była ![]() |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Wed, 01 February 2006 Skąd: Białystok ![]() |
sprawdz czy we wtyczce ecu-driver cewek 4 i 5 , zgadzaja ci sie kabelki kolorami z oryginałem. Czasem po spaleniu jednego kanału przekłada się i wykorzystuje driver na nieuzywanym kanale.
no i w schemacie ori jeden pin sie nie zgadza, w instrukcji podali który. -------------------- Audi 200 turbo quattro
Pastuch B5 2.8 "quattro" |
|
|
![]()
|
|
na tym 2 module wtyczka była przelutowana razem z kabelkami ale dalej kolory były ori. z resztą póki co nie są tyle ważne kolejności zapłonówtylko to aby się pojawiły kolejność już nawet empirycznie dobiore. pin nie zgadza w sensie?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 29 March 2007 Skąd: Tarnowskie Góry-Sląskie ![]() |
Rozumiem, że po założeniu cewek od TFSI wywaliłeś moduły zapłonowe?
-------------------- Audi 20V Turbo Quattro
|
|
|
![]()
|
|
tak, i iskry nie było, pojawia się gdy założe stare cewki z modułami. i podłacze w sposób odpisany wyżej
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Saturday, 03 May 2025 - 13:48 |