Shoutbox 0 nowych PW 

Reply to this topicStart new topic
> cewki tfsi.
ffsapher
post Sat, 19 Oct 2013 - 18:11
Post #1

User

Witam, od jakiegoś czasu borykam się z problemem w 2,2 t aan. przekładając swiece na nowe, postanowiłem również wykonać konwersację cewek na te od tfsi. po przeróbce wiazki audi nie odpaliła, po powrocie do starych tak, wiec świece ok, sprawdzałem na wszystkie sposoby nowo utworzoną wiązke i masy ale wszystko wydawało się być ok a iskry brak...

podłanczałem według tego schematu.

wiec zrobiłem taki trik że założyłem stare cewki i przed nie spróbowałem podłaczyć jedną cewke na nowej wiązce, oczywiczywiście masa z pokrywy jak to sie zaleca i iskra była

i to mnie uświadomiło ze nowe cewki, oraz wiazka jest wykonana prawidłowo, lecz iskra jest tylko wtedy gdy jest założona pokrywa starych cewek(wraz z nimi) po jej podniesieniu iskra robi się bardzo sporadyczna.
wie ktoś jak można się definitywnie pozbyć starych cewek zachowując iskre w nowych? pozdrawiam smile.gif

warto dodać że nawet gdy odłąnczyłem potem jedną seryjną cewke i odpaliłem na 4 garach to na tfsi iskra była

Go to the top of the page

+Quote Post
Wspieraj forum
post Sat, 19 Oct 2013 - 18:11
Post #

Dotacja

Dotacja na forum

Quote Post
L5turbo
post Sun, 20 Oct 2013 - 18:58
Post #2

Frequent User

sprawdz czy we wtyczce ecu-driver cewek 4 i 5 , zgadzaja ci sie kabelki kolorami z oryginałem. Czasem po spaleniu jednego kanału przekłada się i wykorzystuje driver na nieuzywanym kanale.
no i w schemacie ori jeden pin sie nie zgadza, w instrukcji podali który.

--------------------
Audi 200 turbo quattro
Pastuch B5 2.8 "quattro"

+Quote Post
ffsapher
post Sun, 20 Oct 2013 - 22:21
Post #3

User

na tym 2 module wtyczka była przelutowana razem z kabelkami ale dalej kolory były ori. z resztą póki co nie są tyle ważne kolejności zapłonówtylko to aby się pojawiły kolejność już nawet empirycznie dobiore. pin nie zgadza w sensie?

+Quote Post
dżordżyk
post Wed, 23 Oct 2013 - 20:12
Post #4

Forum Homee

Rozumiem, że po założeniu cewek od TFSI wywaliłeś moduły zapłonowe?

--------------------
Audi 20V Turbo Quattro

+Quote Post
ffsapher
post Wed, 23 Oct 2013 - 20:41
Post #5

User

tak, i iskry nie było, pojawia się gdy założe stare cewki z modułami. i podłacze w sposób odpisany wyżej

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Saturday, 03 May 2025 - 13:48