![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Fri, 11 October 2024 ![]() |
Uszanowanie, mam berlingo z 2008r czyli pierwsza wersja polift silnik 1.4 w benzynie. Zamierzam zrobic swapa na 2.0 EW10 najlepiej 177hp ale powiedzmy że może być 136hp, i pytanie jest następujące: Jakiego dawce najlepiej kupić aby części pasowały z jak najmniejszymi przeróbkami, albo wgl. (silnik zawieszenie hamulce). Brałem pod uwagę peugeota 206, 206cc lub 307 i cc pewnie też są jakieś cytryny które miały ten silnik, ale w citroenach się nie orientuję. Pomoże ktoś? Czy będzie jakaś znacząca różnica w rocznikach tych aut?
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Fri, 09 March 2007 Skąd: Błonie ![]() ![]() |
Uszanowanie, mam berlingo z 2008r czyli pierwsza wersja polift silnik 1.4 w benzynie. Zamierzam zrobic swapa na 2.0 EW10 najlepiej 177hp ale powiedzmy że może być 136hp, i pytanie jest następujące: Jakiego dawce najlepiej kupić aby części pasowały z jak najmniejszymi przeróbkami, albo wgl. (silnik zawieszenie hamulce). Brałem pod uwagę peugeota 206, 206cc lub 307 i cc pewnie też są jakieś cytryny które miały ten silnik, ale w citroenach się nie orientuję. Pomoże ktoś? Czy będzie jakaś znacząca różnica w rocznikach tych aut? bliźniaczy do 307 jest C4 VTS z tym samym silnikiem i te auta najbardziej by pasowały. -------------------- VEMS rozkminiłem do ostatniego rezystorka - chętnie pomogę
|
|
|
![]()
|
|
Kupiłem 307cc 2005r silnik juz wyciągnąłem, wymienie sprzeglo rozrzad przy okazji i powoli bede działał przy berlingo, dzięki za odpowiedzi
|
|
|
![]()
|
|
Kupiłem 307cc 2005r silnik juz wyciągnąłem, wymienie sprzeglo rozrzad przy okazji i powoli bede działał przy berlingo, dzięki za odpowiedzi z ciekawości ile dałeś za dawcę ? UK ? -------------------- VEMS rozkminiłem do ostatniego rezystorka - chętnie pomogę
|
|
|
![]()
|
|
3,5k dalem
grzebię powoli przy tym mini projekcie i.. ...kolejne pytanie: czy skrzynie z serii 20dm miały taką samą obudowę i różniły się tylko przełożeniami? muszę prawdopodobnie kupić adapter mocujący skrzynie od jakiegos diesla (moja skrzynia ma oznaczenie 20dm68) |
|
|
![]()
|
|
skrzynie od diesla będą miały inny dzwon niż od benzyny 2.0 bo te od 1.6 16v maja jeszcze inny. A co Ci nie pasuje ?
-------------------- VEMS rozkminiłem do ostatniego rezystorka - chętnie pomogę
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Wednesday, 18 June 2025 - 08:34 |