![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Tue, 21 January 2014 ![]() |
Witam
Zaczne od tego ze zakupiłem a4 z silnikiem avj z uszkodzona głowica a dokladnie zatartym wałkiem ssacym oraz pogiętymi 4 zaworami ssącymi . Kupilem głowice uzywana z Aeb-a poskładałem górę ściągnąłem miskę oleju (oczywiscie zapchany smok ) wyczyściłem smok i wymienilem pompe oleju na toprana poskładałem zalalem mobilem 5w30 s2000 czy jakos tak odpaliłem i chodzi . Od czasu do czasu przy wolnej jezdzie zapalało sie cisnienie oleju tak przy 1900obr .myślałem ze spada przez stary napinacz , mierzone na zimnym 5bar na cieplym 1,6 mega goracym 1,2 bara . Pewnego dnia poleciałem na autostrade przegonić auto i przy 6 tys zaczął łańcuch dzwonić o pokrywę zjechałem na pobocze ostygł odpaliłem i wróciłem powoli do domu . Rozebrałem pokrywe 3 obroty rozrusznikiem patrze napinacz skacze tak wiec wymieniłem go na nowy odpalam silnik chodzi cicho przejechałem sie bylo ok wyskoczyłem na autostrade i oczywiście to samo przy 6 tys obrotow . Wrocilem wkreciłem miernik na wolnych 1 bar przy 2 tys 2bary . dzis rano wchodze odpalam na zimnym 5 barów jechalem do roboty normalnie po 30 km otwieram maske cisnienie 1,1bara . moze ktos mial podobny przypadek , przebieg dołu silnika ori 168tys ![]() |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 20 April 2009 Skąd: Jasło ![]() |
pompa toprana, niekoniecznie moze sie spisywać
![]() -------------------- GREGOR10.PL ChipTuning Hamownia Modyfikacje VW AUDI BMW MERCEDES PORSCHE
|
|
|
![]()
|
|
ma ktos jakies inne sprawdzone bo jak narazie nie widze w carsie nic innego ;/
przed chwila sprawdzilem cisnienie -letni na ssaniu 5 - 5.5 bara -900 obrotow zimny 4- 4.5bara smok moze powodować niskie cisnienie oleju na wolnych ? po sciagnieciu miski jest ciezki dostep do panewek by zwerfikowac czy to one ? albo jak je wykluczyc ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 20 April 2009 Skąd: Jasło ![]() |
zwalasz mise, i dostep do panewek dobry, przydalo by sie potem nowe sruby dać do panewek ale to oczywista oczywistość.
http://e-autoparts.pl/ - tu kupisz pompe febiego , która jest sprawdzona i bedzie trzymać cisnienie wzorcowo. -------------------- GREGOR10.PL ChipTuning Hamownia Modyfikacje VW AUDI BMW MERCEDES PORSCHE
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sat, 04 July 2009 ![]() |
U mnie padła pompa oleju to samo auto ten sam silnik i podobny przebieg w misce syf, smok zapchany... Pompa założona hans priest czyli nie wiadomo co zalany mobil całość wyczyszczona i jest ok ciśnienia nie pamiętam....
-------------------- Wszystkie moje posty są moja subiektywną opinia proszę ich nie łączyć z żadną firmą i osobami...
|
|
|
![]()
|
|
teraz pytanie jak cisnienie w podstawie filtra jest napinacz zalozony nowy a wywala bład 16396 to gdzie to cisnienie moze uciekac :/ ? przed zmiana napinacza tego błedu nie bylo wczoraj zrobilem plukanke i zmienilem olej na castrola ale cisnienie jak slabe tak slabe im bardziej cieply tym bardziej spada :/ dzis zrzucam miske zakladam stara pompe oleju nowy smok i zagladam do panewek czy nie zmienily koloru ;/
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Sunday, 04 May 2025 - 12:52 |