![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Sat, 14 June 2014 ![]() |
Kupiłem rano busa zarejestrowanego na 3osoby ,mam zabudowę na 3osoby i miałem chytry plan na szybki montaż i atak w poniedziałek na OSK.
Przyszedł znajomy i poinformował mnie że przepisy się zmieniły i z moich planów nici,że nie można zwiększyć liczby miejsc w aucie. Auto ma szyby w drugim rzędzie,zabudowa to dedykowana "holenderka". Wiem że najlepiej zadzwonić do diagnosty aczkolwiek w sobotę wieczorem ciężko znaleźć jakiegoś w pracy. Ma ktoś wiedzę na ten temat?Bo w necie znajduję same zapytania w temacie, a robota już rozmieszana że tak powiem. |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Sat, 26 May 2012 ![]() |
Przez długi czas było tak że wystarczyło przystosować samochód do przewozu większej ilości osób(wywalić kratkę i wstawić oryginalną kanapę, pasy itd), do tego mieć fakturę na montaż od warsztatu, zrobić przegląd na okręgowej stacji kontroli pojazdów i zarejestrować zmiany w dowodzie(wk). (Testowane wiele razy)
Faktycznie coś się jakiś czas temu zmieniło, też słyszałem że nie jest tak łatwo, ale najlepiej byłoby się dowiedzieć u źródła (okręgowa stacja kontroli pojazdów), bo internety mogą wprowadzić w błąd ![]() |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Thu, 04 June 2009 ![]() |
Bez zaświadczenia od jednostki uprawnionej do wykonywania badań diagnosta nie podbije zmiany liczby miejsc. Dzwoń bezpośrednio do np: PIMOT z Warszawy - wystawiają takie zaświadczenia. Później z papierem jedziesz na stacje kontroli i po sprawie.
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Sat, 14 June 2014 ![]() |
Bez zaświadczenia od jednostki uprawnionej do wykonywania badań diagnosta nie podbije zmiany liczby miejsc. Dzwoń bezpośrednio do np: PIMOT z Warszawy - wystawiają takie zaświadczenia. Później z papierem jedziesz na stacje kontroli i po sprawie. Diagnosta na okręgowej stacji powiedział że nie ma już możliwości zwiększenia liczby miejsc,zmniejszenie ilości jest możliwe,opowiedział mi legendę o gościu co walczy o zmianę ![]() ![]() Zadzwonię jak radzisz,zobaczymy co powiedzą. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Sunday, 04 May 2025 - 20:53 |