Shoutbox 0 nowych PW 

Reply to this topicStart new topic
> Zmiana ilości miejsc w dowodzie., Nowe przepisy?
bird13
post Sat, 26 May 2018 - 20:02
Post #1

User

Kupiłem rano busa zarejestrowanego na 3osoby ,mam zabudowę na 3osoby i miałem chytry plan na szybki montaż i atak w poniedziałek na OSK.
Przyszedł znajomy i poinformował mnie że przepisy się zmieniły i z moich planów nici,że nie można zwiększyć liczby miejsc w aucie.
Auto ma szyby w drugim rzędzie,zabudowa to dedykowana "holenderka".
Wiem że najlepiej zadzwonić do diagnosty aczkolwiek w sobotę wieczorem ciężko znaleźć jakiegoś w pracy.
Ma ktoś wiedzę na ten temat?Bo w necie znajduję same zapytania w temacie, a robota już rozmieszana że tak powiem.
Go to the top of the page

+Quote Post
Wspieraj forum
post Sat, 26 May 2018 - 20:02
Post #

Dotacja

Dotacja na forum

Quote Post
WLD_Wlodi
post Sun, 27 May 2018 - 20:51
Post #2

Frequent User

Przez długi czas było tak że wystarczyło przystosować samochód do przewozu większej ilości osób(wywalić kratkę i wstawić oryginalną kanapę, pasy itd), do tego mieć fakturę na montaż od warsztatu, zrobić przegląd na okręgowej stacji kontroli pojazdów i zarejestrować zmiany w dowodzie(wk). (Testowane wiele razy)

Faktycznie coś się jakiś czas temu zmieniło, też słyszałem że nie jest tak łatwo, ale najlepiej byłoby się dowiedzieć u źródła (okręgowa stacja kontroli pojazdów), bo internety mogą wprowadzić w błąd wink.gif

+Quote Post
2sz-fe
post Mon, 28 May 2018 - 10:15
Post #3

User

Bez zaświadczenia od jednostki uprawnionej do wykonywania badań diagnosta nie podbije zmiany liczby miejsc. Dzwoń bezpośrednio do np: PIMOT z Warszawy - wystawiają takie zaświadczenia. Później z papierem jedziesz na stacje kontroli i po sprawie.

+Quote Post
bird13
post Tue, 29 May 2018 - 01:59
Post #4

User

CYTAT(2sz-fe @ Mon, 28 May 2018 - 10:15) *
Bez zaświadczenia od jednostki uprawnionej do wykonywania badań diagnosta nie podbije zmiany liczby miejsc. Dzwoń bezpośrednio do np: PIMOT z Warszawy - wystawiają takie zaświadczenia. Później z papierem jedziesz na stacje kontroli i po sprawie.

Diagnosta na okręgowej stacji powiedział że nie ma już możliwości zwiększenia liczby miejsc,zmniejszenie ilości jest możliwe,opowiedział mi legendę o gościu co walczy o zmianę wink.gif ,że zmiana jest możliwa jeśli samochód wyjechał z fabryki z większą ilością miejsc niż aktualnie w dowodzie huh.gif i ogólnie raczej był mało pomocny.
Zadzwonię jak radzisz,zobaczymy co powiedzą.

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Sunday, 04 May 2025 - 20:53