![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Tue, 16 December 2014 ![]() |
Witam, potrzebuje pomocy co do zegara cisnienia oleju. Co polecacie ? Nie musi byc mega dokładny byle bym wiediał że jest mniej więcej 5-6b a nie 2b... Zegar chciałem rzecz jasna w słupku. Coś tam z włókna się kiedyś lepiło więc pewnie sam bd lepił tylko pytanie czy są jakieś zestawy zegar z ramką czy jakimś "tunelem" który do słupka się mocuje a potem z włókna tylko ładnie to wymodelować i obić np alcantarą. Z góry dzięki za pomoc. Jeszcze sprawa czy w Lublinie polecicie kogoś kto to podepnie ?
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Sun, 09 December 2007 ![]() |
Nie pchaj się w chińczyki tylko, nie raz widziałem rozszczelniające się "gruszki", popatrz za VDO np. z Audi.
-------------------- Renault Clio Sport 2 - rajdówka w ciągłej budowie ....
|
|
|
![]()
|
|
Czyli odpuścić te zestawy po 150zł auto gaugae zegar z czujnikiem i szukać coś innego ?
|
|
|
![]()
|
|
http://olx.pl/oferta/wskaznik-dodatkowy-vd...D5-IDdkwsw.html
Lepiej czyms takim się zainteresować zamiast jakiegoś chińczyka Defi czy Auto gaugage ? |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Fri, 23 November 2007 Skąd: Gdańsk ![]() |
Ja natomiast mogę polecić AG PEAK. Fajny zegar za sensowną cenę. Do tego masz piszczący alarm, który potrafi ostrzec, że coś złego dzieje się z motorem. W AG serii WARNING - alarmem jest tylko zapalająca się lampka - w ferworze walki na odcinku albo torze nawet jej nie zauważysz, a piszczący alarm na pewno dojdzie do Twoich uszu.
Chyba, że chcesz coś po taniości to polecam AG VDO LOOK albo zwykłe SMOKE. VDO z Audi, to też sensowna opcja. |
|
|
![]()
|
|
![]() prawie jak integra Dołączył: Mon, 29 December 2003 Skąd: waw ![]() |
Stri dają radę. Słupek to moim zdaniem najgorsze możliwe miejsce na zegar, chyba, że lubisz jak coś Ci świeci prosto w oko z małej odległości. Kupuj przynajmniej z lampką ostrzegawczą, a lepiej też z alarmem dźwiękowym.
|
|
|
![]()
|
|
!Markos a gdzie polecasz ? Na bank nie chcę dziurawić dechy żeby przykręcić dlatego chciałem w słupku gdzieś nisko, jeżeli będzie możliwość regulacji jasności to wgl miód. Zależy mi na pomarańczowym podświetleniu żeby się zgrywało z resztą ewentualnie biała tarcza i pomrańczowe podświetlenie.
|
|
|
![]()
|
|
http://fmic.pl/seria-stepper-motor-z-peak/134-egt.html
Coś takiego nie da rady ? Ustawił bym sobie ostrzeżenie poniżej 3.4b bo niżej być nie moze wg ASO. Cena stri mnie trochę powaliła ;P 800zł za 1 zegar ;/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Mon, 28 April 2008 Skąd: Drag Racing Strip ![]() |
zegary i czujniki Auto Gauge dają radę, zamontowane w kilku wozach i nigdy żadnych problemów, kilka razy porównywane ze zwykłym manometrem i różnica zazwyczaj w granicach grubości wskazówki
![]() ja lubię serią VDO look bo wygląda klasycznie, niestety nie ma alarmów dźwiękowych czy świetlnych ale ja często zegary kontroluję pzdr -------------------- American Muscle.
Pontiac Firebird Esprit '77 z LS1 |
|
|
![]()
|
|
Dzięki za kolejną wypowiedź
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Tue, 16 September 2003 Skąd: wawa ![]() |
miałem AG i to jest gówno , temperturę oleju i ciśnienie pokazywały z dupy , nawet po reklamcji i wymianie na nowe
kupiłem sobie autometer i mam je ponad 10 lat i hulają , też mówią że chińczyk ale się sprawdzają , niestety trochę droższe -------------------- www.meganecoupe.pl
|
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Tue, 04 December 2007 Skąd: Wrocław ![]() |
no, kupiłeś ponad 10 lat temu. jak to się ma do tego co jest teraz?
|
|
|
![]()
|
|
Dobra pewnie zamówię tego od FMIC, jeszzce mi Depo wpadło w oczy bo cenowo podobnie ale może jakościowo lepiej ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() prawie jak integra Dołączył: Mon, 29 December 2003 Skąd: waw ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Właśnie widziałem takie rozwiązanie ale wydaje mi się że będzie gorzej. Dobra zamówię na FMIC tego AG peak. Jeszcze inna sprawa to montaż tego, musze sprawdzić czy jest jakieś miejsce na dodatkowy czujnik inaczej trzeba jeszcze będzie kupić podstawkę pod filterek.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Tue, 16 September 2003 Skąd: wawa ![]() |
no, kupiłeś ponad 10 lat temu. jak to się ma do tego co jest teraz? mają się dobrze , bo jak fura była na rolkach rok temu to temperatura oliwy się zgadzała i ciśn. oliwy nigdy na budziku nie spadło poniżej 1,5 , a ten typ podono ma tak mieć ![]() -------------------- www.meganecoupe.pl
|
|
|
![]()
|
|
Dobra bo temat wciąż nie ogarnięty, drugi silnik siedzi wszystko pięknie więc trezba się za to wziąć. Chciałem kupić podstawkę filtra oleju od razu z wyjściami na chłodnicę i termostatem ale wtedy jest kłopot bo niemam jeszcze chłodnicy. Da się jakoś tanio ogarnąć ten temat żeby tymczasowo zaślepić wyjścia ? Czy lepiej kupić jakaś małą chłodniczkę z FMIC i przewody ?
|
|
|
![]()
|
|
Dobra bo temat wciąż nie ogarnięty, drugi silnik siedzi wszystko pięknie więc trezba się za to wziąć. Chciałem kupić podstawkę filtra oleju od razu z wyjściami na chłodnicę i termostatem ale wtedy jest kłopot bo niemam jeszcze chłodnicy. Da się jakoś tanio ogarnąć ten temat żeby tymczasowo zaślepić wyjścia ? Czy lepiej kupić jakaś małą chłodniczkę z FMIC i przewody ? A Ty wiesz jak działa termostat w większości podstawek typu MOCAL itp. że chcesz zaślepiać wyjścia na chłodnicę ? -------------------- Renault Clio Sport 2 - rajdówka w ciągłej budowie ....
|
|
|
![]()
|
|
Nie wiem dlatego pytam czy da sie to sensownie ogarnac nie montujac jeszcze chlodnicy oleju.
|
|
|
![]()
|
|
Podstawki typu MOCAL po otwarciu termostatu całość oleju kierują na chłodnicę, zaślepisz wyjście = 0 smarowania.
-------------------- Renault Clio Sport 2 - rajdówka w ciągłej budowie ....
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Saturday, 28 June 2025 - 07:16 |