![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 22 October 2002 ![]() |
Wspólnik uparł się na taką wersję i nijak nie mogę mu wybić z głowy (lepsza opcja to już chyba 4.2 V8) - może ma ktoś z was doświadczenie z tym autem w takiej konfiguracji? Oczywiście do auta NIE będzie montowany gaz
![]() ![]() No i link do aukcji http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C11850351 |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Wed, 26 May 2004 Skąd: Sosnowiec / Katowice ![]() |
Nie mam co prawda doswiadczenia z A8 W12, ale czasem użytkuje Phaeton'a W12. Osobiście nie kupiłbym samochodu z tym silnikiem, ale trzeba przyznać, że radośc z jazdy jest ogromna. W12 z napedem Quattro jeżdzi wysmienicie, odpycha sie jak szalone ( jak na 2,5 tonowa limuzyne) i bardzo dobrze trzyma sie drogi. Na długiej prostej licznik pokazuje 280 km/h. Samochód jest koszmarnie drogi w eksploatacji, przy pełnym bucie pali ponad 30 litrów na 100 km, przy spokojnej jeżdzie, na trasie 16 litrów. Irytują powtarzające się drobne usterki elektroniki, np. sterownika ABS'u i wtrysków. Po delikatnej stłuczce, części niezbedne do naprawy musieliśmy zamówic w ASO ( okrutne ceny). na rynku części uzywanych oferta części do W12 jest nader skromna... Większośc mechaników, nawet specjalizujacych sie w VW group, podchodzi do tego samochodu z wyrażna niechęcią. Reasumujac, jesli kogos nie zrazaja drazniace, drobne usterki i stale świecacy się CHECK, jeśli liczy sie z zużyciem paliwa na poziomie 24 litrów w cyklu mieszanym, to mozna śmiało kupować, jeżdzi grubo :-)
-------------------- CLS V8
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 04 February 2005 Skąd: Pruszków ![]() |
Jak go stać niech bierze, to najbardziej prestiżowe Audi, do tego przyzwoicie mocne, idealne na długie trasy.
-------------------- Lexus IS200t
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 10 January 2008 Skąd: Warszawa WJ ![]() |
Ewentualnie S8, buda ta sama, troszkę mniejsza masa, silnik bardziej o bardziej klasycznej budowie i ciut bardziej sportowym brzmieniu.
-------------------- cztery koła i silnik
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Sun, 05 July 2009 Skąd: na południe od nigdzie ![]() |
I ciut bardziej wyższa cena.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 23 February 2006 Skąd: Kraków ![]() |
Dobra, to ja sie podłącze, mój ojciec ( starszy pan ale lubi przycisnac) planuje zakup takiego własnie Audi tylko z tym najwiekszym dieslem.. Możliwe żeby po tylko zmienionym programie miało takie 390 koni? Znajomy Niemiec ma takie do sprzedania wkrótce , podobno właśnie po programie robionym w Niemczech, i twierdz właśnie ze ma 390 koni?? Kresek z hamowni nie widziałem, ale to nasz długoletni współpracownik, sciemy chyba by nie wciskał.. Jeżdzi to podobno fajnie, ale czego szukac przy ewentualnych oględzinach, na co zwrócić uwage??
-------------------- Celica Caros Sainz, Outback, Legacy, Q3. Jeszcze sie driftrajka na bazie taczek buduje :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sun, 07 October 2007 Skąd: cała polska ![]() |
Dobra, to ja sie podłącze, mój ojciec ( starszy pan ale lubi przycisnac) planuje zakup takiego własnie Audi tylko z tym najwiekszym dieslem.. Możliwe żeby po tylko zmienionym programie miało takie 390 koni? Znajomy Niemiec ma takie do sprzedania wkrótce , podobno właśnie po programie robionym w Niemczech, i twierdz właśnie ze ma 390 koni?? Kresek z hamowni nie widziałem, ale to nasz długoletni współpracownik, sciemy chyba by nie wciskał.. Jeżdzi to podobno fajnie, ale czego szukac przy ewentualnych oględzinach, na co zwrócić uwage?? jak taki zaufany to czego chcesz szukać? Dowiedz się info na temat motoru i po sprawie... |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 23 February 2006 Skąd: Kraków ![]() |
Bo ja podejzliwy jestem z natury, auto ma 3 lata chyba i tylko podobno 70 tys przejechane. Kto kupuje diesla zeby mało jezdzic.... ???
-------------------- Celica Caros Sainz, Outback, Legacy, Q3. Jeszcze sie driftrajka na bazie taczek buduje :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 04 February 2005 Skąd: Pruszków ![]() |
Zmień współpracownika bo jak wieloletni i masz takie wątpliwości to kiepsko.
Auto jak kazde inne z dieslem oglądasz, a najlepiej do serwisu z nim i się nie bawić... Czips mógł mieć takie z tabelki 390km i realnie kolo 370-380. ![]() -------------------- Lexus IS200t
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Mon, 24 March 2003 ![]() |
Bo ja podejzliwy jestem z natury, auto ma 3 lata chyba i tylko podobno 70 tys przejechane. Kto kupuje diesla zeby mało jezdzic.... ??? Nie ma reguły. Znam dwulatka z przebiegiem 26kkm, jak tak dalej pójdzie to jako trzylatek będzie miał 40000, nie mówiąc o 70000. Powiem to co Sajnek - sprawdź jak każde inne auto, bo dziwne pytania zadajesz. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 29 January 2007 Skąd: Z Mercedesów i Hond ![]() |
Kto kupuje diesla zeby mało jezdzic.... ??? Sorry za OT, ale mój wujek ma passata b5 TDI 2000 rok, kupiony nowy. Przebieg na dzień dzisiejszy 38 000km ![]() ![]() -------------------- Hondy i Mercedesy
Diagnozujesz czy zgadujesz ? Elektronika Diagnostyka i Serwis Mechaniczny. Współpraca z Monster Garaż-kompleksowe remonty silników. |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Wed, 16 October 2002 Skąd: Łodz/Andrespol ![]() |
Tylko ze wracajac do tematu z tego co ja kojarze to lifting A8 mialo w 2005r, ten jest z 2004...pytanie czy zmiana przodu na duzy grill to fanaberia uzytkownika czy byl uderzony przodem. Zwroc ew uwage na to.
-------------------- import aut z EU, import quadow oraz czesci z USA, transport krajowy
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Thu, 18 November 2004 Skąd: Lublin ![]() |
Wydaje mi sie ze W12 wychodzily tylko z takim przodem.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Wed, 01 December 2004 Skąd: Suburbicon ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Te modele były ogólnie maxymalnie doposażone co dla np a8 4.2 benz. było dość drogą opcją lub dostępne dopiero 1-2 lata później - dla przykładu fotele z wentylacją i masażami
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Wed, 11 June 2003 Skąd: Warszawa ![]() |
Kolega z poznańskiej firmy tuningowej marudzi, że W12 to ogromne koszty serwisu, szczególnie pod wzgledem zawieszenia (a przy tym przebiegu o ile nie było robione - to już się najpewniej kwalifikuje).
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 06 January 2007 Skąd: to wiesz? ![]() |
w12 jest niesamowity, kiedyś zrobiłem trochę km W12 w starszej D2, rocznik 01', strasznie mi się spodobał, a co do paliwa i reszty, jak kogoś stać to........
![]() -------------------- Jaguar XKR V8 Kompressor Stage1+
Porsche Cayenne II V6 TDI Stage1+ |
|
|
![]()
|
|
![]() test driver Dołączył: Mon, 25 November 2002 Skąd: zewsząd ![]() |
W12 to ma sens dopiero jako biturbo w Benku
![]() -------------------- Wojtek
"Rule the bends, bend the rules." TP: 1:52.85 (180KM RWD), Hockenheim: 2:16.74 (140KM FWD), Adria: 1:51.20 (160KM RWD). 3. miejsce w Wyścigowym Pucharze Polski 2010 klasa Open. |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Sun, 24 January 2010 ![]() |
Simon - z wyposażeniem różnie bywało. Ja ( co prawda od człowieka pracującego w fabryce w Wolfsburgu ) kupiłem phaetona z najmniejszym silnikiem 3.2 benzyna i najwyższą ( teoretycznie niedostępną w tym silniku ) opcją wyposażenia.
|
|
|
![]()
|
|
Dzisiaj rozmawiałem z osobą, która serwisuje te auta i potwierdza się to co mówi ju-by, koszmarnie kosztowne naprawy silnika a zwłaszcza często padającej elektryki/elektroniki. Kolejny minus ale to już każdej A8 to szybki padające na naszych drogach tylne zawieszenie i jego bardzo wysoka cena części
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 02 May 2025 - 10:38 |