![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sun, 03 March 2013 Skąd: warszawa ![]() |
Jaka mocniejsza skrzynie można wsadzic do Astry H OPC??
Seryjna M32 ile dobrze poprowadzonego niuta przezyje?? Kevlar i z przeniesieniem 450 nm chyba ogarnie.. Ale podobmo Skrynie sie sypia.. Planuje docelowo okolice 400 KM Turbo gt28 albo gtx28 ew cos wiekszego Tloki ponoc tyle znosza na VXR forach Ale co trzeba zakuc zeby miec motor na ta moc przygotowany?? Jak by ktos napisal punkt po punkcie -------------------- 270+/510+
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Mon, 30 March 2015 ![]() |
Ogarnąć ogarnie, kwestia w jakim jest stanie obecnie i jak długo wytrzyma, nie ma super trwałych zamienników plug&play, jedyna sensowna metoda to mieć drugą skrzynie na zapas.
Ale co trzeba zakuc zeby miec motor na ta moc przygotowany?? Jak w poprzednim temacie, inne turbo, inne wtryski... no całkiem sporo. Co Ci mogę napisać, kombinuj wpierw pod 300k/450nm i tyle bym zostawił, jak nie będzie zbyt często piłowany to skrzynia długo pożyje. Modne jest tez zakładanie wtrysku metanolu do tego silnika, przy konfiguracji 300/450 możesz liczyć na zysk ~ 25kuca/30nm... i to w większości na seryjnych bebechach. |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Sun, 16 August 2015 Skąd: Warszawa ![]() |
M32 w Jce a14net poddało się po 90kkm, przy seryjnym motorze. Remont na oryginalnych partsach wyszedł koło 4k w nieautoryzowanym serwisie, aso za nową skrzynie chcę ponad 20k zł
|
|
|
![]()
|
|
Moze inaczej do 300KM szczyt turbiny i ew na hybrydzie 340KM wiwm co wymienic.. Chidzi mi o etap zakucia auta czyli
Pewnie -Korba I ci jeszcze?? Gdzies czytalem ze wsadzaja skrzynie od jakiegos innego opla lub saaba.. Nie chodzi mi o bebechy i zrobienie prawie mowej ale nadal m32 -------------------- 270+/510+
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Sat, 27 March 2010 ![]() |
Remont M32 w ASO Fiata na oryginalnych częściach to koszt nie więcej niż 2 tyś. zł brutto.
|
|
|
![]()
|
|
Adamlass co masz na myśli pisząc remont?
Sam komplet łożysk w ASO Fiata to około 1.5 tyś. zł. |
|
|
![]()
|
|
Remont, czyli wymiana wszystkich łożysk. Mnie to kosztowało (co prawda 2 lata temu) w ASO Fiata z robocizną i fakturą 2 tyś. zł.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Wed, 07 January 2009 Skąd: Rzeszów ![]() |
Remont, czyli wymiana wszystkich łożysk. Mnie to kosztowało (co prawda 2 lata temu) w ASO Fiata z robocizną i fakturą 2 tyś. zł. Kurczę, brzmi naprawdę zachęcająco, nowe łożyska i to w ASO z demontaż i montażem skrzyni, nieźle cenowo. U gości, którzy naprawiają skrzynie wymiana kół zębatych jednego biegu to około 700zł w VW Polo na przykład. -------------------- RS3 8V2 nardo limo pl 540HP 680NM
109-Performance |
|
|
![]()
|
|
Remont, czyli wymiana wszystkich łożysk. Mnie to kosztowało (co prawda 2 lata temu) w ASO Fiata z robocizną i fakturą 2 tyś. zł. To jakoś mega tanio, ASO opla krzyknęło około 2700 za samą robociznę, ale było więcej niż komplet łożysk, już dokładnie nie pamiętam co tam jeszcze było. Ale zmiana oleju na inny nie GM, plus skrócony interwał wymiany i ma być lepiej. |
|
|
![]()
|
|
Ludzie Regenerowac i wzmicnic jak juz nie problem ale to koszta
Pytanie czy od jakiegos innego modelu mozna wpasowac? -------------------- 270+/510+
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Wed, 22 October 2008 Skąd: z mazowsza ![]() |
u mnie przy 350nm, startach z 2 biegu na slickach juz zyje ok 1.5 roku, tyle ze wczesniej zabilem 2 skrzynie przez spiek prawdopodobnie zlle wykonany. co sezon zmieniam olej, ktorego leje litr wiecej niz zaleca fabryka, nie zauwazylem skutkow ubocznych. wracajac do tematu mozna zapodac f23 ale to tak jakby downgrade bo 5 biegow, jest jeszcze f40 ale trzeba troche przerabiac...
-------------------- Combo C Z32SE
Astra G Opc Z20LET 505m/600nm Kaudi A6 3.0 Tfsi Vette C6 LS2 |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Wed, 13 July 2011 ![]() |
ale pod doladowaniem inaczej obciaza sie napęd. Do tego dochodzi masa i inne pierdoly.
|
|
|
![]()
|
|
Miejcio a kogo do softu bys polecil??
-------------------- 270+/510+
|
|
|
![]()
|
|
ale pod doladowaniem inaczej obciaza sie napęd. Do tego dochodzi masa i inne pierdoly. wg mnie u mnie bardziej dostaje bo moment mam pod noga i jest gwaltowny przyrost, nie musze czekac az turbo sie napedzi. adrian, moge polecic Śpiacego ogarnia te sterowniki, tylko najpierw zrob tip, fmic, i dp, zrob mala rewizje dolu panewy do sprawdzenia i arp zaloz ![]() -------------------- Combo C Z32SE
|
|
![]()
|
|
A jak zrobic rewizje bez podnoszenia czapy? Bo chyba nie da sie??
-------------------- 270+/510+
|
|
|
![]()
|
|
dobrze widze ze kpl korb kutych ze srubami 1499 zł ???
http://fmic.pl/jrspec/4615-honda-d16.html#/korby-korbowody -------------------- 270+/510+
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Mon, 30 March 2015 ![]() |
Ja tam widzę 1199?...
|
|
|
![]()
|
|
Kurczę, brzmi naprawdę zachęcająco, nowe łożyska i to w ASO z demontaż i montażem skrzyni, nieźle cenowo. U gości, którzy naprawiają skrzynie wymiana kół zębatych jednego biegu to około 700zł w VW Polo na przykład. Takie ceny u nas w Białymstoku ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
1499 juz ze srubami
![]() -------------------- 270+/510+
|
|
|
![]()
|
|
chodzilo mi o zajrzenie do panewek i przy okazji mocniejsze nowe sruby.
-------------------- Combo C Z32SE
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Thursday, 19 June 2025 - 19:38 |