![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Mon, 20 September 2010 ![]() |
Wiem, że silnik mało racingowy
![]() ![]() Silniczek jest w świetnym stanie, wydaje mi się że ma maluśki ori przebieg, chodzi cichutko i nic mu (na razie) nie dolega. Ale, jak się da to chciałbym mu jakoś ewentualnie pomóc w odpychaniu się, stąd kilka pytań: 1. To jest bigblock czy smallblock? Skrzynia F17 2. Czy da się zamontować przepustnicę na linkę? W Z18XE1 jest takie coś. 3. Czy opłaca się wywalić klapki z kolektora ssącego albo zamontować jakiś inny bez klapek (mam lexmaula z c20xe w piwnicy ![]() 4. ZTCW sypie się w tym motorze ECU które jest przykręcone bezpośrednio do silnika, nie przyglądałem się jeszcze zbytnio, ale czy dałoby się go gdzieś przenieść bez cięcia wiązki? 5. Jaki olej mu zalać? Teraz nie mam pojęcia co jest zalane, prawdopodobnie ma 110kkm przelotu, ale wg. opinii z netu te silniki lubią sobie łyknąć 6. Pod maską jest MEGA gorąco, temperatura na wskaźnikach jest OK i nic się nie gotuje, ale miałem już kilka aut (również podłubane 1.8t) i nie przypominam sobie żeby było aż tak gorąco pod maską, nawet po niezłych katungach, tak ma być? (buda corsa c) 7. W ogóle jest jakieś forum oplowskie gdzie bym sobie mógł poczytać o tych silnikach? Może być nie po polsku ![]() |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Wed, 07 January 2009 Skąd: Rzeszów ![]() |
1) Smallblock
2) Po co? 3) Nie, a czy podejdzie Lex od XE nie wiem 4) Nic, jak się zepsuje to naprawić i tyle 5) Jakieś 5W30 lub 5W40, jak bardzo upalany to 5W50 6) Raczej tak 7) Na forum było kilka adresów takowych for - szukaj -------------------- RS3 8V2 nardo limo pl 540HP 680NM
109-Performance |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Wed, 14 August 2013 Skąd: CGD/SB ![]() |
1.nie wiem
2. silnik to X18XE1 a nie Z18XE1!za dużo gratów do wymiany.po za tym po co 3.nie pasuje 4.mam 7 opla ASTRĘ g i nigdy mi to się nie zepsuło 5.jak wyżej 6.sprawdź OP-COM-em co wskzuje.wskażniki lubią lekko zaniżać temp 7.astracoupe.pl,astra g.pl -------------------- _https://www.facebook.com/RYBA-garage-1849542501947522
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 22 January 2004 Skąd: bełchatów ![]() |
dolot zostaw w spokoju, jest dobryi mozna cos ugrac przy modach na tym kolektorze.
podlubanych 1.8 szukaj na corsasport.pl -------------------- „Dokładnie wiadomo, kiedy ludzie zaczęli się ścigać: gdy tylko zbudowali drugi samochód.”
-by Richard Petty NASCAR racedriver corsa c16xe N/A 176KM/187Nm powered by corsasport.pl |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Saturday, 03 May 2025 - 10:47 |