![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Tue, 30 December 2008 ![]() |
Witam
Co uwazacie o sensie takiego rozwiazania i czy warto kupowac i ewentualnie na czym się skupić? 20-40 tys. Z3 coupe poza zasiegiem. Auto docelowo bym chcial zachować w oryginale i potrzymać kilka lat ew. dłużej. |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Fri, 10 November 2006 Skąd: Warszawa WN ![]() |
Wydaje mi się, że przy takiej kwocie zakupu mała szansa, że wzrost wartości auta będzie większy niż koszty jego utrzymania. Więc ciężko traktować to jako lokatę kapitału.
-------------------- "If in doubt, flat out" Colin McRae
Kilka aut wywołujących uśmiech na twarzy :) |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Wed, 26 November 2008 ![]() |
Sens zerowy.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 03 July 2010 ![]() |
Integra Type R DC2, koszty utrzymania akceptowalne i na pewno nie stracisz przy odsprzedaży.
Według Best Motoringu najlepiej prowadzące się FWD na świecie. Auto w pewnych kręgach kultowe, poszukiwane na rynku, ładny egzemplarz szybko znika z ogłoszeń a jego właściciel rzadko się z nim rozstaje. |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Thu, 30 June 2011 Skąd: PO ![]() |
Gs430/ls430. Mozna cos dołożyć do s2000 które w dobrym stanie nie powinno stanieć.
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Thu, 14 December 2006 Skąd: z kosmosu ![]() |
Nie jestem zwolennikiem BMW (może i nawet wrogiem), ale dobra opcja to oryginalne e30 z oryginalnym 2,5 (nie swap).
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sat, 10 May 2008 Skąd: inąd ![]() |
Może Impreza GT jeśli znajdziesz w dobrym stanie, nie składasz drutem i odpowiednio długo potrzymasz?
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Sun, 14 April 2013 Skąd: Gdańsk ![]() |
Paseratti w dieslu w dobrym stanie z rocznika milenijnego;] Za te pieniądze nic dobrze rosnącego w tej chwili nie kupisz.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Sat, 23 July 2005 Skąd: Nowy Jork / Choszczno ![]() |
Można w tej kasie sprowadzić rokujące R129 z USA
-------------------- 97 Ultra White SC300 + 2JZ VVTi + GT35R + 6 speed
98 Smaragd schwarz SL500 08 S500L |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Tue, 17 March 2015 ![]() |
dołożyć parę groszy polować na m3 e36 coupe lub cabrio. W ciągu ostatnich 4-5 lat cena 2x do góry
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Tue, 22 August 2006 Skąd: Rzeszów ![]() |
S2000...
-------------------- 306 GTI-6
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Thu, 23 October 2003 Skąd: Białystok ![]() |
na S2000 to budżet za mały
-------------------- Renault Talisman Grandtour TCe200 EDC
Honda S2000 AP1 - płakałem jak sprzedawałem |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Sat, 26 May 2012 ![]() |
E30/E36 z dużym piecem w oryginale.
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Wed, 24 November 2010 ![]() |
e30 coupe. A może fiat 125p jakiś ?
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Wed, 03 August 2011 Skąd: Szczecin ![]() |
330i e46 w mpaku nie walone coupe albo cabrio, manual 6b. Trzymamy15 lat. Jesli nadal bedzie sie kupy trzmac, to będzie w dobrej cenie.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sat, 09 July 2005 Skąd: Warszawa/Bielsko-Biała ![]() |
Mazda MX-5 - ładne egzemplarze już teraz zwyżkują. Lub inne kabrio, np.: Alfa Romeo Spider
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 26 October 2015 ![]() |
Może jakiś amerykaniec. Sn95 z 5.0. Dość mało spotykany na naszych drogach, albo FOXbody mustang (z tego co widzę ceny FOXa już powoli idą do góry). Ewentualnie firebird/camaro z V8.
-------------------- Projekt: Mustang SN95 '94 coupe 302W 280KM
Daily: 300C '05 Wagon 5.7 AWD 360KM Praca: Rimac <TBD> |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Fri, 10 November 2006 Skąd: Warszawa WN ![]() |
330i e46 w mpaku nie walone coupe albo cabrio, manual 6b. Trzymamy15 lat. Jesli nadal bedzie sie kupy trzmac, to będzie w dobrej cenie. Ładne E46 330i coupe w Mpaku kosztuje powiedzmy 30k. Nawet robiąc autem kilkaset km w sezonie coś od czasu do czasu trzeba będzie w nim zrobić, policzmy 1000 PLN rocznie co moim zdaniem i tak jest nierealne, nawet jak się autem prawie nie jeździ to wymaga więcej inwestycji. Do tego ubezpieczenie 1000 PLN rocznie, po wspomnianych przez Ciebie 15 latach auto będzie wraz z zakupem kosztowało 60k. I jak na tym zarobić? To nie jest M3. Nie chodzi mi o to, że podałeś zły przykład. To jest moim zdaniem najlepszy przykład tego, że na samochodach w takich budżecie po prostu nie da się zarobić. Zarobić można na aucie, które kupisz za 150k, trafiłeś akurat jak na loterii i auto 4 lata później jest warte 500k. Wtedy można faktycznie zarobić na tym więcej niż lokacie 2%. Ja mam E30 dwudrzwiowe ori 325i. Kupiłem w 2010 roku za 7k. Każdy mi mówi, że zrobiłem interes życia, bo teraz takie są warte kilkukrotnie więcej. Zawsze mnie to bawi, gdzie ten cały mój interes ![]() ![]() Sam mam kilka starych aut i przynoszą mi dużo frajdy. A to, że nie tracą na wartości po kilka tys każdego miesiąca jak nowe auto pozwala na większy luz psychiczny w trzymaniu ich. Ale nie nazywajmy tego inwestycją. -------------------- "If in doubt, flat out" Colin McRae
Kilka aut wywołujących uśmiech na twarzy :) |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Mon, 30 March 2015 ![]() |
5 lat temu za tyle trzeba było szukać bmw serii 8... Przez 5 lat podrożały ponad 200%
Jest jeszcze 300zx, właśnie jego ceny szybują. |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Thu, 21 September 2006 Skąd: Z Kresów Wschodnich ( White Stock) ![]() |
Za późno na E30. Polecam ładne E36 z dużym R6
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Thursday, 01 May 2025 - 09:58 |