![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Tue, 02 February 2010 ![]() |
Witam
Szukałem na forum ale nie znalazłem. Chciałbym sam wzmocnić poduszki silnika dwie mam zwykłe zalane fabryczną gumą, a jedną mam gumową z olejem w środku i ta jest o strony rozrządu (główna silnika). Chciałbym tą gumę jakoś wywalić z tej poduszki i zastąpić ją czymś trwalszym i mocniejszym ale również trochę elastycznym znacie jakiś preparat, a słyszałem żeby ta gumę zastąpić klejem do szyb ale czy to prawda to nie wiem i macie jakiś pomysł na ta poduszkę olejową jak ją przerobić?? Z góry dzięki za wszelką pomoc. Pozdrawiam Szefo -------------------- Punto GT 1.4 Turbo
Biała Podlaska 31.05.2014 VII Zlot CKPL 1/4 mili Czas 13.577 ET Punto GT 1.8 Turbo Biała Podlaska 02.10.2016 King Of Poland 1/4 mili Czas 12.600 ET |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Sun, 12 April 2009 Skąd: zabrze ![]() |
zalewaj klejem do szyb taki polski mugen
![]() -------------------- c4
|
|
|
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Sat, 19 April 2003 Skąd: Kwidzyn/Grudziądz ![]() |
w rajdówce wszystkie elementy gumowe (3xpoduszka silnika/skrzyni, 2xpoduszka McPhersona, 2xpodpora wału) mam zalane/wypełnione klejem do szyb i wszystko trzyma już dość długo
ważne jest dobre przygotowanie gumy do takiej operacji specjalnymi chemikaliami- mi robił to kompleksowo kolega pracujący w serwisie szyb samochodowych i zrobił to full-profi -------------------- zaciski hamulcowe BREMBO-renowacja-lakierowanie proszkowe-adaptery do zacisków BREMBO-serwis rajdowy RPP/RSMP/GSMP
|
|
|
![]()
|
|
A macie jakąś firmę tych klei albo zdjęcie opakowania żeby go gdzieś kupić spróbować to samemu przygotować i pokleić??
-------------------- Punto GT 1.4 Turbo
Biała Podlaska 31.05.2014 VII Zlot CKPL 1/4 mili Czas 13.577 ET Punto GT 1.8 Turbo Biała Podlaska 02.10.2016 King Of Poland 1/4 mili Czas 12.600 ET |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sun, 26 October 2008 Skąd: Częstochowa ![]() |
W kazdym warsztacie zajmujacym sie montazem szyb samochodowych, cena ok 25zl za sztuke, firma jest chyba malo istotna, bo badziewia nikt tam nie uzywa
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Tue, 16 November 2004 Skąd: W-wa ![]() |
szukaj klejów poliuretanowych , w zależności jaki kupisz , warto jest je podgrzać przed nałożeniem .
drugą alternatywą jest oddanie do zakładu wulkanizacyjnego tam ci profi "zaleją" , z tego co pamiętam są różne twardości do wyboru. |
|
|
![]()
|
|
drugą alternatywą jest oddanie do zakładu wulkanizacyjnego tam ci profi "zaleją" zalać gumą to mogą puszkę po sardynkach, ale jak masz do wypełnienia gumą jakiś skomplikowany profil to musisz przygotować blachy grzewcze/uszczelniające itp i to znacznie podraża i komplikuje tuning różnego rodzaju poduszek silnika -------------------- zaciski hamulcowe BREMBO-renowacja-lakierowanie proszkowe-adaptery do zacisków BREMBO-serwis rajdowy RPP/RSMP/GSMP
|
|
|
![]()
|
|
Znalazłem coś takiego:
http://allegro.pl/najlepszy-klej-do-szyb-s...1384506415.html http://allegro.pl/wurth-klej-do-szyb-600ml...1388073493.html http://allegro.pl/betamate-profesjonalny-k...1396212704.html http://allegro.pl/zobacz-tanio-klej-do-wkl...1403750444.html Co wy na to?? -------------------- Punto GT 1.4 Turbo
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Tue, 06 April 2010 ![]() |
A nie lepiej zrobić z poliuretanu np tu : poliuretan olkusz
wykonanie jednej poduszki około 70 zł. Olejowe też przerabiają na całe z poliuretanu. |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Tue, 23 February 2010 Skąd: Mazowieckie ![]() |
Ja pamiętam że klej do szyb sprawdza się w wielu samochodach, tylko bardzo istotne jest wcześniejsze oczyszczenie powierzchni do której ma klej przylegać, zalecam kilkukrotne odtłuszczenie nawet zwykłym zmywaczem do hamulców lub silniejszym rozpuszczalnikiem.
-------------------- Stage3
|
|
|
![]()
|
|
Ja pamiętam że klej do szyb sprawdza się w wielu samochodach, tylko bardzo istotne jest wcześniejsze oczyszczenie powierzchni do której ma klej przylegać, zalecam kilkukrotne odtłuszczenie nawet zwykłym zmywaczem do hamulców lub silniejszym rozpuszczalnikiem. Moje poduszki były przygtowywane środkiem o nazwie "Encapsulation Activator WE 06502AV5" w niehandlowym opakowaniu 15 ml, a wiec czymś bardzo specjalistycznym (właśnie przypadkowo znalazłem opakowanie+ specjalne "waciki" do nanoszenia tegoż środka np. w rozmaitych zakamarkach) -------------------- zaciski hamulcowe BREMBO-renowacja-lakierowanie proszkowe-adaptery do zacisków BREMBO-serwis rajdowy RPP/RSMP/GSMP
|
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Mon, 18 December 2006 Skąd: TST ![]() |
klej do szyb musi być nałożony tak jak pavel pisze na powierznie po aktywatorze bo inaczej może nie trzymać, tak z innej beczki to też poliuretan
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Tue, 18 April 2006 Skąd: podkarpacie ![]() |
klej do szyb boll'a tanio i dobry
|
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Thu, 21 December 2006 Skąd: Żyrardów ![]() |
Podlacze sie pod temat:
Co robimy z podpora walu, gdy naped w aucie 4x4 mocujemy na sztywno do nadwozia (bez poduszek)? Zostawiamy czy stosujemy jakies sztywne mocowanie do budy? -------------------- 885 60 50 40
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Sun, 03 January 2010 ![]() |
Klej fakt może i dobry aczkolwiek jestem zadowolony z poduszek robionych w Olkuszu
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Tue, 07 July 2009 Skąd: WWA ![]() |
A ten klej to o ile usztywnia poduszki ? w przybliżeniu oczywiście
![]() -------------------- Audi A4 1.8TQ with FP WHITE inside :)
>>397KM/461NM by GTO<< -------------> SOLD :( >>STOLEN ;(;( >> Mazda 323BF 1.6GT Turbo << :) Puureee Fuuun :) |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Wed, 14 July 2004 Skąd: Rz ![]() |
Moje poduszki były przygtowywane środkiem o nazwie "Encapsulation Activator WE 06502AV5" w niehandlowym opakowaniu 15 ml, a wiec czymś bardzo specjalistycznym (właśnie przypadkowo znalazłem opakowanie+ specjalne "waciki" do nanoszenia tegoż środka np. w rozmaitych zakamarkach) a to nie czasem jakis primer? -------------------- Quality means doing it right when no one is looking.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Tue, 06 July 2010 Skąd: Łowicz ![]() |
a to nie czasem jakis primer? Jest to primer do keju poliuretanowego do szyb samochodowych. Dobre tego typu produkty ma Wurth, APP. Wrecz idealne odtluszczenie powierzchni np najzwyklejszym rozcienczalnikiem nitro i zastosowanie primera to podstawa. -------------------- B4 Competition quattro 1.8 20VT
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Tue, 07 July 2009 Skąd: WWA ![]() |
Ja pojechałem do NORDGLASS i koleś za 20zł zalał profi dwie poduchy
![]() -------------------- Audi A4 1.8TQ with FP WHITE inside :)
>>397KM/461NM by GTO<< -------------> SOLD :( >>STOLEN ;(;( >> Mazda 323BF 1.6GT Turbo << :) Puureee Fuuun :) |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Mon, 30 March 2009 ![]() |
u siebie też zalałem klejem do szyb BOLL'a i jest w porządku
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |