![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 13 November 2010 Skąd: Łódź ![]() |
Rozmyślam nad modyfikacją wydechu w moim dieselku. No i teraz się zastanawiam - ile cali średnicy powinien mieć wydech ? Aby nie było zbyt wiele kombinacji z nim ? Chciałbym go zrobić od turbo do końca z kwasówki. Miałby on jeden przystanek - tłumik końcowy (jeszcze nie wiem jaki). Czy to nie będzie zbytnio hałasować? Nie chciałbym osiągnąć dźwięku dostawczaka z oberwanym wydechem w połowie... Dla autka z turbo zbyt luźnego wydechu nie da się zrobić, aczkolwiek nie warto przecież przesadzać, w końcu to tylko 2.0d, prawda?
-------------------- E46Turbo || M50TUB25 @ 1.25bar
https://www.facebook.com/E46Turbo |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 12 March 2009 ![]() |
jeśli tam jest seria bądź sam chip... to nie ma sensu wydechu dotykać.
Jeśli są większe mody, albo takowe planujesz... to opowiedz o tym. -------------------- moment i moc by www.rperformance.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Sat, 30 December 2006 Skąd: cz-wa ![]() |
Wytnij katy, będziesz miał fajny dźwięk. Jeśli to Ci sie nie spodoba zmień sam tłumik końcowy, rurki zostawił bym ori (lub w tej samej średnicy jeśli chcesz koniecznie mieć kwasówke)
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sun, 03 December 2006 Skąd: Pd ![]() |
Fajny dzwiek w 4 cylindrowym Dieslu? Dobry zart ![]() Wyciecie kata polecam, ale tylko jednego, tego z ceramicznym wkladem. W przeciwnym razie smrod tragiczny, a przybedzie 1 KM. |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Sat, 30 December 2006 Skąd: cz-wa ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Tue, 20 February 2007 Skąd: Warszawa ![]() |
Fajny dzwiek w 4 cylindrowym Dieslu? Dobry zart ![]() Kolego powiem Ci, że sam mam przelot 2,5" cala od mg-motorsport i w takim zwykłym 2.0 tdi brzmi naprawdę fajnie, zwłaszcza pod obciążeniem. Wiadomo kwestia gustu, ale słyszałem też inne 1.9 / 2.0 tdi i naprawdę można pozytywnie się zdziwić ![]() -------------------- 0-100 - 2.8
100-200 - 6.0 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 27 June 2025 - 22:08 |