Shoutbox 0 nowych PW 

Reply to this topicStart new topic
> Wybór Megasquirta
qbejs
post Thu, 09 Jun 2011 - 10:21
Post #1

Forum Killer

Siema smile.gif

Mam takie pytanko do Was. Coraz więcej osób jeździ na MS więc są na czasie a ja przymierzam się do wyrzucenia Bosch'owskiego Digifanta I, którego mam w swoim VW na korzyść standalone. Megasquirt'a jest kilka różnych wersji i zaczynam się w tym gubić, także szukam kogoś kto mi trochę rozjaśni temat i pomoże z doborem a chyba nie ma lepszego miejsca w polskim necie niż to forum smile.gif

Pacjent to silnik R4 2.0 16V, doładowany turbosprężarką ( choć seryjnie n/a, ale to nie ma nic do rzeczy raczej ). Zapłon aktualnie jest na kopułce, cewce i hall'u, chciałbym przejść na pełną sekwencję zapłonu ( po cewce na cylinder ) i wtrysku. Do tego chciałbym by MS obsługiwał czujnik spalania stukowego, EGT, EBC, szerokopasmową lambdę, miał wbudowany mapsensor, wtryskiwacze wysoko jak i nisko ohmowe.

Jaka jest defacto różnica między MS2 a MS3 oraz czy moja lista wymagań jest do zrealizowania za pomocą MS'a. Chciałbym ogarnąć temat elektroniki sterującej silnikiem najlepiej jak mogę, a praktycznie 90% uturbionych silników takich jak mój w USA jeździ na MS lub jego odmianach.

Z góry dzięki za pomoc,
Kuba

--------------------
VW 16V++ :)
Go to the top of the page

+Quote Post
Wspieraj forum
post Thu, 09 Jun 2011 - 10:21
Post #

Dotacja

Dotacja na forum

Quote Post
Pan. B
post Thu, 09 Jun 2011 - 11:07
Post #2

Forum Homee

http://www.ms3efi.com/feature-xref.html
Proszę wink.gif

--------------------
BMW...freude am fahren...

+Quote Post
pucek
post Thu, 09 Jun 2011 - 12:22
Post #3

Forum Killer

MS2 obsluzy pelna sekwencje knock sensor ,egt (ale musisz zrobic prosty ukladzik) EBC i COPy.Po plytke zglos sie do forumowego kolegi kubeq_sq bo inaczej bedzie bol glowy albo zabawa w przerobki smile.gif

--------------------
Ciach...Babkę w piach.

+Quote Post
qbejs
post Fri, 10 Jun 2011 - 20:22
Post #4

Forum Killer

A jest sens ładować się w MS3 takie jak tu -> http://www.diyautotune.com/catalog/megasqu...bled-p-435.html ? Chłopaki w USA robią grupowy zakup i cena jest dość atrakcyjna.

--------------------
VW 16V++ :)

+Quote Post
Cyccx
post Fri, 10 Jun 2011 - 21:00
Post #5

Frequent User

MS3 fajna sprawa wink.gif

+Quote Post
pucek
post Fri, 10 Jun 2011 - 22:00
Post #6

Forum Killer

CYTAT(qbejs @ Fri, 10 Jun 2011 - 20:22) *
A jest sens ładować się w MS3 takie jak tu -> http://www.diyautotune.com/catalog/megasqu...bled-p-435.html ? Chłopaki w USA robią grupowy zakup i cena jest dość atrakcyjna.

Ja bym raczej wzial to-> http://www.diyautotune.com/catalog/megasqu...-kit-p-398.html
i do tego polska plytke,4 omnifety do wtryskow,4 igbt(lub moduly,lub co tam potrzeba) do zaplonu,pare innych drobiazgow, dac to komus do zmontowania i wyjdzie prawie 3 razy taniej...ino obudowe jakas czaby skrecic smile.gif

--------------------
Ciach...Babkę w piach.

+Quote Post
kubeq_Sq
post Sun, 12 Jun 2011 - 13:34
Post #7

Forum Killer

Witam, odnosnie obudowy to ja wlasnie szukam obudowy hermetycznej, zeby wszystko wywalic w przedzial ecu/acu pod maska smile.gif nie wiecie moze od jakiego auta jest dosc duza aobudowa, aby pomiescic msa i dwie plytki p&h??

a tak nieskromnie powiem, ze jakby byli chetni, to moglaby powstac kolejna wersja plytki zupelnie odmieniona od orginalu smile.gif obroty silnika na bazie maxa, sterowanie wtryskami na bazie lm1949, dodatkowo z supportem na 8 cewek 5v z wbudowanymi modulami zaplonowymi. kwestia jedynie czasu i chetnych smile.gif

--------------------
300ce 24v dogleg + 3.27 ASD, MEGAsquirted -->> TERESKA :)

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Sunday, 04 May 2025 - 11:34