Shoutbox 0 nowych PW 

17 Stron V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Wskazniki Auto Gauge Stepper Motor
gość_k-meal_*
post Wed, 28 May 2008 - 10:54
Post #1

witajcie,
na forum znalazlem tylko opinie ZoLt4Ra, ktory jest zachwycony tymi wskaznikami. szukam czegos w miare taniego, wiec a tej kwestii pasowalyby mi idealnie. obecnie na szybko potrzebuje wskaznika boostu. macie jakies doswiadczenia ze wskaznikami z tej serii?
prosze nie pisac zaslyszanych opinii w stylu "ag to gowno" - interesuje mnie ta konkretnie seria, pozostale zostawmy w spokoju. smile.gif

warto sie nimi zainteresowac?

pozdrawiam.
Go to the top of the page

+Quote Post
Wspieraj forum
post Wed, 28 May 2008 - 10:54
Post #

Dotacja

Dotacja na forum

Quote Post
bobr4
post Wed, 28 May 2008 - 11:07
Post #2

Forum Clubber

sam takich nie mialem, ale od kilku uzytkownikow slyszalem pozytywne opinie - o tej konkretnej seri.

--------------------

<b>wtryskiwacze:
BOSCH 525cc wysokoomowe, Bosch 650cc, SIEMENS 630cc
1200cc Lucas niskoomowe</b>

+Quote Post
Jedenasty
post Wed, 28 May 2008 - 12:12
Post #3

Forum Clubber

rozumiem że chodzi o tą serię ?? http://moto.allegro.pl/item365732921_wskaz...el_sm_peak.html

miałem trzy: ciśnienie oleju, temperatura oleju, temperatura wody, wskaźniki działały bez problemowo, dokonałem pomiaru na raz z wskaźnikami firmy AutoMeter oraz StriRacing i pokazywały wszystkie dokładnie tą samą wartość, a przy okazji SM mają fajną procedurę testową wiec kozacko to wygląda jak załączasz im zasilanie

--------------------
American Muscle.

Pontiac Firebird Esprit '77 z LS1

+Quote Post
brus_ik
post Wed, 28 May 2008 - 12:54
Post #4

Super User

Używam od ponad pół roku - do 1 bar - błąd 0,05bar stały, od 1 do 1.5bar błąd płynnie powiększa się do wartości 0.1bar.

Testowałem z dwoma manometrami technicznymi o zakresach pomiarowych 0 - 2bar i wyniki "testu" były za każdym razem jednakowe. Zaraz po kupieniu i ostatnio jakieś 1,5miesiąca temu - zachowują się cały czas tak samo.

Temp. oleju do 100stopni działała w zasadzie idealnie dalej nie testowane, egt testowałem do max 500stopni i do tego zakresu też wskazania pokrywały się ze wskazaniami pirometru.

Pozdr.

--------------------
2009 X5 3.5d
2004 E46 M3 S54B32
1997 E36 M3 S62B50

+Quote Post
gość_k-meal_*
post Wed, 28 May 2008 - 13:32
Post #5

czyli warto brac, si? smile.gif

+Quote Post
the.wolf
post Wed, 28 May 2008 - 13:46
Post #6

EJ205 USER

bierz. wskazniki bardzo ok. Polecam tego sprzedawce ktorego zalinkowal AWSA. Bralem od niego juz sporo zegarów i nigdy nie bylo problemu z kontaktem czy jakas reklamacja.

--------------------
W205 OM654 Daily

+Quote Post
Zgred
post Wed, 28 May 2008 - 16:04
Post #7

Super User

Kiedyś konfrontowałem boost AG z Gredem.Udział brały dwa AG i jeden Gred.AG standardowe i na krokowcu,Gred też był standardowy.Wynik był taki że naj mniej precyzyjny był standardowy AG(pół grubości wskazówki).AG na krokowcu i Gred miały takie same odczyty.
Pzdr

--------------------
WARNING! Small children may get sucked into turbo!

X20SED+td05-16=300....
B235+???=??? się zaczyna robić

+Quote Post
gość_k-meal_*
post Wed, 28 May 2008 - 20:07
Post #8

dzieki za wszystkie odpowiedzi.
to sa te same zegary?
link 1
link 2

roznica w cenie jest, ze zdjec widze tylko, ze na tych pierwszych jest napis "stepmaster/swiss", a na drugich "stepmaster" (chociaz to jest tylko chyba foto pogladowe).
dziwne, ze wiecej osob kupuje te drozsze i dlatego pytam. moze ktos cos wyhaczy...

+Quote Post
Wilu 20VT
post Wed, 28 May 2008 - 20:27
Post #9

Forum Killer

Zegary z obu linkow są te same, natomiast są zegary bez pamieci wartosci szczytowej i sa one troche tansze...
Generalnie polecam bardzo zegary Auto Gauge SM Peak, sam posiadam Boost,Egt i Oil temp i zero zastrzezen, bardzo czytelne w dzien i w nocy fajnie wygladaja oraz to co najwazniejsze Alarm i Pamiec najwyzszej wartosci.

--------------------
www.premium-detailing.pl

Coupe 20VT, M5 e60, Pug 106 Rallye

+Quote Post
marecek
post Wed, 28 May 2008 - 21:24
Post #10

Super User

też polecę, bo działają bardzo dobrze. Opening ceremony daje po uszach aż miło wink.gif. A co do minusów to mogę się przyczepić tylko do słabego mocowania przycisków, bo u mnie po prostu grzechoczą/brzęczą na nierównościach lub od basu...

na początku tego filmiku widać też jak chodzi boost

--------------------
Lanos STI, na arabskich szlakach...

+Quote Post
Jedenasty
post Wed, 28 May 2008 - 21:41
Post #11

Forum Clubber

we wszystkich te guziki są takiej słabej jakości ale fakt przydatny jest, co do cen dubtuner ma chyba najtaniej przede wszsytkim dlatego że jest głównym importerem a przynajmniej był

--------------------
American Muscle.

Pontiac Firebird Esprit '77 z LS1

+Quote Post
ZoLt4R
post Wed, 28 May 2008 - 21:45
Post #12

Forum Killer

bardzo dobre wskazniki, uzywam u siebie ponad rok (voltomierz, oil press i temp) chodza idealnie. za te pieniadze nie ma nic lepszego. sa dokladne i trwale. smialo kupowac smile.gif

--------------------
ITAL Performance

www.ital-performance.pl

+Quote Post
the.wolf
post Sat, 31 May 2008 - 13:35
Post #13

EJ205 USER

dabtuner sam je importuje z tajwanu.

--------------------
W205 OM654 Daily

+Quote Post
Hook
post Sun, 01 Jun 2008 - 23:38
Post #14

Super User

Jak tak wam sie podobaja te wskazniki to moze ktos przygarnie moje od temp. wody i cisnienia paliwa.
Ta jak to nazywacie procedura startowa jest wybitnie wkur... do tego stopnia ze chcialem to gowno rozwalic
Podlaczenie zasilania z okolic radia spowodowalo bezposrednia reakcje wskazowki jednego ze wskaznikow tj. cisnienia paliwa na muzyke smile.gif
Reszte wskaznikow mam markowych ale tu mi tak nie zalezalo i to byl blad bo lepiej dozbierac i kupic raz a dobrze.

--------------------
Tuuurbo

+Quote Post
Tommi
post Mon, 02 Jun 2008 - 09:07
Post #15

Forum Killer

CYTAT(Hook @ Sun, 01 Jun 2008 - 22:38) *
Jak tak wam sie podobaja te wskazniki to moze ktos przygarnie moje od temp. wody i cisnienia paliwa.
Ta jak to nazywacie procedura startowa jest wybitnie wkur... do tego stopnia ze chcialem to gowno rozwalic
Podlaczenie zasilania z okolic radia spowodowalo bezposrednia reakcje wskazowki jednego ze wskaznikow tj. cisnienia paliwa na muzyke smile.gif
Reszte wskaznikow mam markowych ale tu mi tak nie zalezalo i to byl blad bo lepiej dozbierac i kupic raz a dobrze.

daj na prv cene wink.gif

--------------------
ForzaItalia

+Quote Post
gość_turbo_maniac_*
post Mon, 02 Jun 2008 - 12:09
Post #16

Czyli można to śmiało brać? Potrzebuję komplet - EGT, ciśnienie oleju, boost. Powiedzcie czy warto wziąć te AG, bo wcześniej chciałem ciągnąć Auto Meter Cobalt z USA.

+Quote Post
Pancin
post Mon, 02 Jun 2008 - 12:17
Post #17

Frequent User

Jak się podłączy to pod zasilanie po stacyjce to cały czas się to piszczenie włącza?

--------------------
Pancin

== www.scyzzor.com ==
== www.superoes.pl ==

+Quote Post
brus_ik
post Mon, 02 Jun 2008 - 12:50
Post #18

Super User

CYTAT(Pancin @ Mon, 02 Jun 2008 - 11:17) *
Jak się podłączy to pod zasilanie po stacyjce to cały czas się to piszczenie włącza?

Piszczenie można wyłączyć (faktycznie irytuje) - ale wtedy nie piszczy też kiedy włączy się alarm - tzn alarm sygnalizowany jest tylko naprzemienną zmianą koloru podświetlania i migającą diodą.

Reasumując - albo wkurzają przy włączeniu zasilania i skutecznie "alarmują" o przekroczeniu ustawionych wartości, albo milkną na stałe.

--------------------
2009 X5 3.5d
2004 E46 M3 S54B32
1997 E36 M3 S62B50

+Quote Post
cowboy
post Mon, 02 Jun 2008 - 14:03
Post #19

Administrator

również polecam Dab Tunera, mam od niego 2 zegary AG (boost i cisnienie oleju w wersji indiglo) i za tą cene to jest rzeczywiście OK..

wiadomo że nie są idealnie dokladne jak 4 razy droższa konkurencja ale pogląd na sprawę dają (50 mBar i tak nie zauważysz smile.gif ) i nieźle wyglądają

u mnie zegary minimalnie róznią się odcieniem bo kupowałem z różnych serii indiglo ale umówiłem sie ze sprzedawcą i podłaczałem kilka sztuk aż dobrałem takie prawie OK smile.gif

--------------------

+Quote Post
Hook
post Mon, 02 Jun 2008 - 22:24
Post #20

Super User

CYTAT(brus_ik @ Mon, 02 Jun 2008 - 12:50) *
Piszczenie można wyłączyć (faktycznie irytuje)

niby jak?

--------------------
Tuuurbo

+Quote Post

17 Stron V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Wednesday, 16 July 2025 - 12:00