![]() |
![]() ![]() |
![]() |
gość_k-meal_* |
![]()
|
![]() |
witajcie,
na forum znalazlem tylko opinie ZoLt4Ra, ktory jest zachwycony tymi wskaznikami. szukam czegos w miare taniego, wiec a tej kwestii pasowalyby mi idealnie. obecnie na szybko potrzebuje wskaznika boostu. macie jakies doswiadczenia ze wskaznikami z tej serii? prosze nie pisac zaslyszanych opinii w stylu "ag to gowno" - interesuje mnie ta konkretnie seria, pozostale zostawmy w spokoju. ![]() warto sie nimi zainteresowac? pozdrawiam. |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 02 June 2006 Skąd: okolice Warszawy ![]() |
sam takich nie mialem, ale od kilku uzytkownikow slyszalem pozytywne opinie - o tej konkretnej seri.
-------------------- <b>wtryskiwacze: BOSCH 525cc wysokoomowe, Bosch 650cc, SIEMENS 630cc 1200cc Lucas niskoomowe</b> |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Mon, 28 April 2008 Skąd: Drag Racing Strip ![]() |
rozumiem że chodzi o tą serię ?? http://moto.allegro.pl/item365732921_wskaz...el_sm_peak.html
miałem trzy: ciśnienie oleju, temperatura oleju, temperatura wody, wskaźniki działały bez problemowo, dokonałem pomiaru na raz z wskaźnikami firmy AutoMeter oraz StriRacing i pokazywały wszystkie dokładnie tą samą wartość, a przy okazji SM mają fajną procedurę testową wiec kozacko to wygląda jak załączasz im zasilanie -------------------- American Muscle.
Pontiac Firebird Esprit '77 z LS1 |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Wed, 16 August 2006 Skąd: Starachowice ![]() |
Używam od ponad pół roku - do 1 bar - błąd 0,05bar stały, od 1 do 1.5bar błąd płynnie powiększa się do wartości 0.1bar.
Testowałem z dwoma manometrami technicznymi o zakresach pomiarowych 0 - 2bar i wyniki "testu" były za każdym razem jednakowe. Zaraz po kupieniu i ostatnio jakieś 1,5miesiąca temu - zachowują się cały czas tak samo. Temp. oleju do 100stopni działała w zasadzie idealnie dalej nie testowane, egt testowałem do max 500stopni i do tego zakresu też wskazania pokrywały się ze wskazaniami pirometru. Pozdr. -------------------- 2009 X5 3.5d
2004 E46 M3 S54B32 1997 E36 M3 S62B50 |
|
|
gość_k-meal_* |
![]()
|
![]() |
czyli warto brac, si?
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() EJ205 USER Dołączył: Sat, 21 June 2003 Skąd: WuWuA-WaWeR ![]() |
bierz. wskazniki bardzo ok. Polecam tego sprzedawce ktorego zalinkowal AWSA. Bralem od niego juz sporo zegarów i nigdy nie bylo problemu z kontaktem czy jakas reklamacja.
-------------------- W205 OM654 Daily
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Tue, 21 November 2006 Skąd: Warszawa/Raszyn ![]() |
Kiedyś konfrontowałem boost AG z Gredem.Udział brały dwa AG i jeden Gred.AG standardowe i na krokowcu,Gred też był standardowy.Wynik był taki że naj mniej precyzyjny był standardowy AG(pół grubości wskazówki).AG na krokowcu i Gred miały takie same odczyty.
Pzdr -------------------- WARNING! Small children may get sucked into turbo!
X20SED+td05-16=300.... B235+???=??? się zaczyna robić |
|
|
gość_k-meal_* |
![]()
|
![]() |
dzieki za wszystkie odpowiedzi.
to sa te same zegary? link 1 link 2 roznica w cenie jest, ze zdjec widze tylko, ze na tych pierwszych jest napis "stepmaster/swiss", a na drugich "stepmaster" (chociaz to jest tylko chyba foto pogladowe). dziwne, ze wiecej osob kupuje te drozsze i dlatego pytam. moze ktos cos wyhaczy... |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Wed, 05 September 2007 Skąd: SS ![]() |
Zegary z obu linkow są te same, natomiast są zegary bez pamieci wartosci szczytowej i sa one troche tansze...
Generalnie polecam bardzo zegary Auto Gauge SM Peak, sam posiadam Boost,Egt i Oil temp i zero zastrzezen, bardzo czytelne w dzien i w nocy fajnie wygladaja oraz to co najwazniejsze Alarm i Pamiec najwyzszej wartosci. -------------------- www.premium-detailing.pl
Coupe 20VT, M5 e60, Pug 106 Rallye |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Thu, 31 March 2005 Skąd: WuPeeR ![]() |
![]() ![]() też polecę, bo działają bardzo dobrze. Opening ceremony daje po uszach aż miło ![]() na początku tego filmiku widać też jak chodzi boost -------------------- Lanos STI, na arabskich szlakach...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Mon, 28 April 2008 Skąd: Drag Racing Strip ![]() |
we wszystkich te guziki są takiej słabej jakości ale fakt przydatny jest, co do cen dubtuner ma chyba najtaniej przede wszsytkim dlatego że jest głównym importerem a przynajmniej był
-------------------- American Muscle.
Pontiac Firebird Esprit '77 z LS1 |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Wed, 18 January 2006 Skąd: Toruń ![]() |
bardzo dobre wskazniki, uzywam u siebie ponad rok (voltomierz, oil press i temp) chodza idealnie. za te pieniadze nie ma nic lepszego. sa dokladne i trwale. smialo kupowac
![]() -------------------- ITAL Performance
www.ital-performance.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() EJ205 USER Dołączył: Sat, 21 June 2003 Skąd: WuWuA-WaWeR ![]() |
dabtuner sam je importuje z tajwanu.
-------------------- W205 OM654 Daily
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Tue, 29 July 2003 Skąd: Sulechów - Zielona Góra ![]() |
Jak tak wam sie podobaja te wskazniki to moze ktos przygarnie moje od temp. wody i cisnienia paliwa.
Ta jak to nazywacie procedura startowa jest wybitnie wkur... do tego stopnia ze chcialem to gowno rozwalic Podlaczenie zasilania z okolic radia spowodowalo bezposrednia reakcje wskazowki jednego ze wskaznikow tj. cisnienia paliwa na muzyke ![]() Reszte wskaznikow mam markowych ale tu mi tak nie zalezalo i to byl blad bo lepiej dozbierac i kupic raz a dobrze. -------------------- Tuuurbo
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 22 July 2003 Skąd: 100-lica ![]() |
Jak tak wam sie podobaja te wskazniki to moze ktos przygarnie moje od temp. wody i cisnienia paliwa. Ta jak to nazywacie procedura startowa jest wybitnie wkur... do tego stopnia ze chcialem to gowno rozwalic Podlaczenie zasilania z okolic radia spowodowalo bezposrednia reakcje wskazowki jednego ze wskaznikow tj. cisnienia paliwa na muzyke ![]() Reszte wskaznikow mam markowych ale tu mi tak nie zalezalo i to byl blad bo lepiej dozbierac i kupic raz a dobrze. daj na prv cene ![]() -------------------- ForzaItalia
|
|
|
gość_turbo_maniac_* |
![]()
|
![]() |
Czyli można to śmiało brać? Potrzebuję komplet - EGT, ciśnienie oleju, boost. Powiedzcie czy warto wziąć te AG, bo wcześniej chciałem ciągnąć Auto Meter Cobalt z USA.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sun, 25 February 2007 Skąd: świętokrzyskie ![]() |
Jak się podłączy to pod zasilanie po stacyjce to cały czas się to piszczenie włącza?
-------------------- Pancin
== www.scyzzor.com == == www.superoes.pl == |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Wed, 16 August 2006 Skąd: Starachowice ![]() |
Jak się podłączy to pod zasilanie po stacyjce to cały czas się to piszczenie włącza? Piszczenie można wyłączyć (faktycznie irytuje) - ale wtedy nie piszczy też kiedy włączy się alarm - tzn alarm sygnalizowany jest tylko naprzemienną zmianą koloru podświetlania i migającą diodą. Reasumując - albo wkurzają przy włączeniu zasilania i skutecznie "alarmują" o przekroczeniu ustawionych wartości, albo milkną na stałe. -------------------- 2009 X5 3.5d
2004 E46 M3 S54B32 1997 E36 M3 S62B50 |
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Mon, 21 August 2006 Skąd: Wawa ![]() |
również polecam Dab Tunera, mam od niego 2 zegary AG (boost i cisnienie oleju w wersji indiglo) i za tą cene to jest rzeczywiście OK..
wiadomo że nie są idealnie dokladne jak 4 razy droższa konkurencja ale pogląd na sprawę dają (50 mBar i tak nie zauważysz ![]() u mnie zegary minimalnie róznią się odcieniem bo kupowałem z różnych serii indiglo ale umówiłem sie ze sprzedawcą i podłaczałem kilka sztuk aż dobrałem takie prawie OK ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Tue, 29 July 2003 Skąd: Sulechów - Zielona Góra ![]() |
-------------------- Tuuurbo
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Wednesday, 16 July 2025 - 12:00 |