![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 04 May 2006 Skąd: Zambrów ![]() |
Witam !
Mam pytanko odnosnie wskaznika auto gauge seria smoke ? Czy ktos ma zamontowany taki w swoim aucie i jak wrazenie z uzytkowania i wskazaniami temperatury - czy są wiarygodne ? |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 12 November 2002 Skąd: Wołomin ![]() |
o Autogauge był niedawno temat, nieważne z jakiej serii pochodzą, konkluzja była jedna: nie wiadomo n aco trafisz, ale zwykle na shit bez wartości. W przypadku EGT nie warto ryzykować.
viewtopic.php?t=39063&highlight=auto+gauge -------------------- dragracingowy spiker do wynajęcia ;)
_http://www.youtube.com/watch?v=2opWEnxSs1g |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 04 May 2006 Skąd: Zambrów ![]() |
czytalem ten temat, ale o EGT nikt nic tam nie wspomnial a mnie interesuje konkretnie ten zegar czy ktos moze go praktykowal ma zalozony i wskazania czy są miarodajne ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 02 June 2006 Skąd: okolice Warszawy ![]() |
tutaj nie ma znaczenia co ma pokazywac ten wskaznik - czy to boost, EGT czy cisnienie.
konkluzja generalnie do wszystkich wskaznikow AG jest taka jak Marlon napisal. -------------------- <b>wtryskiwacze: BOSCH 525cc wysokoomowe, Bosch 650cc, SIEMENS 630cc 1200cc Lucas niskoomowe</b> |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Wed, 19 March 2003 Skąd: Lublin ![]() |
Znajomy kupił EGT autogejdża pochodziło tydzień i padło, wymiana na gawrancji, miesiąc i znowu wymiana gwarancyjna, za trzecim razem dał sobie spokój i kupił Greddy.
-------------------- Hp is one thing, putting it down to the track is another.
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Mon, 16 October 2006 Skąd: Ostrowiec Św. ![]() |
Mam taki wskażnik- tydzień jazdy i padła sonda , oczywiście wymiana gwarancyjna - tydzień, druga - następna wymiana , poszły 4 sondy.
Obecnie zakupiłem sonde z firmy czaki termoprodukt- jeżdże na niej przy dość wysokim egt około 4 miesięcy i jest ok. wskazania samego zegara porównywałem z omori i wyszło identycznie. pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sat, 09 September 2006 Skąd: ARS Serwis 4x4 ![]() |
a możesz podać jakiś link do firmy w której kupiłeś i specyfikację ? mi też padła sonda ale w zegarze egt glowshifta..... AutoGauge ma boosta i jego wskazania są identyczne z wskazaniami glowshifta tyle ze glow w PSI a autog w Bar. chodzi już trzy tygodnie bez żadnych problemów, wkur... denerwuje trochę alarm przy 1.5bara którego nie da się przestawić i to że po przekręceniu stacyjki przy autoteście strasznei piszczy :/
-------------------- ...
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Mon, 16 October 2006 Skąd: Ostrowiec Św. ![]() |
Sonde kupiłem od
czaki thermo product Siedziba - Raszyn rybie tel. (22) 720 23 02 ja dostarczyłem swoją sonde na wzór i w ciągu 2 dni miałem nową oczywiście na gwarancji - wykonanie perfekt. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 15 May 2003 Skąd: Starachowice/Kielce/Krakow ![]() |
mam wskaznik doladowania Autgauge (mechaniczny) i dziala bez zarzutu, wskazania identyczne z mechanicznym HKSem...
cena?? 50zl hks 600... wiecej mowic nie trzeba... poza tym, ze za renomowana marke sie placi musieli na czyms oszczedzic te 550zl... natomiast zdecydowanie odradzam temperature oleju... chlopaki w pxs testowali i wartosci jakie wskazuje nie maja wiele wspolnego z wartosciami pokazywanymi przez defi czy omori... dwoch znajomych ma zamontowane egt i rowniez sobie chwala... dziwie sie, ze tak padaja Wam te sondy bo z tego co mi wiadomo autogauge bierze je z tej samej fabryki (chyba nawet dokladnie ta sama sonde) co ktorys z renomowanych producentow wskaznikow (nie pamietam ktory)... ale jesli 100zl drozej mozna kupic omori z alarmem to chyba nie warto ryzykowac -------------------- Usunięto komercyjną sygnaturę.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 13 November 2004 ![]() |
Prawda jest taka ze wskazniki bez alarmu jakie robi autogauge sa bardzo ladnym bling blingiem ale tak naprawde nic nie daja bo konia z rzedem temu co bedzie w stanie (nie tylko fizycznym ale i emocjnalnym) kontrolowac stan temperatury na bierzaco a po wyscigu albo ostrym palowaniu silnika moze byc juz kicha wiec wskazniki tylko i wylacznie z alarmem i to ustawialnym
Co do termoelemntow to faktycznie polecam firme Czaki sam u nich kupuje termopary do moich wskaznikow EGT i sprawuja sie bardzo dobrze (w zaleznosci od grubosci maja malego laga i dosc dobrze mozna ustawic zakres alarmu) Pozdrawiam ps. gdzie kupic EGT omori za 480 zl (bo 380zl kosztuje autogauge ) o ile sie orjetuje to te zegarki kosztuja w granicach 830zl wiec nie 100zl drozej a 500zl drozej -------------------- Wskaźniki4w1 EGT, Boost, Temperatura i ciśnienie Oleju + Boost Kontroler
http://www.racingforum.pl/Wskazniki-do-projektow-budzetowych-4w1-EBC-t118442.html Wielokanałowy wskaźnik EGT http://www.racingforum.pl/Wielokanaowy-wskanik-EGT-t118766.html |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 15 May 2003 Skąd: Starachowice/Kielce/Krakow ![]() |
chyba nie umiem szukac, bo znalazlem tylko egt za ok500
omori 680zl [url:3t8owqqi]http://www.4turbo.pl[/url:3t8owqqi] wskaznik masz na drugi dzien w domu;) -------------------- Usunięto komercyjną sygnaturę.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 13 November 2004 ![]() |
Lorak wiec nie 100 a 300zl drozej zreszta ja osobiscie nawet nie szukalem dokladnie wszedlem na pierwsza lepsza strone do czego przyznaje sie bez bicia
Pozdrawiam ps. ja jestem w tej malo szczesliwje sytuacji ze mam silnik v6 czyli musialbym miec dwa wskazniki wiec wydatek 1360zl a tak mam jeden z dwoma termoparami za duzo mniej i jestem szesliwy hehehe:) ale kazdemu wg potzreb i zasobnosci portfela -------------------- Wskaźniki4w1 EGT, Boost, Temperatura i ciśnienie Oleju + Boost Kontroler
http://www.racingforum.pl/Wskazniki-do-projektow-budzetowych-4w1-EBC-t118442.html Wielokanałowy wskaźnik EGT http://www.racingforum.pl/Wielokanaowy-wskanik-EGT-t118766.html |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Wed, 12 January 2005 Skąd: ScyZZor'kowo ![]() |
CYTAT("Quaki":v4w0rqsy) ps. gdzie kupic EGT omori za 480 zl (bo 380zl kosztuje autogauge ) o ile sie orjetuje to te zegarki kosztuja w granicach 830zl wiec nie 100zl drozej a 500zl drozej
Ja ostatnio pytałem w JC Auto i za AutoGauge EGT powiedzieli mi 570zł Wybadałem dobrze temat i nie warto inwestować w ten zegar.Wybrałem Greddy i za cały komplet elektroniczny EGT zapłaciłem 500zł. -------------------- Nauka jazdy,przygotowywanie do KJS/OES - /Tor Kielce,Ułęż,NMnP/ - pisać PW ;)
|
|
|
![]()
|
|
CYTAT("waszka":19ihqd7l) CYTAT("Quaki":19ihqd7l) ps. gdzie kupic EGT omori za 480 zl (bo 380zl kosztuje autogauge ) o ile sie orjetuje to te zegarki kosztuja w granicach 830zl wiec nie 100zl drozej a 500zl drozej Ja ostatnio pytałem w JC Auto i za AutoGauge EGT powiedzieli mi 570zł Wybadałem dobrze temat i nie warto inwestować w ten zegar.Wybrałem Greddy i za cały komplet elektroniczny EGT zapłaciłem 500zł. waszka z alarmem czy bez? jakiej srednicy? gdzie kupiles? -------------------- Usunięto komercyjną sygnaturę.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Saturday, 03 May 2025 - 14:05 |