![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Fri, 16 March 2007 Skąd: Wyszków ![]() |
Witam
To mój pierwszy post na forum, mam nadzieję, że nie dostanę zaraz zadnego ostrzeżenia, dodam ze użyłem opcji szukaj ale nic na ten temat nie znalazłem, więc załozyłem nowy temat. Otóż: kupiłem wskaźnik z serii STEPPER MOTOR firmy auto gauge i jest w nim tzw. "ceremonia otwarcia" czyli kalibracja wskazówki i do tego jest również sygnał dźwiękowy czy ktoś przypadkiem nie wie jak go wyłączyć, domyślam się, że najprostszym rozwiązaniem będzie rozkręcenie wskaźnika i odłączenie tej piszczałki, bo krótko pisząc już mnie denerwuje ;/ No tylko czy nie uszkodzę go przy rozkręcaniu, z tyłu są jakieś dwie śrubki wiec chyba da radę. Może ktoś to już robił i podzieli sie swoimi doświadczeniami?? Pozdrawiam |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Thu, 06 January 2005 Skąd: warszawa ![]() |
jest w instrukcji...przeczytaj dokładnie.....
-------------------- IC TUNING DIVISION :
www.ictuning.pl |
|
|
![]()
|
|
"mute selecter set key hold after power on"
czy ja coś z tego nie rozumiem czy u mnie to nie działa?? Własnie wróciłem a auta i nic z tego. Wskazówka idzie do końca i wraca i w tym czasie jest sygnał. Po naciśnieciu guzika trzymaniu go i włączeniu wskaźnika wskazówka idzie do końca wraca i mniej więcej 1/4 przed koncem sygnał ustaje ale ja chcę go wogóle wyłączyć. Poprosze o łopatologiczne wytłumaczenie |
|
|
![]()
|
|
sprawdź czy dobrze masz podłączone plusy zasilania i sterowania....miałem to samo...
www.ictuning.pl |
|
|
![]()
|
|
czerwony + razem z pomarańczowym ( do podświetlenia) mam podłączony pod światła mijania
wiec jak włącze zapłon i załacze światła to dopiero wskaźnik sie załącza, a mase mam do karoserii |
|
|
![]()
|
|
wskaźnik powinien działać po odpaleniu silnika nawet jeśli światła nie są włączone!!....te wskaźniki mają również funkcję zmiany koloru podświetlenia po włączeniu świateł.....popatrz dokładnie jak wygląda schemat podłączenia bo na bank masz coś nie tak.
www.ictuning.pl |
|
|
![]()
|
|
CYTAT("grzybu":mf5yod49) wskaźnik powinien działać po odpaleniu silnika nawet jeśli światła nie są włączone!!....te wskaźniki mają również funkcję zmiany koloru podświetlenia po włączeniu świateł.....popatrz dokładnie jak wygląda schemat podłączenia bo na bank masz coś nie tak.
no wiem, ze maja zmianę koloru podświetlenia. Mnie interesował tylko kolor amber więc białego nie podłączałem no a z tym że powinien działać odrazu to przelutuje kabelek pod zapłon i zobacze czy to pomoże |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Thu, 21 June 2007 ![]() |
CYTAT("tomikos2":15fyw32r) Witam
To mój pierwszy post na forum, mam nadzieję, że nie dostanę zaraz zadnego ostrzeżenia, dodam ze użyłem opcji szukaj ale nic na ten temat nie znalazłem, więc załozyłem nowy temat. Otóż: kupiłem wskaźnik z serii STEPPER MOTOR firmy auto gauge i jest w nim tzw. "ceremonia otwarcia" czyli kalibracja wskazówki i do tego jest również sygnał dźwiękowy czy ktoś przypadkiem nie wie jak go wyłączyć, domyślam się, że najprostszym rozwiązaniem będzie rozkręcenie wskaźnika i odłączenie tej piszczałki, bo krótko pisząc już mnie denerwuje ;/ No tylko czy nie uszkodzę go przy rozkręcaniu, z tyłu są jakieś dwie śrubki wiec chyba da radę. Może ktoś to już robił i podzieli sie swoimi doświadczeniami?? Pozdrawiam czy ten http://allegro.pl/item226299615_wskazni ... gauge.html ma mozliwosc wylaczania bzyczka |
|
|
![]()
|
|
dobra ja sobie poradziłem juz z tym bzyczek wyłączyłem
grzybu dzięki za pomoc i uświadomienie mnie że mam źle podłączone. zdziseq ja mam prawie ten sam tylo że zamiast warning jest peak prawdopodobnie również w tym jest możliwosc wyłączenia tego bzyczka |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Thu, 21 June 2007 ![]() |
CYTAT("tomikos2":23xmcxyk) dobra ja sobie poradziłem juz z tym bzyczek wyłączyłem
grzybu dzięki za pomoc i uświadomienie mnie że mam źle podłączone. zdziseq ja mam prawie ten sam tylo że zamiast warning jest peak prawdopodobnie również w tym jest możliwosc wyłączenia tego bzyczka a masz na szybce czolowej szary przycisk czy z tylu |
|
|
![]()
|
|
na szybce czołowej mam, a w tym co podałeś to nie ma;/
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |